איך להכין חצי עופיון בתיבול קייג'ון 1

איך להכין חצי עופיון בתיבול קייג’ון

אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון פשוט וקל להכנה של חצי עופיון בתיבול קייג’ון.

מרכיבים

  • 2 עופיונים, חצויים על העצם
  • מיץ מ-2 תפוזים
  • גרירת תפוז מ-2 תפוזים
  • 20 גרם מלח
  • 6 גרם שחור גרוס
  • 4 כפות קייג’ון
  • 60 גרם שמן

אופן הכנה

  1. מחממים את אמבט הסו-ויד ל-67 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה. מעסים את חצאי העופיונים בתערובת התבלינים, אורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך 4 שעות.
  3. מוציאים את השקית ובה חצאי העופות מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מעבירים את חצאי העוף אל הגריל וצולים מספר דקות עד שעורם הופך שחום ופריך.

קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’. 

צילום: ירון ברנר.