איך להכין נתח אנטריקוט שלם סו-ויד 1

איך להכין נתח אנטריקוט שלם סו-ויד

אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון שיעזור לכם להכין נתח אנטריקוט שלם בצורה מושלמת.

מרכיבים

  • נתח אנטריקוט בקר במשקל 2 ק”ג
  • 20 גרם מלח דק
  • 10 גרם פלפל שחור גרוס
  • 5 גרם פלפל אנגלי טחון
  • מעט כוסברה טחונה (5 גרם)

אופן הכנה

  1. מחממים את אמבט הסו-ויד ל-56 מעלות.
  2. מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה. מעסים את נתח הרוסטביף בתערובת התבלינים, אורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך 4 שעות.
  3. מוציאים את השקית ובה האנטריקוט מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מחממים את נתח האנטריקוט השלם מעל הגריל בחום נמוך.
  5. מפרידים את נתח הטבחים, צורבים אותו בשלמותו.
  6. פורסים את לב האנטריקוט לסטייקים, צורבים אותם על הגריל עד שהם הופכים זהובים ופריכים.

קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’.

צילום: ירון ברנר.

6 תגובות
  1. ערן
    ערן אומר:

    לאחר 4 שעות הסו-ויד ל-56 מעלות ניתן להוציא ישר ולהעביר לעישון קצר ??

    תודה רבה
    ערן

  2. דורון גוטמן
    דורון גוטמן אומר:

    היי דרור נתך אסדו אני מחמם ל70 מעלות 6 שעות וצורב אותו על הגריל עדיין נשאר מסטיק מה הבעיה ?

  3. אלדד
    אלדד אומר:

    סעיף 6 לא ברור לי למה הכוונה לב האנטריקוט?
    פשוט לפרוס את כל הגוש לסטייקים? . אגב אחריי הסוויד ואחריי הצריבה בתנור אי אפשר כבר לאכול? חייב את סעיף 6?

    • דרור
      דרור אומר:

      היי אלדד, הבנת נכון. לפרוס את הנתח הגדול לסטייקים. אחרי הסו-ויד והצריבה בהחלט אפשר לאכול אבל במקום לאכול נתח אחד שלם עדיף לפרוס אותו :)

תגובות סגורות