האם באמת צריך מכונת ואקום בכדי לבשל סו-ויד? 1

האם באמת צריך מכונת ואקום בכדי לבשל סו-ויד?

זאת שאלה שאני שומע המון בזמן האחרון אז החלטתי לעשות סדר בעניין היות וישנו רושם בקרב המון אנשים שבכדי להתחיל לבשל סו-ויד צריך להצטייד בציוד רב ויקר והמחשבה המוטעית הזו מונעת מרבים להנות מהיתרונות הרבים שיש בבישול סו-ויד. אז התשובה הקצרה היא לא, ממש לא חייבים להשתמש במכונת ואקום בכדי לבשל סו-ויד וכן, אני יודע שזה נשמע מוזר כאשר הפירוש של סו-ויד בצרפתית הוא “תחת ואקום”.

הסיבה שניתן לבשל סו-ויד בלי מכונת ואקום היא טכניקת תזוזת המים (Water Displacement) ובמקום לחפור לכם ביותר מדי מילים, הסרטון הבא ידגים לכם בדיוק איך היא עובדת:

העקרון הוא פשוט, לחץ המים מוציא את האוויר מהשקית עם האוכל כאשר אתם מכניסים אותה באיטיות לתוך המים. למרות שבסרטון אתם רואים שמשתמשים בשקיות זיפלוק (ZIPLOC) ניתן בהחלט להשיג את אותה התוצאה גם עם השקיות שלנו.

היתרון בשקיות זיפלוק הוא שניתן לאטום אותן ולהוציא מהמים ולשמור בקירור ולהתחיל לבשל במועד מאוחר יותר. עם השקיות שלנו לא ניתן להוציא אותן מהמים ולשמור על הואקום אבל גם אין בכך צורך ממשי היות ואפשר פשוט להתחיל לבשל :)

בשורה התחתונה, אם יש לכם מכונת ואקום אז אתם בהחלט יכולים להשתמש בה ולאטום את האוכל אבל במידה ואין לכם מכונת ואקום, אתם לא צריכים להשקיע מאות או אלפי שקלים ברכישה של אחת רק בכדי להתחיל לבשל סו-ויד.

שיהיה בתאבון ;)

3 תגובות
    • דרור
      דרור אומר:

      שלום שמואל, הגודל שלה משתנה. יש מספר מידות שאפשר לבחור. אין צורך לסגור אותה, צריך להכניס אותה למים לאט ולתת למים להוציא ממנה את כל האוויר ובסוף להצמיד אותה לדופן המיכל או סיר עם קליפס.

  1. רנה
    רנה אומר:

    אני קבלתי מכשיר ANOVA עדיין לא נשיתי אותו מחוסר ידע אל הסקיות שאפשר להשתמש. יש לכם חנות או רק הזמנות דרך האתר?

תגובות סגורות