המבורגר מעושן תוצרת בית 1

המבורגר מעושן תוצרת בית

אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון פשוט וקל להמבורגר מעושן תוצרת בית.

מרכיבים

  • 2 ק"ג בקר, טחון גס
  • 200 גרם חזה אווז מעושן איכותי, קצוץ
  • 4 ביצים
  • 30 גרם מלח דק
  • 8 גרם פלפל שחור גרוס
  • 4 בצלים, קצוצים ומטוגנים

אופן הכנה

  1. מחממים את אמבט הסו-ויד ל-58 מעלות.
  2. מערבבים את כל החומרים בקערה גדולה. לשים היטב וצרים 4 גלילים. מהדקים אותם בניילון נצמד ואורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך שעתיים.
  3. מוציאים את השקית ובה המיטלוף מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
  4. מוציאים את הבשר מהניילון ופורסים להמבורגרים בעובי של 1 ס"מ.
  5. צורבים את ההמבורגרים על הגריל משני הצדדים, במשך מספר דקות עד שהם הופכים זהובים ופריכים.

קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ'. 

צילום: ירון ברנר.