זה כבר ברור לכולנו שאת יום העצמאות 2020 אנחנו לא נשכח לעוד הרבה הרבה שנים. יום שהוא תמיד חגיגה אחת גדולה לכולם ובמיוחד לאוהבי הבשרים שבינינו הולך להיות מאד שונה השנה היות וכולנו ככל הנראה נהיה תחת סגר ולא נוכל לצאת לגנים ולפארקים כבכל שנה ולעשות על האש עם חברים ומשפחה.
אסור להתקהל, אסור לצאת אל הפארקים. לחלקנו בית עם גינה , אך רובנו מתגוררים בדירה. לחלק יש מרפסת בדירה, ולחלק האחר אין.⠀
אז איך חוגגים יום עצמאות מבלי היכולת להיפגש עם חברינו וכשאין לנו תנאים אופטימליים להדלקת מנגל?
אין ספק שזאת שאלה מאד מעניינת והיא עברה לי בראש לא מעט ולמזלי גיליתי שהיא עברה בראש של עוד כמה אנשים חכמים וביניהם אנשי קצביית הבית שלנו, THE BLUE COW, משדרות.
בשיתוף פעולה איתם אני מביא לכם את המתכון המנצח ליום העצמאות שקרב ובא:
הכנו בשבילכם כמה המלצות לבשרים מעולים, שבקלות ניתנים להכנה בתנור, על הפלאנצ’ה או המחבת. לא תמצאו כאן את הסטייקים הנהדרים שכולנו מכירים ואוהבים, אלא דווקא נתחים ותערובות פחות מוכרים, אך לא פחות טעימים ומפנקים.
אונטר מיושן

זהו נתח בקר נהדר ועשיר בטעמים. מדובר בנתח המוכר גם כצלעות בקר או בשר מספר 2 – הממוקם בין האנטריקוט לצוואר. בחלקו הוא מזכיר בטעמו את האנטריקוט ובחלקו מזכיר את הצוואר.
נתח שומני ועסיסי המכיל גם חלקים רזים שמאזנים אותו. האונטר מתאים לאופני בישול רבים, והוא אהוב על שפים ואוהבי הבישול בשל שילוב הטעמים שבו. במצבו הטרי ניתן לטחון אותו או לבשלו בבישול ארוך או במעשנה, אך ברוח מאמר זה, אנו רוצים להתמקד בנתח המיושן, המתאים מאד לצריבה קלה על פלאנצ’ה או מחבת לוהטת כשהוא מגיע פרוס, או כגוש לתנור.
נתח כפפה

עוד נתח שהוא פחות מוכר, אך מתגלה כנתח טעים טעים. מזמינים אותו כנתח שלם. הוא בדרך כלל נתח דק. צורבים אותו על הפלאנצ’ה כנתח שלם. ניתן גם להכניסו לתנור ב-120 מעלות למשך 50-60 דקות.
עראיס

תערובת העראיס מגיעה כשהיא מתובלת ומדהימה בטעמיה העסיסיים. מחלקים את הפיתה לחצאים או רבעים ומכניסים לתוכם את התערובת. את הפיתה שמים בתנור, אבל אפשר גם לשים ל-5 דקות בטוסטר.
הרשימה הבאה, היא של נתחים שאותם אנו ממליצים לצרוב על הפלאנצ’ה / מחבת:
נתח קצבים אונגלה

המבורגרים / קבבים / נקניקיות
המבורגר, קבבים ונקניקיות, הם הדבר הכי קל והכי מהיר. פשוט – לקנות, לזרוק למחבת חם וצ’יק צ’ק יש לנו משהו קליל וטעים. אבל צריך לדעת גם איזה המבורגרים לקנות וממה הם מורכבים. קצביית הבית שלנו, מציעה מבחר המבורגרים ונקניקיות עם תערובות וטעמים ייחודיים, כמו למשל – קונפי בצל, בקר וטלה מעורב ועוד ועוד.
צריך לדעת לבחור את ההמבורגר הנכון המתאים לטעמכם., צריך לדעת גם לבחור את העובי הנכון להמבורגר – גם זה לפי טעמכם – אם אתם אוהבים קציצה עבה מאד – תקחו לכם המבורגרים של 200-220 ג’ ואם אתם אוהבים לשלב את טעם הבשר עם דומיננטיות של עוד טעמים – תיקחו לכם את המבורגר של 120-160 ג’ ליחידה.
ההמלצה של שף הבית שלנו היא לדרגת צליה של מדיום ואז אתם יכולים להינות מכל העולמות – עסיסיות משגעת עם הטעמים הייחודיים של ההמבורגר אותו בחרתם.
סטייק שייטל

הנתח שלא כולם מכירים מספיק – שייטל, הידוע גם בשם החיבה שלו: ראמפ סטייק – אדום מבפנים וזהוב מבחוץ.
מדובר בחלק העליון של הירך האחורית של הפרה. עסיסי, עשיר בטעמים עדינים ועם זאת דל שומן.
ניתן להכנה באינספור אפשרויות אבל ליום העצמאות הקרוב, הכי טוב לפרוס אותו לסטייקים לצלייה מהירה. מומלץ לצרוב אותו עד לרמה צליה של מידיום, ולתת לנתח לנוח שתי דקות לפני האכילה .
דנבר קאט

הדנבר קאט מתאים למינוט סטיק או לצריבה כנתח שלם, ואין מי שטעם ולא רצה עוד. בחיתוך למינוטים, הוא דורש צריבה של דקה עד שתיים לכל צד, והוא מוכן לאכילה.
מיקס מינוטים, חטיפי אסאדו וקוביות איקס מיקס דריקס

לקחת את הטוב מכל העולמות – מינוטים של הנתחים המעולים: שפיץ שייטל, דנבר מיושן, פיקניה, אונטריב – לעשות מהם מיקס, לצרוב בזריזות על הפלאנצ’ה או המחבת – והופה – יש לנו מעדן.
או לקחת את קוביות האיקס מיקס דריקס החלומיות של קצבית הבית – שמכילים קוביות סינטה, אנטריקוט ופילה, ולהקפיץ אותם בווק, או לשפד אותם למנגל, ובמקרה שלנו – אפשר גם לתנור.
המבחר גדול ולא הכל אבוד…
אז כמו שאתם רואים, המבחר הוא גדול – ומה שהבאנו לכם כאן למעלה לא כולל את כל האפשרויות שיש כך שאם זה לא מספיק לכם, צוות הבלו-קאו ישמח לעמוד לשירותכם בכל שאלה 072-3910021.
ועד שהאתר שלהם יעלה לאויר, לחצו כאן לדף מחירון המוצרים.
ספרו לנו בתגובות מה אתם החלטתם להכין והכי חשוב, שיהיה לכולנו יום עצמאות שמח וטעים!