אין ספק ששנת 2014 היא השנה שבה בישול בסו-ויד נהפך לנפוץ ופופלרי יותר בקרב השפים הביתיים ואין סיבה שהמגמה הזאת תשתנה בשנים הקרובות. ההיפך, כל הסימנים מראים שבישול סו-ויד הולך להיכנס חזק בשנים הקרובות למטבח הביתי וייתכן שבעוד מספר שנים מעטות מכשירי בישול סו-ויד יהיו נפוצים במטבח הביתי כמו המיקרוגל, התנור וכו’.
מי צריך מכשיר בישול סו-ויד?
מכשיר בישול סו-ויד ביתי הוא בעיקר לאוהבי אוכל ותנורים ניסיוניים. הוא מיועד לאנשים שאוהבים לבשל ולשחק עם מתכונים ולהשתמש בטכניקות חדשות.
אבל זה גם על סף לפרוח למשהו שהוא הרבה יותר נגיש. מכשירי בישול סו-ויד הטובים הם פשוטים מאוד לשימוש, והעובדה שהבשר לא יבושל יתר על המידה אלא בדיוק במידה הרצויה אומר שאתה יכול להתחיל לבשל כשאתה יוצא לעבודה בבוקר, ולחזור לסטייק העשוי מדיום-רייר בצורה מושלמת. זה כמו גרסה נשלטת יותר של סיר בישול חשמלי.
מה חשוב שיהיה במכשיר בישול סו-ויד?
דיוק
עם מאכלים מסויימים, ביצים בפרט, שונות טמפרטורה של מעלה אחת יכולות לגרום למוצר סופי שונה בתכלית. אז אתה צריך מבשל סו-ויד שהוא מדויק מספיק בכדי לעשות את מה שאתה רוצה, ושמסוגל לחמם את כל המים לטמפרטורה מדוייקת.
יציבות
אם אתה עושה בישול ארוך (כמו 72 שעות) אתה צריך לדעת שהמכשיר שאתה משתמש בו יהיה מסוגל לשמור על יציבות הטמפרטורה לאורך כל הבישול עם שונות קטנות שאתה יכול לנהל ושלא יגרמו לתוצאות לא רצויות.
מהירות
אתה לא רוצה להמתין שעות עד שהמכשיר בישול סו-ויד שלך יביא את המים לטמפרטורה הרצויה. אתה צריך מכשיר חימום שיכול במהירות לחמם נפח גדול של מים.
מחיר
בגלל שכרגע מדובר בגאדג’טים אשר לא נפוצים יתר על המידה אנחנו קצת פחות מחמירים בחזית המחיר, אבל כבר היום יש אפשרויות ב 200$ שהם טובים בדיוק כמו אלו שעולים 500$ ומעלה כך שאין שום סיבה לא לחסוך כסף אם אפשר.
שלושת סוגי מכשירי בישול סו-ויד
Immersion Circulator
עבור רוב הטבחים הביתיים, מכשיר בישול סו-ויד immersion circulator הוא המכשיר המושלם. אלו הם גאדג’טים שנצמדים לסיר, לקערת פלסטיק או אפילו לצידנית, ולא רק מחממים את המים, אלא גם דואגים לסירקולציה של המים בכל המיכל. בכך שמכשירים אלו דוחפים את המים מסביב הטמפרטורה במיכל תהיה אחידה יותר לאורך כל זמן הבישול. מכשירים אלו גם נוטים להיות קטנים יותר מחלק מהחלופות, ומתומחרים בדרך כלל בהגינות וקלים מאד לשימוש. עבור רוב האנשים ברוב המקרים, מכשירים אלו הם הפתרון הטוב ביותר.
המכשיר הפופלארי ביותר מסוג זה נכון להיום הוא ה – ANOVA והוא גם המכשיר היחיד שתוכלו לרכוש ולשלוח ישירות לארץ.
All-in-One Water Bath
אמבט מים הוא יותר כמו מכשיר All-in-One; תחשוב על משהו סביב הגודל של מכין לחם שמתמלא במים לפני שהוא מחמם את עצמו. למכשירים אלו יש את היתרון של להיות הכל באחד (all in one) אבל הם כבדים, מגושמים, יקרים ונוטים שלא לדאוג לסירקולציה של המים במיכל מה שעלול להוביל לסטיות טמפרטורה פנימיות ולתוצאות לא רצויות.
המכשיר המוביל בקטגוריה הזאת הוא ה Sousvide Supreme אשר ניתן לרכישה בארץ באתר fiencook.
Bring-Your-Own-Heat Controller
לבסוף, יש בקרי בישול סו-ויד. אלה יושבים בין מכשיר חימום בסיסי (כמו סיר אורז), ומדליקים ומכבים את עצמם לסירוגין בכדי לשמור על מים בטמפרטורה קבועה. הם מתומחרים בצורה מאד סבירה אבל דורשים ממך לעקוב אחר הבישול ולוודא שהטמפרטורה נשארת בטווח הדרוש והם גם לא דואגים לסירקולציה של המים ולכן החום במיכל לא יהיה אחיד ברוב המקרים.
תנורי אדים
השלב הבא כבר כאן ומדובר בתנורים אשר מכילים בתוכם את האופציה לבישול באדים אשר משיג את אותן התוצאות של בישול סו-ויד. אפשר היה להתרשם מתנורים מסוג זה באחד מהפרקים של מאסטר שף.
ניתן לרכוש תנורים אלה בארץ. כל שעליכם לחפש הוא תנור עם פונקציה לבישול באדים בדומה לתנור הזה של חברת AEG.
קרדיט תמונה: www.chefsteps.com