יכול להיות ששמעתם כבר על סו-ויד אבל לא ממש הבנתם על מה מדובר ויותר חשוב, איך זה יכול להיות רלוונטי אליכם ולמטבח שלכם. אז אנחנו שמחים לבשר לכם שבישול סו-ויד נהיה פופלארי יותר מיום ליום ולא מדובר בטרנד חולף בעיקר לאור העובדה שבישול בסו-ויד הוא מאד פשוט והתוצאות שמקבלים הן מעולות וטעימות ברמה אחרת מבישול רגיל למי שהוא לא מאסטר שף.

ישנם 2 סוגים עיקריים של מכשירי בישול סו-ויד: תנורי בישול שהם בעצם מכשירי All in One ומכשירי מוט – Immersion Circulators. חשוב להבין ששני הסוגים נועדו לאותה הפעולה והיא לבשל אוכל בטמפרטורה קבועה לאורך כל זמן הבישול. הבישול הזה נעשה על ידי הכנסת האוכל לשקית אטומה לפני הבישול והכנסתו למיכל מים אשר חוממו לטמפרטורה ספציפית מראש שתישמר לאורך כל זמן הבישול. מכשירי בישול סו-ויד בעצם מאפשרים לחמם את המים לטמפרטורה הרצויה ולשמר עליה לאורך זמן כשבסיום אתם מקבלים אוכל שבושל בדיוק במידה הנכונה מבפנים ומבחוץ.

מכשירי בישול סו-ויד / Immersion Circulators

מכשירי ה Immersion Circulators או ראנרים הם הפופלאריים ביותר ונחלו הצלחה אדירה. ניתן להשתמש בהם בכל סיר או מיכל קיבול ולא חייב להיות במטבח בשביל לבשל איתם.

מכשירי בישול סו-ויד 1

אנובה החדש / NEW ANOVA PRECISION® COOKER

האנובה עוצב מחדש לביצועים אופטימליים. קישוריות טובה יותר, עוצמה חזקה יותר, עמידות במים וכל זה בתוך עיצוב חדש וקומפקטי. כל מה שהיה טוב ואוהב באנובה עכשיו הוא טוב יותר.

מכשירי בישול סו-ויד 2

אנובה פרו / ANOVA PRO

האנובה פרו חזק בטירוף, בנוי לשימוש מתמשך ועמיד יותר מהמחבת ברזל יצוק האהובה עליך ומיועד למטבחים המקצועיים ביותר!

מכשירי בישול סו-ויד 3

אנובה נאנו / ANOVA NANO

האנובה נאנו (ANOVA NANO) מאפשר לכם לבשל ברמה של מסעדת יוקרה בקלות אצלכם בבית. הנאנו מתחבר לטלפון שלכם בעזרת בלוטות’ כך שאתם יכולים לבשל בלחיצת כפתור ולעקוב אחרי התקדמות הבישול מהסלון או מכל מקום אחר בבית. האפליקציה הנלווית כוללת מתכונים ומדריכים שיעזרו לכם להתחיל לבשל כמו שפים במטבח הפרטי שלכם.

מכשירי בישול סו-ויד 4

CIRCU ME מכשיר קומפקטי לבישול בוואקום

סירקולטור טבילה שפותח במיוחד לבישול בוואקום בבית.

מכשירי בישול סו-ויד / Sousvide Ovens

מכשירי All in One לבישול סו-ויד אשר משלבים את המיכל קיבול עם גוף החימום. החסרון המשמעותי ביותר בנוגע למכשירים מסוג זה הוא הגודל שלהם ולכן הם פחות מתאימים למטבחים קטנים.

מכשירי בישול סו-ויד 5

סו-ויד סופרים / Sous Vide Supreme

הסו-ויד סופרים הוא המכשיר הפופלארי ביותר בקרב מכשירי ה All in One לבישול סו-ויד ובצדק רב. למכשיר יש גרסה אירופאית שמתאימה לישראל והוא גם המכשיר היחיד אשר נמכר בישראל בייבוא רשמי ומגיע עם שנתיים אחריות מבית Feincook.

מכשירי בישול סו-ויד 6

אוליסו פרו / Oliso PRO

הטסלה של בישול סו-ויד. אוליסו לקחו את החדשנות צעד אחד קדימה עם המכשיר All in One שלהם ולא רק שאתם יכולים לבשל בו סו-ויד, אתם גם יכולים לאחר מכן לצרוב את האוכל שלכם על הכיריים של המכשיר. אוליסו בעצם לקחו את הגודל של המכשיר ובמקום שזה יהיה חסרון הם הפכו את זה ליתרון בכך ששילבו בו מספר פונקציות לא סטנדרטיות.

עד כמה שידוע לנו המכשיר מגיע רק עם 120V ואין אפשרות משלוח ישירות לארץ מאתר החברה.

מכשירי בישול סו-ויד 7

גורמייה / Gourmia GSV-900

הגורמייה GSV-900 מאפשר לבשל למספר גדול של אנשים במקביל והחלון במכסה נותן אפשרות לראות את התקדמות הבישול מבלי הצורך לפתוח אותו (דבר אשר משפיע על ויסות הטמפרטורה). זהו אחד המכשירים היותר קלים לשימוש והביצועים מעולים.

המכשיר מגיע רק בגרסת 120V ואין משלוח לישראל מאתר החברה.

מכשירי בישול סו-ויד 8

טריבסט / Tribest Sousvant

טריבסט ייצרו את מכשיר ה All in One הפשוט ביותר לשימוש בשוק עם ה Sousvant שלהם. העיצוב האנכי שלו חוסך מקום על השיש בנוסף לכך שהוא מקנה לו מראה מודרני. מיכל המים גדול מכפי שהוא נראה והביצועים מעולים. השילוב של העיצוב המנצח ביחד עם הביצועים המעולים הופכים את המכשיר הזה למכשיר ה All in One המוביל בשוק היום.

המכשיר לא תומך ב 240V ולכן לא ניתן לשימוש בארץ. בנוסף לא ניתן לשלוח לארץ מאתר החברה ובגלל הגודל שלו, עלויות שילוח יהיו מאד גבוהות.

הפונקציות החשובות של מכשירי בישול סו-ויד

ישנם מספר פונקציות שהן מרכזיות לכל מכשירי הבישול סו-ויד ובעזרתן אפשר להשוות בין המכשירים השונים בכדי להבין מה הכי מתאים לכם

  • קיבולת מים / Water Capacity

    כמות המים המקסימלית שהמכשיר יכול לחמם.

  • טווח טמפרטורה / Temperature Range

    טווח הטמפרטורות שהמכשיר יכול לחמם.

  • דיוק טמפרטורה / Temperature Precision

    רמת הדיוק של המכשיר בשמירה על טמפרטורה ספציפית.

  • בטיחות / Safety

    פונקציות בטיחות אשר יכולות לכלול התראה על רמת מים נמוכה בכדי להימנע משריפה של המכשיר, התראות על הפסקת זרם חשמל, טיימרים ועוד.

אז מה קונים?

הגעתם להחלטה שאתם רוצים להתחיל לבשל סו-ויד אבל אתם עדיין לא בטוחים איזה מכשיר עדיף לכם? בשביל זה אנחנו פה :)

מכשיר All in One או Immersion Circulator

הדבר הראשון שאתם צריכים להחליט לגביו הוא איזה מכשיר מתאים לכם יותר. מכשיר All in One או מכשיר מוט מסוג Immersion Circulator.

ההבדל המרכזי בין השנים הוא שמכשירי ה All in One כוללים את כלי הקיבול ואת גוף החימום וכל מה שתצטרכו בנסוף הן שקיות לבישול האוכל כאשר מכשירי המוט הם בעצם גוף חימום שתצטרכו לחבר אותם לסיר או קלי קיבול אחר בנוסף לשקיות הבישול.

מכשירי המוט של אנובה הם הפופלריים ביותר והם מהווים את הבחירה הנכונה לרוב האנשים. הם זולים, קומפקטיים ופחות מגבילים (ניתן לחבר אותם לכל מיכל או סיר בישול) ממכשירי ה ALL IN ONE.

סיר או מיכל?

במידה והחלטתם שמכשיר האנובה הוא הטוב ביותר בשבילכם תצטרכו להחליט האם לרכוש מיכל בישול ייעודי או שהסירים שיש לכם בבית יספיקו. במידה ואתם מתכננים לבשל למספר רב של אנשים אנו ממליצים לרכוש מיכל לבישול.

שקיות לבישול

השלב הבא הן השקיות לבישול. שקיות אלו צריכות להיות מיועדות לבישול בטמפרטורות גבוהות ובטוחות לשימוש עם אוכל. חשוב לנו להדגיש שאין חובה להשתמש במכשיר ואקום ולאטום את האוכל בואקום בשקיות והתוצאות שתקבלו יהיו זהות לבישול עם שקיות אטומות בואקום. כאשר תכניסו את שקית האוכל למים, לחץ המים יוציא ממנה את כל האוויר ובעצם ייצור את הואקום שאתם צריכים לצורך הבישול.

אתם יכולים לרכוש שקיות מתאימות לבישול סו-ויד אצלנו בחנות.

מחבת לצריבה

בישול בסו-ויד אינו מושלם בלי הצריבה הסופית לאוכל. היתרון של שיטות בישול מסורתיות הוא שהן נותנות טקסטורה מדהימה לאוכל הודות למגע הישיר עם חום גבוה. היות ובישול סו-ויד הוא בישול בטמפרטורות נמוכות האוכל לא מפתח את אותן טקסטורות וקרום חיצוני ולכן מומלץ מאד לצרוב את האוכל לאחר הבישול על מחבת מברזל יצוק (Cast Iron).