רוצים לנסות בישול סו-ויד אבל לא ממש מוכנים להשקיע בציוד חדש? לגיטמי לגמרי. שלוש הטכניקות שמוצגות כאן (ומתורגמות לעברית ממאמר המקור באתר Chefsteps) מאפשרות לעשות שימוש בפריטים ביתיים נפוצים בכדי לבשל אוכל בעדינות באמבט מים, סו-ויד סטייל.
תוהים מתי להשתמש באיזו טכניקה? בדרך כלל אתה תרצה להשתמש בשיטת הכיריים או שיטת המים הזורמים כאשר אתה מבשל אוכל לזמן יחסית קצר. טכניקת הכיריים בדרך כלל עדיפה לבישול של סטייק ועוף בעוד שטכניקת המים הזורמים תהיה המומלצת לבישול דגים טריים.
לבישול ארוך יותר של עד ארבע שעות, אתם תרצו להשתמש בטכניקת הצידנית המבודדת. אתם תצטרכו לבדוק את הטמפרטורה מדי פעם, אבל בדרך כלל טכניקה זו עובדת די טוב.
טכניקת הכיריים (Stovetop Method)
טכניקה די פשוטה, אבל ייתכן שיידרשו התאמות. ברגע שאתם ממלאים סיר עם מים ומניחים אותו על הכיריים, המפתח הוא להביא את המים לטמפרטורה הרצויה ולשמר אותם שם, דבר אשר עשוי להצריך ניסוי וטעייה, תצטרכו להתאים את החום ואולי גם להתעסק עם המיקום של הסיר על האש. זה יכול להיות קצת מעצבן, אבל תשמרו על קור רוח ובסופו של דבר תבינו את זה. לא להתחרפן אם הטמפרטורה נעה כמה מעלות למעלה או למטה תוך כדי הבישול. אתה עדיין תקבל תוצאות מעולות וטעימות.
טכניקת הצידנית המבודדת (Insulated Cooler)
אותה תיבה שמחה שמחזיקה את הבירות שלך קרות כשאתה עושה על האש בפארק יכולה גם לשמש גם כאמבטית סו-ויד בתנאי שהיא מבודדת. כמו בטכניקות המאולתרות האחרות, מדחום טוב הוא מפתח כדי לוודא שטמפרטורת המים שלך נמצאת בטווח הרצוי.
טכניקת מים זורמים (Running Water)
פתחו את הברז שלכם על הצד החם ביותר ותנו למים לזרום במשך דקה. עכשיו, קחו את המדחום שעליו אנחנו מדברים כל הזמן ובדקו את הטמפרטורה. האם זה מעל 45 מעלות צלזיוס? חדשות טובות, אתם יכולים להשתמש במים זורמים לבשל דגים. אם המים מגיעים מעל ל 55 מעלות צלזיוס אתם כבר בעסקי בישול בשר ברמת עשייה מדיום-רייר. הבעיה היחידה היא מחירי המים בארץ שכנראה ימנעו מרובנו להשתמש בטכניקה זו.
למאמר המקורי באנגלית לחץ כאן. קרדיט תמונות: www.chefsteps.com