סדנאות בשר

הצטרפו לחגיגת בשרים עם סדנאות וארוחות מיוחדות שלא תרצו לפספס

סדנאות בשר הן ללא ספק אחד הטרנדים היותר פופלריים בשנתיים האחרונות ואם עוד לא יצא לכם להשתתף בסדנה כזאת אתם ללא ספק מפספסים!

בשר תמיד היה מאד פופלרי בישראל ויום העצמאות הוא בתכלס יום העל האש כבר עשרות שנים אבל נראה שרק בשנים האחרונות אנשים פה מתחילים להבין באמת בבשר ומגלים שיש בעולם הזה הרבה יותר מאנטריקוט וסינטה.

סדנאות בשר 1

בישול סו-ויד או בשמו השני, בישול בוואקום, נכנס חזק מאד לתודעה של הישראלים בשנת 2018 ביחד עם עלייה משמעותית בתחום עישון בשר ומעשנות והדרך המהירה, הקלה והזולה ביותר לחוות את הבשרים מהעולמות של הוואקום והעישון היא בסדנאות בשר.

לא צריך ציוד, לא צריך ללמוד, לא צריך להשקיע זמן וכסף בניסוי וטעייה, צריך פשוט למצוא את הסדנה המתאימה ולהזמין מקום :)

תשכחו מאנטריקוט וסינטה, בסדנאות בשר טובות ואיכותיות אתם תכירו נתחים הרבה יותר טעימים שלא תבינו איך לא אכלתם אותם קודם וכנראה שגם לא תהיו מסוגלים לחזור חזרה לנתחים “הפשוטים”.

יסודות שיטת הבישול בוואקום / FEINCOOK

סדנת היכרות עם שיטת הבישול בוואקום. מהי שיטת הבישול בוואקום? מהו הציוד הדרוש על מנת לבשל בוואקום? איך אורזים חומר גלם בעזרת מכונת וואקום? כיצד עובדים עם סירקולטור או אמבט בישול? מדוע ואיך משתמשים במים כמדיום לבישול? מהן מגבלות נפח כלי הבישול? כיצד מתכננים וכיצד מבשלים בוואקום? כיצד בוחרים טמפרטורה בישול אידאלית לכל חומר גלם? כיצד מגישים מזון שבושל בוואקום? שיטות בישול משלימות לשיטת הבישול בוואקום. קירור, הקפאה וחימום חוזר של מוצרים מבושלים בוואקום. אורך חיי מדף של מוצרים מבושלים בוואקום. בישול בוואקום של מוצרים קפואים לא מופשרים ויתרונות הבישול בוואקום במטבח הביתי.

  • איפה? סטודיו FeinCook, דרך בן צבי 84, תל אביב (בניין פנורמה, קומה 6, סטודיו 633).
  • כמה זמן? 3 שעות
  • כמה עולה? 250 ש”ח
  • מה בתפריט? פסטרמה של חזה עוף בתוספת מיונז טבעוני, קרפצ’ו סלק, פילה סלמון מוגשים עם תפו”א צלויים, אסאדו צ’ילי מתוק, רוסטביף סינטה, פרגיות בתיבול שווארמה וסורבה פירות קפואים מוגש עם תפוחי-עץ.

קרנבל של בשר

בשנה האחרונה אוהד קויתי וגילי בן שחר הקימו את קרנבל של בשר, מתוך התשוקה שלהם לאוכל והתפיסה שאכילה היא הרבה יותר מסתם להכניס משהו לפה. הם משלבים בין חומרי גלם איכותיים וטריים לאנשי מקצוע מהשורה הראשונה והתוצאה היא חוויה של יצירה קולינרית והצגת שלבי ההכנה אל מול עיני האורחים ובתור אחד שחווה את הקרנבל הזה בעצמו אני יכול להעיד שזאת חוויה שלא תשכחו :)

  • איפה? איזור המרכז (כתובת מדויקת תמסר בשבוע הקרנבל).
  • כמה זמן? שעתיים וחצי (20:30 עד 23:00)
  • כמה עולה? 300 ש”ח
  • מה בתפריט? מעל 15 מנות בשריות, מלוות בהסברים, רטבים, תוספות וקינוחים. יין, סנגרייה ומים מרעננים. אה… ואוכלים רק בידיים!

דרור פילץ – סדנא לעישון בשר ואפייה בטאבון עצים

מתחילים ברידוד הבצק על השולחן הגדול, עליו מחכות מבעוד מועד קערות עם מיני ממרחים שונים, גבינות, ירקות קלויים ועשבי תיבול.

במנה הראשונה דרור מלהטט בין המרכיבים שלפניו ומכין לפי החשק ומצב הרוח של המשתתפים מיני מאפים שונים כמו: פוקאצ’ה, פיצה, קלצונה (עם ירקות, דגים וגבינות), לחמא בעג’ין (עם בשר).

המעוניינים להתנסות מפשילים שרוולים ומנסים את כוחם. דרור מסביר, מדגים וממחיש את תהליכי עישון הבשר והעופות עם מגוון רחב של נתחי בשר מעושנים, שיוצאים מתנור העצים ונפרסים למול עיניי המשתתפים. בין המנות השונות אפשר לקבל הסברים אופרטיביים לגבי בניית טאבונים ומעשנות.

  • כמה עולה? 460 ש”ח

Fabian’s – חווית אירוח בשרית

מתמחים בעישון בשרים, הכנת נקניקיות תוצרת בית, מכירת בשרים מעושנים הביתה ואירוח מהלב. הישיבה בחצר בשולחנות אבירים.הבשרים זורמים לשולחן כל הערב ,תוספות וסלט ירוק.

  • איפה? מעלות

Levy’s BBQ – בית של בשרים מעושנים

משתה מלכים של בשר ובירות בוטיק. ארוחת שחיתות של יותר מ-10 סוגי בשרים מיוחדים מעושנים ועשויים בשלמות בשילוב של בירות ממבשלות מקומיות ומנות צד וקינוחים תוצרת בית.

הבשרים מוגשים לשולחן בצורה ייחודית שמאפשרת ליהנות מכל נתח ונתח ולאכול כמות בשר שלא חשבתם שאתם יכולים. קבוצה של מטיילים או חברים מהמושבים בדרום? תל אביבים שמחפשים חוויית אוכל אחרת? סתם קבוצת חברים שמחפשים את הארוחה המושלמת למפגש? רוצים גם ללמוד את תורת העישון על רגל אחת? בואו למשתה בשרים שכמותו לא חוויתם מעולם! ניתן לתאם אירועים פרטיים של קבוצות גדולות במושב מנוחה, בדרום תל אביב או אצלכם בחצר.

ניתן גם להצטרף כבודדים או קבוצות קטנות לאירועים פתוחים במושב או בעיר שמדי פעם מפורסמים בדף זה. עידו עם שנים של ניסיון בבישול ועישון בשרים מכל הסוגים, כולל השתתפות בסדנאות והתמחות מעשית באירוח משתי בשר מושחתים. צוקית מומחית בהכנת מנות צד וקינוחים משתנים, איכותיים וכמובן תוצרת בית. מזמינים אתכם להצטרף לחוויה הייחודית ולארוחה שלא תשכחו במהרה.

  • איפה? מושב מנוחה