אני בהחלט מעריץ של הביצה הרכה, אך היא אינה מושלמת. עקב טמפרטורת הבישול הגבוהה – החלק החיצוני של החלבון אמנם מתבשל בשלוש דקות, אך החלקים הפנימיים שלו נשארים במרקם דומה לג’לי, ואילו החלמון נותר קר יחסית.
אתם לא חושבים שיהיה נחמד לקבל את החלבון החיצוני כשהוא מוצק, יחד עם נגיעה של חלבון מרוכך, וחלמון חם לחלוטין?
בישול בואקום סו-ויד יכול לעזור בתיקון החסרונות הקטנים האלו, ואף להפוך את כל תהליך הכנת הביצה השלוקה לבלתי ניתן לכישלון!
על מנת לשלוק ביצה, אני מתחיל בטבילת הביצים במים רותחים למשך מספר רגעים – על מנת לארגן את החלבון החיצוני. לאחר מכן אני מקרר אותן במי קרח.
שני הצעדים האלו יעזרו בייצוב החלבון החיצוני, ויקטינו את הידבקותו לקליפת הביצה. כעת כל מה שנותר לכם לעשות, זה להמשיך לבשל אותן במים – עד לקבלת רמת הסמיכות הרצויה.