טמפרטורת בישול: 83.9°C
זמן הכנה: 00:10
זמן בישול: 01:00
מרכיבים
חצי קילו מיני גזרים (גיזרונים), קלופים או שטופים היטב, או גזר 1 בגודל בינוני עד גדול, קלוף וחתוך לחתיכות באורך 3 סנטימטר
2 כפות (30 גרם) חמאה לא מלוחה
1 כף (12 גרם) סוכר גרגרי
מלח גס
פלפל שחור טחון טרי
1 כף (15 מ”ל) פטרוזיליה קצוצה (לא חובה)
אופן ההכנה
1. מחממים את מכשיר ה-Anova Precision ל-83.9°C.
2. שמים גזר, חמאה, סוכר ו-1/2 כפית מלח גס בשקית ואקום.
3. מבשלים את הגזרים באמבט המים עד שהם רכים לחלוטין, כשעה. בשלב זה ניתן לשמור את הגזרים במקרר עד שבוע.
לסיום:
1. מרוקנים את תוכן השקית למחבת של 12 סנטימטר, ומבשלים על אש גבוהה תוך כדי בחישה מתמדת, עד שהנוזל מסמיך והפך לזיגוג מבריק, בערך 2 דקות.
2. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם, מערבבים עם פטרוזיליה ומגישים. אם הזיגוג נהיה שמנוני, מוסיפים כפית מים בכל פעם, ומטלטלים את המחבת כדי להסמיך את הזיגוג.
פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס