הודו עם עור פריך סו-ויד

טמפרטורת בישול: 55.6°C
זמן הכנה: 01:00
זמן בישול: 02:30

מרכיבים

1 חזה הודו שלם, עם עור ועצם (כ-454 גרם)
מלח גס ופלפל שחור גרוס טרי
> עבור הרוטב: (לא חובה)
1 כף / 15 מ”ל שמן צמחי
1 בצל גדול קצוץ גס
1 גזר גדול, קלוף וקצוץ גס
2 גבעולי סלרי קצוצים גס
1.5 ליטר ציר עוף דל נתרן
2 עלי דפנה
1 כפית / 5 מ”ל רוטב סויה
3 כפות / 45 גרם חמאה
1/4 כוס/ 30 גרם קמח

אופן ההכנה

אפשרויות טמפרטורה לפי מידת עשייה / מרקם מבוקש:
55.6C – ורוד מאוד, רך, לח מאוד
58.9C – ורוד בהיר, רך, לח
62.8C – לבן, עדין, לח
66.7C – לבן, מרקם צלי רגיל

הוראות הכנה:
1. מחממים את מכשיר הסו-ויד שלכם לטמפרטורה הרצויה (עיינו במדריך הזמן והטמפרטורה עבור רעיונות), ומתחילים לחמם את המים מראש. אני באופן אישי אוהב את ההודו שלי מבושל בחום של 62.8 מעלות צלזיוס במשך 2.5 שעות.
2. לוקחים חזה הודו שלם, מסירים את העור בחתיכה אחת גדולה. משתמשים בסכין עצמות חד כדי להסיר את הבשר מהעצם (אפשרי: לרוטב, שמרו את עצם החזה.)
3. מתבלים את חצאי החזה בנדיבות במלח ופלפל.
4. מתבלים גם את תחתיות חצאי החזה.
5. מיישרים את שני חצאי החזה כך שיהיו זהים זה לזה כמו פאזל, כאשר הקצה העבה של האחד מקביל לקצה הדק של השני.
6. מגלגלים בעדינות ליצירת גליל.
7. קושרים את החזה במרווחים של 2.5 ס”מ עם חוט קצבים. התחילו על ידי קשירת שני הקצוות, תוך כדי החלפת הקשרים מכל צד.
8. מסדרים שוב את חזה ההודו לגליל מסודר.
9. אתם יכולים להשתמש בשקית ואקום, אבל שקית זיפ גדולה תעבוד באותה מידה. מניחים את ההודו בשקית ויוצרים ואקום בעזרת המכונת ואקום של אנובה.
10. בזמן שההודו מתבשל, התחילו להכין את העור. מחממים את התנור לחום של 204.5 מעלות צלזיוס, ואז פורשים את עור ההודו בשכבה אחת על תבנית רשת מכוסה בנייר אפייה.
11. מתבלים את העור בנדיבות במלח ופלפל.
12. מכסים את העור בנייר אפייה.
13. מוציאים בזהירות את כל בועות האוויר שהצטברו בין שני הניירות.
14. מניחים תבנית אפייה רשת מעל, כדי שהעור יישאר שטוח בזמן שהוא מתבשל.
15. צולים את העור בתנור עד שהוא נהיה פריך במיוחד. זה לוקח כחצי שעה עד 45 דקות. ניתן להשאיר את העור המבושל להתקרר לטמפרטורת החדר, ואז לאחסן בכלי פתוח עד יום. צולים מחדש בטוסטר אובן לפני ההגשה אם העור נהיה רך (אם כי רוב הסיכויים שזה לא יקרה).

עבור הרוטב:
16. חותכים את עצם החזה לנתחים בגודל 2.5 סנטימטר בעזרת סכין קצבים. מחממים שמן בסיר בינוני על אש גבוהה עד שהשמן מתחיל להעלות אדים. מוסיפים את צוואר ההודו, בצל, גזר וסלרי ומבשלים, תוך ערבוב מדי פעם, עד להשחמה טובה. זה אמור לקחת לכם בערך 10 דקות. מוסיפים את הציר, עלי דפנה ורוטב סויה. מביאים לרתיחה ואז מנמיכים את האש ונותנים לרוטב לבעבע. מבשלים במשך שעה ואז מסננים דרך מסננת רשת עדינה. אמור להיווצר לכם כליטר ציר. אם לא, מוסיפים מים או יותר ציר עוף. נפטרים מהמוצקים ומניחים את הציר בצד.
17. בסיר בינוני ממיסים חמאה על אש בינונית. מוסיפים קמח ומבשלים, תוך ערבוב מתמיד עד להזהבה, כ-3 דקות. תוך כדי ערבוב, מוסיפים את הציר לאט ובאחידות. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש עד לבעבוע ומבשלים עד שהרוטב מסמיך וממלא כ-3 כוסות / 700 מ”ל. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים חם.

לסיום:
1. כשההודו מבושל, מוציאים אותו מהשקית וגוזרים בזהירות את כל החוטים. ניתן לצנן את ההודו המבושל באמבטיית קרח ולאחסן במקרר עד שבוע. מחממים אותו מחדש באמבט מים של 54.4 מעלות צלזיוס למשך כשעה לפני ההגשה.
2. פורסים את ההודו בעזרת סכין שף חדה מאוד במשיכות חלקות ואחידות.
3. מסדרים את הפרוסות על קרש חיתוך או מגש הגשה מחומם ומניחים את העור, השבור לחתיכות בגודל שווה, לכלי הגשה. מוסיפים כד קטן של רוטב שעשוי מציר הודו על ידי בישול עם עצם החזה של הודו.

פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד