מרכיבים
חצי קילו בשר בקר טחון
1 פרוסת לחם, מפוררת
רבע כוס חלב
רבע כוס פרמזן מגורד, פלוס אקסטרה להגשה
רבע כוס פירורי לחם
1 ביצה, טרופה קלות
2 כפות פטרוזיליה טרייה, קצוצה
1 שן שום, קצוצה
חצי כפית אורגנו יבש
1 כפית שמן לטיגון, אפשרי
חצי קילו פסטה (לבחירתכם)
רוטב עגבניות (לבחירתכם), להגשה
אופן ההכנה
1. מחממים את מכשיר הסו-ויד שלכם ל 60 מעלות צלזיוס.
2. מערבבים בקערה בקר טחון, לחם, חלב, פרמזן, פירורי לחם יבשים, ביצה, פטרוזיליה, שום ואורגנו. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
3. יוצרים 16 קציצות מהתערובת. מניחים 4 קציצות בכל שקית ואקום ואוטמים (שמרו על הקציצות בשכבה אחידה ואל תתנו להן להיערם או להיצמד אחת לשנייה).
4. מניחים את השקיות באמבט המים ושמים טיימר לשעה וחצי.
5. בערך 10 דקות לפני שהקציצות מסיימות להתבשל, מחממים מים לפסטה בסיר גדול על אש גבוהה. מבשלים את הפסטה לפי ההוראות על החבילה.
6. בזמן שהפסטה מתבשלת, מחממים בסיר גדול את רוטב הפסטה האהוב עליכם על אש בינונית.
לסיום:
1. כאשר זמן הטיימר אזל, מוציאים את השקיות מאמבט המים. מסירים את הקציצות מהשקיות.
2. כדי לטגן, מחממים 1 כף שמן במחבת נון סטיק גדולה על אש בינונית-גבוהה. כשהשמן מבעבע, מוסיפים את הקציצות ומטגנים מכל הצדדים, בערך 5 דקות.
3. מוסיפים את הקציצות המטוגנות (או את הקציצות ישירות מהשקית) לרוטב המחומם. בוחשים לכיסוי ברוטב.
4. מגישים את הקציצות ברוטב על פסטה. מקשטים בפרמזן ומגישים.
בתיאבון!