הנתח הלא מוכר הזה היה נמכר עד לפני שנתיים, שלוש בסביבות 40-60₪ לקילו אך עם פתיחת המטבחים המקצועים הביתיים (בעזרת הסו-וויד כמובן) והרצון לגלות עוד נתחים שהם לא השילוש הקדום של אנטריקוט/פילה/סינטה קם לו מתחרה חדש שהוא הפיקניה ותוך זמן קצר הוא הפך למלך של הסו-וויד.
משם הדרך לנתח פרימיום הייתה קצרה היום ניתן להשיג את הנתח (כשר) בסביבות 120-150₪ לקילו.
תיאור קצר לנתח
הפיקנייה (שפיץ צ׳אך) הוא נתח בצורת משולש המתחבר לנתח הצ׳אך כדי להבין היכן הפיקניה נגמרת והצ׳אך מתחיל אנו סופרים 3 גידים/ניקובי גידים מהשפיץ. קיימים רק שני נתחי פיקניה בפרה והוא נחשב לחלק אחורי.
פיקניה הוא נתח רזה שעטוף בשכבת שומן עבה בצד אחד (מזכיר מאוד בנראות חזה אווז למי שמכיר) נחשב מעדן ברוב העולם ובעיקר בברזיל.