מתכון מנצח נוסף מבית היוצר של מור חכם שמתאים במיוחד בימי החורף הקר כי אין כמו צלחת של פירה חלק, קרמי, עשיר, שמן ומנחם.
כזה שאפשר להגיש כתוספת, אבל מספיק מפנק כדי לתפקד כמנה עצמאית.
אז אם אתם אוהבים פירה, אבל מתבאסים מכמות הכלים והלכלוך שהבישול משאיר אחריו, אין לכם מה לדאוג המתכון הבא בדיוק בשבילכם.
תפוחי אדמה.
50-60 גרם חמאה (בערך לשקית גדולה).
מלח גס.
פלפל לבן טחון.
שום קונפי (מומלץ), אפשר גם טרי.
שמן זית איכותי.
שמנת לבישול.
אופציה לטעמים שונים: יוגורט יווני, ענפי טימין.
1. ממלאים מים במיכל, מפעילים את מכשיר הסו-וויד על 90 מעלות.
2. את תפוחי האדמה; שוטפים היטב, מקלפים וחותכים לקוביות גסות.
3. את החמאה חותכים לקוביות גסות.
4. לשקית וואקום גדולה מכניסים; קוביות תפוחי האדמה, קוביות חמאה, 2-3 שיני שום קונפי (או טרי), מעט שמן זית, מעט שמנת לבישול, כפית, כפית וחצי מלח גס, כפית פלפל לבן.
5. אופציונאלי: לטעמים יוונים ניתן להוסיף לשקית מעט יוגורט יווני, לטעמים איטלקיים ניתן להוסיף לשקית כמה ענפי טימין.
6. מעסים את השקית בעדינות (לא למחוץ), ומסדרים כמה שאפשר בשכבה אחת.
*חשוב: להשאיר שוליים רחבות לצורך המעיכה.*
7. לוואקם את שקית הוואקום, לאטום ולהחלים.
8. להכניס את השקית למים החמים, לבשל במשך 1:30 שעות.
9. בסיום הבישול, מוציאים את השקית מהמים ומייבשים אותה. בעזרת מערוך מוחצים את כל התחולה על קבלת מרקם אחיד וחלק.
*חשוב: בניגוד לפירה רגיל שבושל במים, אין פריצה של העמילן מתוך התפוח אדמה, לכן ניתן להשקיע במעיכה ללא חשש שיצא פירה “דביק וסמיך”.*
10. פותחים את שקית הוואקום, את תכולתה מעבירים לקערת הגשה.
11. מצלחתים ומגישים.
12. בתאבון!