פלאן (קרם קרמל) סו ויד

טמפרטורת בישול: 82°C
זמן הכנה: 00:10
זמן בישול: 01:30

עוד מתכון מקורי מבית היוצר של מור חכם שהחליט להכיר לכם את האח הספרדי של הקרם ברולה, הפלאן (קרם קרמל בעברית).

לפלאן יש הרבה גרסאות ושמות מסביב לעולם, ובעיקר בעולם הלטיני שם תוכלו למצוא שילובים מאוד מעניינים בין המדינות השונות כמו: ריבת חלב בפלאן הארגנטינאי או שכבת בצק פריך בגרסה בצרפתית שלו ועוד גרסאות עם קוקוס, פיסטוק, פירות וכו’…

אני אציג את המתכון שלי לגרסה הספרדית והקלאסית ביותר שלו crema volteada ובתרגום לעברית קרם שהתהפך (בגלל אותה פעולת הגשה מפורסמת בה הופכים את כלי הבישול מעל צלחת ההגשה).

קינוח כוס מלא בקרם חלבי, סופר חלק, קרמי ועשיר מאוד, בטעמי וניל עם שכבת קרמל מרירה לקינוח טעים ומאוזן במיוחד.

כמו הרבה קינוחי פודינג אחרים גם פה הבישול בס-וויד חוסך המון כאבי ראש מיותרים ועם כמה שינויים שעשיתי למתכון הקלאסי שיתאים לסו-וויד הוא גם מאוד זול להכנה והכי חשוב גונב את ההצגה בכל שולחן שתארחו, תמיד אמרו לי לזכור שהאורחים הולכים הביתה עם הטעם של הקינוח.

היתרונות הסו-וויד על השיטה הקלאסית:

  • קינוח של קערה אחת (מלבד הקרמל שמבושל בנפרד).
  • חסכון בכלים, סירים, ולכלוך מיותר.
  • אין צורך בהשוואת טמפרטורות.
  • אין אפשרות “לשבור” או לבשל “אובר” את מוצרי החלב.
  • ללא סיבוכים מיותרים.
  • מחזיק לזמן ארוך יותר.

מרכיבים

3/4 כוס סוכר.
3 כפות מים.
397 גרם (פחית) חלב מרוכז ממותק בשומן צמחי.
350 גרם חלב (1% או 3%).
3 ביצים שלמות.
2 כפיות תמצית וניל.
8-9 צנצנות מייסון .4oz
מחבת בינונית.
קערה רחבה + מסננת.
מטרפה ידנית + לקקן.

אופן ההכנה

1. מפעילים את מכשיר הסו-וויד על 82 מעלות.
2. במחבת בינונית שופכים את הסוכר, מפזרים בצורה אחידה, מוסיפים את המים ומבשלים על אש בינונית-גבוה תוך כדי ערבוב כמעט תמידי בכף עץ או לקקן עמיד בחום עד לקבלת צבע חום ענברי.

טיפ #1: הוספת המים מעכבת את תהליך המסת הסוכר, ובכך נותנת לכם את השליטה המלאה על הכנת הקרמל ללא שרפת הסוכר, אך שימו לב טוב כי מרגע שהסוכר מתחיל לקבל מעט צבע העניין הוא שניות עד שמתקבל הצבע הרצוי בטעם המתקתק ובשניות לאחר מכן תקבלו צבע כהה מאוד ובטעם מאוד מריר.

טיפ #2: לצורך ניקוי הכלים לאחר שהסוכר מתקשה פשוט שפכו מים חמים מהקומקום והסוכר ימס חזרה.

3. כאשר הקרמל מוכן יוצקים שכבה דקה ואחידה ממנו לכל אחד מצנצנות המייסון .4oz
4. לקערה רחבה שופכים את תכולת פחית החלב המרוכז, החלב (הרגיל) ותמצית הווניל, בעזרת מטרפה ידנית מערבבים עד לקבלת בלילה אחידה.
5. מוסיפים את הביצים (אחת בכל פעם) ומערבבים עד ספיגה מלאה שלהן בתוך הבלילה.
6. שלב אופציונאלי: מסננים את הבלילה דרך מסננת צפופה לקבלת נוזל חלק וללא גושים ושאריות

טיפ #3: ברוב מתכוני הביצה ובמיוחד המתכונים בעלי רכיבים רטובים תמיד יהיו שאריות קרום לביצה מה שיפגעו שמרקם החלק והקרמי של הקינוח, לכן כן מומלץ לסנן לפני הבישול.

7. יוצקים את הבלילה המסוננת לתוך צנצנות המייסון (מעל שכבת הקרמל).
8. אוטמים את צנצנות המייסון בעזרת המכסה הייעודי ומכניסים למים שחוממו מראש.
9. מבשלים ב-82 מעלות למשך 1:30 שעות.
10. בסיום הבישול מוציאים מהמים ומניחים על השיש להתקררות.

טיפ #4: ניתן להגיש קר או בטמפרטורת החדר0.

11. שלב אופציונאלי: לאחר קירור ראשוני על השיש ניתן להעביר למקרר עד הגשה.
12. בעזרת סכין קטנה וישרה עוברים בתנועה מהירה על שולי הקרם בתוך הצנצנת לשחרור הקרם.
13. הופכים בזהירות מעל צלחת ההגשה ונהנים מהקסם.
14. בתאבון.

פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד