עוד מתכון מקורי מבית היוצר של מור חכם שהחליט להכיר לכם את האח הספרדי של הקרם ברולה, הפלאן (קרם קרמל בעברית).
לפלאן יש הרבה גרסאות ושמות מסביב לעולם, ובעיקר בעולם הלטיני שם תוכלו למצוא שילובים מאוד מעניינים בין המדינות השונות כמו: ריבת חלב בפלאן הארגנטינאי או שכבת בצק פריך בגרסה בצרפתית שלו ועוד גרסאות עם קוקוס, פיסטוק, פירות וכו’…
אני אציג את המתכון שלי לגרסה הספרדית והקלאסית ביותר שלו crema volteada ובתרגום לעברית קרם שהתהפך (בגלל אותה פעולת הגשה מפורסמת בה הופכים את כלי הבישול מעל צלחת ההגשה).
קינוח כוס מלא בקרם חלבי, סופר חלק, קרמי ועשיר מאוד, בטעמי וניל עם שכבת קרמל מרירה לקינוח טעים ומאוזן במיוחד.
כמו הרבה קינוחי פודינג אחרים גם פה הבישול בס-וויד חוסך המון כאבי ראש מיותרים ועם כמה שינויים שעשיתי למתכון הקלאסי שיתאים לסו-וויד הוא גם מאוד זול להכנה והכי חשוב גונב את ההצגה בכל שולחן שתארחו, תמיד אמרו לי לזכור שהאורחים הולכים הביתה עם הטעם של הקינוח.
היתרונות הסו-וויד על השיטה הקלאסית:
- קינוח של קערה אחת (מלבד הקרמל שמבושל בנפרד).
- חסכון בכלים, סירים, ולכלוך מיותר.
- אין צורך בהשוואת טמפרטורות.
- אין אפשרות “לשבור” או לבשל “אובר” את מוצרי החלב.
- ללא סיבוכים מיותרים.
- מחזיק לזמן ארוך יותר.