מרכיבים
2.5 ק”ג פריים ריב
1/2 כוס מלח ים גס ואיכותי
1/3 כוס גרגירי פלפל שחור טריים
1/2 כוס רוזמרין טרי קצוץ דק
1/2 כוס שום טרי טחון
1/4 כוס שמן זית כתית
אופן ההכנה
1. מחממים את מכשיר האנובה שלכם ל 52.8ºC.
2. מוציאים את הנתח ומשאירים אותן בטמפרטורת החדר בזמן שאתם מכינים את שאר המרכיבים.
3. בקערה גדולה, מערבבים את שאר המרכיבים עם הנתח כך שיכסו אותו לגמרי. שימו לב – חשוב להשתמש בכמות נדיבה של תבלינים כדי שהטעם יחדור לבשר.
4. הכניסו לשקית ואקום ואטמו היטב עם מכונת הואקום של אנובה.
5. מניחים את השקית האטומה באמבט הסו-ויד שחומם מראש ל 52.8ºC. אל תדאגו אם הטמפרטורה יורדת מעט, היא תחזור מהר מאוד ל 52.8ºC. הערה: טמפרטורה זו תשיג צלי במידת עשייה מדיום-רייר מושלמת.
קרמליזציה בתנור:
1. מוציאים את הנתח מאמבט הסו-ויד ומוציאים אותו מהשקית.
2. מניחים את הנתח על תבנית צלייה.
3. מכניסים לתנור בטמפרטורה של כ – 200 מעלות למשך 20 דקות, כך שהנתח יקבל השמחה יפה.
4. משאירים אותו לנוח במשך עשר דקות כדי לתת למיצים להתיישב בבשר.
5. חותכים ומגישים. בתאבון!