אסף גרניט
השף הישראלי הטוב בעולם.
את היכולות הפנומנליות של השף אסף גרניט בתחום הבישול, אפשר להגדיר כ’מולדות’ – הוא מעולם לא למד את התחום באופן מסודר אך העבודה מגיל צעיר במטבחים של מסעדות מובילות בירושלים כמו ‘לבן בסינמטק’, ‘קולוני’ ומסעדת ‘אדום’ (שלימים עבד בה גרניט כשף) אפשרה לו לצבור את הניסיון הדרוש.
כיום, המיזמים בהם עוסק השף קשורים אמנם לעולם הקולינריה, אך אפשר לומר שהם “גלשו” מזמן הרבה מעבר לגבולות המטבח. השף אסף גרניט הוא ללא ספק אחת מאושיות הקולינריה והטלוויזיה המוכרות ביותר בישראל – הוא הבעלים של מסעדות מצליחות בארץ ובחו”ל, מככב בתוכניות טלוויזיה מוכרות ומשתתף במגוון קמפיינים פרסומיים מצליחים.
המסעדות של השף אסף גרניט בארץ
אסף גרניט מכהן כשף ובעלים של מספר מסעדות ירושלמיות מוכרות, מוסדות אוכל שכל הירושלמים אניני הטעם מכירים ומבקרים בהן לעיתים קרובות. אבל לא רק מקומיים – גם תיירים ישראלים שמגיעים לבילוי בירושלים יודעים היכן הם יאכלו את ארוחת הערב או הצהריים. המסעדות של אסף גרניט היו ויהיו מזוהות תמיד עם קולינריה ברמה הגבוהה ביותר.
מחניודה
המסעדה נפתחה על ידי "קבוצת מחניודה" אותה הקימו השפים אסף גרניט ואורי נבון. המסעדה נפתחה בשנת 2009 והיא נמצאת בקרבת שוק "מחנה יהודה" בירושלים. אל מסעדת מחניודה מגיעים סועדים וחובבי קולינריה מכל קצוות הארץ והעולם. לא מעט ישראלים בוחרים לארח מבקרים מחו"ל במסעדה, שמצטיינת ביכולתה להעביר את הטעמים הישראליים-מזרח תיכוניים המגוונים ואף חשוב מכך - את האווירה הישראלית האותנטית.
יודל'ה
ה"יודל'ה בר", שייך גם הוא ל"קבוצת מחניודה" ונמצא ממש מול מסעדת "מחניודה", כך שמי שסיים לאכול במסעדה ורוצה לצאת אחר כך לדרינק, צריך רק לעבור לצד השני של הכביש. אבל האמת היא שיוד'לה זה הרבה יותר מ-רק מקום לדרינק מרענן. הבר הירושלמי מוכר יותר מכל בחפלות השמחות, בסדנאות הבישול לקבוצות, במנות מעוררות התיאבון הייחודיות למקום ובקינוחים שעושים חשק לעוד.
הסדנא
מסעדת הסדנא ממוקמת בליבו של אחד ממתחמי הבילוי המובילים בעיר ירושלים, רובע המדיה. כל אורח במסעדת "הסדנא" ישים לב מיד שמדובר במסעדה עם אופי מקורי וייחודי, בין היתר בגלל מנות הבשר המוגשות בה, הנחשבות לשם דבר בעיר. המסעדה מייצרת ללקוחות שלה חוויה בלתי נשכחת הן מבחינת העיצוב המוקפד והן מבחינתה התפריט המפתיע והמגוון.
ג'יג'י קובלה (GGKUBALA)
ג'יג'י מביאה את הטעמים הירושלמיים הייחודיים אל אחד ממעוזי הקולינריה התל אביבית - מתחם שרונה מרקט. בדוכן של ג'יג'י מחכה תפריט מגוון - מפחמימות אותנטיות ועד מנות עוף ודגים בסטייל הירושלמי כמו שרק "קבוצת מחניודה" יודעת לייצר. בג'יג'י קובלה תמצאו מנות שמביאות יחד כוכבים כמו חלה וקובנה, ובתוך כל הקומבינציה הזו תקבלו גם מבחר תבשילים וסלטים שיגרמו לכם לרצות לטעום את כל המילויים המוצעים.
המסעדות של אסף גרניט בחו”ל
ואחרי ההצלחה הגדולה של מוסדות האוכל של “קבוצת מחניודה” בישראל, הגיע הזמן להפיץ את הבשורה גם בחו”ל ולהביא את הטעמים המיוחדים לקהל חובב הקולינריה גם מעבר לים. כמו בישראל, גם למסעדות בחו”ל של הקבוצה יש אופי, תפריט וסגנון ייחודי משלהן. למקרה שתהיתם, בכל המסעדות השולחנות מתמלאים מראש עם רשימות המתנה ארוכות.
המסעדות של גרניט וקבוצת מחניודה מפוזרות אמנם ברחבי העולם, אך ביניהן חוט אחד מקשר – כל מסעדה שומרת על הקשר לירושלים תוך כדי שהיא נותנת דגש על המדינה/עיר שבה היא הוקמה – מה שיוצר שילוב מושלם בין השניים.
הכנו סקירה קצרה על המסעדות המצליחות של אסף גרניט ושותפיו ל”קבוצת מחניודה” בחו”ל:
The Palomar
בלב שכונת סוהו היוקרתית, מרחק הליכה מכיכר פיקדילי, מקום אותו פוקדים עשרות אלפי אנשים מידי יום, שוכנת לה בגאון מסעדת The Palomar (פאלומר) של השף אסף גרניט. זמן קצר לאחר שנפתחה, פאלומר כבר כבשה את לונדון הודות לשבחים הרבים שקצרה מהמבקרים המוסמכים. היא זכתה פעמיים בתואר "המסעדה הטובה ביותר בלונדון" וגם בתואר "המסעדה הטובה ביותר בבריטניה" - הישג מטורף ללא ספק.
The Barbary
כבר מרגע הקמתה, היה ברור שמסעדת “The Barbary” (ברברי) הלונדונית של "קבוצת מחניודה" הולכת להכות גלים בקרב הקהל המקומי חובב הקולינריה. ולראייה, כשלושה חודשים בלבד מאז קמה היצירה לחיים, זכו הברברי של אסף גרניט וקבוצת מחניודה לסיקור אוהד בעיתונות המקומית כולל כניסה למקום ה-100 ברשימת "המסעדות הטובות ביותר בלונדון" הנחשקת. בהתחשב בעובדה שהמסעדה נכנסה לרשימה זמן קצר בלבד לאחר שנפתחה לקהל הרחב, אין ספק כי מדובר בהישג חשוב ויוקרתי עבור אסף גרניט ו"קבוצת מחניודה".
Shabour
ומלונדון, קופצים לפריז - עיר בירה אירופאית נוספת שנכבשה על ידי קבוצת מחניודה. אנחנו מדברים כמובן על מסעדת "Shabour" (שבור) הממוקמת בפריז, באזור הרובע הראשון. מדובר במסעדה לא גדולה יחסית למסעדות האחרות של גרניט - אל "שבור" יכולים להיכנס 30 סועדים בלבד בכל זמן נתון. זה לא נעשה מאילוצים של חוסר מקום, אלא מהרצון של השף גרניט ושותפיו ליצור מרחב קולינרי ייחודי המשלב שני אלמנטים יחדיו - האחד, שוק שוקק והשני, מרחב שמזכיר את האווירה של המטבח של סבתו של השף - כך סיפור גרניט באירוע הפתיחה החגיגי. המתחם בו הוקמה המסעדה שימש פעם כמועדון ג'אז, בבניין בן מעל מאתיים שנים.
Balagan
מסעדת “Balagan” (בלאגן) ממוקמת, בדומה לקודמתה, בעיר האורות, הלוא היא, פריז. המסעדה בבעלות השפים אסף גרניט ואורי נבון. המסעדה נפתחה בשנת 2017 והיא מציעה לסועדים תפריט עשיר הכולל מאכלים ים-תיכוניים אותנטיים ואווירה מיוחדת, כזו שפריז עדיין לא נתקלה בה. זמן קצר לאחר פתיחתה, הוכתרה בלגאן כ-"אחת המסעדות הטרנדיות בפריז"- בדומה למסעדות אחרות בבעלות הקבוצה. בלי קשר לעונת השנה, רשימת ההמתנה למסעדה היא ארוכה ביותר, כך שאם חשבתם להזמין שולחן לנופש שלכם בפריז בשבוע הבא, כדאי שתחשבו מסלול מחדש. התקשורת האירופאית משבחת תמידית את המסעדה שממוקמת במלון "רנסנס" אותה פוקדים מידי יום בסביבות ה-300 אורחים.
Coal Office
Coal Office (קואל אופיס) שנפתחה ב-2018, היא המסעדה השלישית של אסף גרניט ו"קבוצת מחניודה" בעיר לונדון. לאחר שהמסעדות פאלומר וברברי נחלו הצלחה רבה וקיבלו אינסוף אהבה מהקהל הלונדוני, בחרה הקבוצה לפתוח את המסעדה הבאה שלה באזור מסקרן - הלוא הוא קינגס קרוס. המסעדה שוכנת בבניין ישן ששימש כמשרד לסחר בפחם. ומכאן שמה - קואל (Coal - פחם) אופיס (Office - משרד). המסעדה מתפרשת על שלוש קומות, יש בה טראס ושולחנות המשקיפים על כיכר גרנרי.
המנות המוכרות והמוצלחות ביותר של אסף גרניט
עם רזומה רחב כל כך של מסעדות, בארץ ובעולם, אתם יכולים להיות בטוחים שלשף אסף גרניט יש מנעד רחב של מנות מוכרות ומוצלחות.
והמנה הנבחרת והמוכרת ביותר של אסף בארץ ובעולם היא…
הפולנטה!
מתוך מאות מנות ייחודיות, דווקא הפולנטה המפורסמת של “מחניודה” (שנמכרת גם אי שם בלונדון הרחוקה) היא זו שרבים נוסעים עד לירושלים רק בשביל לטבול בה את הכף ולהתענג על כל ביס.
המנה מוגשת בתוך צנצנת בשתי גרסאות: האחת, מנת פתיחה קטנה והשנייה, מנה בפני עצמה.
מדובר באחת המנות הטובות ביותר של השף אסף גרניט, כך סבורים אורחים רבים שמגיעים במיוחד בשבילה.
שקשוקית
מדובר במנה קלאסית שמוגשת עוד מימיה הראשונים של מסעדת “מחניודה”. המנה כוללת בשר קצוץ, לימון כבוש ואריסה.
אסף גרניט כוכב טלוויזיה
אי אפשר לדבר על השף אסף גרניט בלי להתייחס לקריירה הטלוויזיונית שלו.
השף מככב בתוכניות טלוויזיה בתפקידים שונים – כולן קשורות כמובן לתחום הקולינריה:
משחקי השף
התכנית “משחקי השף” הינה תוכנית מציאות ישראלית העוסקת בתחום הבישול. התוכנית עלתה לאוויר בשנת 2014 בערוץ 2. כיום היא נחשבת לאחת מתוכניות הבישול הנצפות ביותר בישראל. אל תכנית זו, מגיעים מתמודדים המתחרים על התואר “השף המוכשר ביותר בישראל”.
התכנית מורכבת מ-4 שלבים:
1. האודישן העיוור
2. מחנה האימונים
3. קרבות מטבח
4. פרקי הגמר והכרזה על הזוכה
אסף גרניט שופט בתכנית לצדם של שפים מוכרים ומוערכים נוספים, ביניהם מאיר אדוני (שהשתתף בעונות ה-1 וה-2), מושיק רוט, יוסי שטרית (שהצטרף לצוות השופטים החל מהעונה ה- 3) וארז קומורובסקי (שהצטרף לצוות השופטים החל מהעונה ה- 4).
משחקי השף אוטו אוכל
מדובר בתכנית בת של “משחקי השף” שהוזכרה בפסקה הקודמת. התוכנית שודרה בערוץ 2 בשנת 2017 וכללה שמונה פרקים סך הכל. במהלך התכנית, התחרה אסף גרניט אל מול השפים מאיר אדוני ומושיק רוט.
במהלך התחרות, כל שף קיבל תקציב בסך 2,000 ₪ והתבקש לקנות מצרכים למנה שהוא מתכנן להכין. המטרה הייתה להכין את המנה הטובה ביותר שתכבוש את בלוטת הטעם של העוברים והשבים.
שלושת השפים קיבלו שעה אחת בלבד לעריכת הקניות ולאחר מכן, הם קיבלו שעה וחצי בלבד להכנה ארוחה לכ-60 סועדים.
בסוף העונה, מאיר אדוני ומושיק רוט הוכרזו כשפים המנצחים של העונה.
מהפכה במטבח
הגרסה הישראלית לפורמט בריטי שנקרא Ramsay’s Kitchen Nightmares. התכנית שודרה החל משנת 2015 בערוץ 2. בכל פרק הגיע השף גרניט הגיע אל מסעדה אחרת בארץ שבעליה חווים קושי בניהול – אם מבחינה פיננסית, ניהולית או גם וגם.
בתחילת כל פרק, בחן השף גרניט קודם את המשתנים הבאים:
- איכות המנות
- איכות השירות והתנהלות העובדים
- היגיינת המקום
לאחר ביצוע השלב הראשון, הזמין השף את בעלי המסעדה והציג בפניהם את כל הנקודות שדורשות שינוי.
במהלך כל פרק, ליווה השף גרניט את בעלי המסעדה עד שאלו הגיעו לסיום התהליך שכלל בדרך כלל שיפור בניהול המסעדה ולעיתים, הדבר כלל גם שינוי של המנות שהוגשו בה ואפילו שינוי הקונספט של המקום.
הפרסים של אסף גרניט
במהלך השנים, זכו המסעדות של השף אסף גרניט ושותפיו לקבוצת מחניודה בעשרות פרסים נחשבים.
הנה כמה דוגמאות בולטות:
- אתר tripadvisor הכתיר את מסעדת מחניודה כאחת מ-10 המסעדות הטובות במזרח התיכון.
- מסעדת פאלומר בסוהו הוכתרה על ידי המגזין GQ כמסעדה הטובה ביותר לשנת 2015.
- בנוסף, זכו מסעדות הקבוצה לעוד עשרות אזכורים במדיות הנחשבות ביותר: טיים אאוט לונדון, הגרדיאן, פורבס ועוד.
לרשימת הפרסים / אזכורים המלאה, לחצו כאן.
השיא הגיע כאשר זכתה המסעדה הפריזאית Shabour בכוכב מישלן ראשון – זהו כוכב המישלן הראשון ש”קבוצת מחניודה” קיבלה – ואם לשפוט לפי ההצלחות שהמסעדות של הקבוצה משיגות – כנראה שגם לא האחרון.