עגלת קניות

אסף גרניט

השף הישראלי הטוב בעולם.

אסף גרניט, או בשמו המלא, אסף אלקנה גרניט נולד בשנת 1978 בירושלים בשכונת רסקו. במהלך לימודיו בבית הספר התיכון בעיר, הוצמד לו הכינוי “באפלו” ויש מי שקוראים לו כך עד היום.

תוכן עניינים

כמה שנים לאחר מכן, אסף נפצע במהלך אימון שלקח בו חלק בעת ששירת בצבא ביחידה קרבית והוא החל לעבוד כטבח צבאי. אסף נולד עם יכולות פנומנליות בתחום הבישול, הוא לא למד את התחום באופן מסודר ובכל זאת, הוא עבד מגיל צעיר במטבחים של מסעדות מובילות בירושלים, חלק מהמסעדות שבהם גרניט השאיר את חותמו הן: “לבן בסינמטק”, “קולוני” ומסעדת “אדום” שלימים, הוא עבד בה כשף.

כיום, אסף מתמחה בתחומים נוספים מעבר להיותו שף מוכר. הוא גם מסעדן ומשתתף בתכניות טלוויזיה קולינריות במגוון תפקידים.

המסעדות של אסף גרניט בארץ

אסף גרניט היה שותף לפתיחה של מספר מסעדות ירושלמיות מוכרות, אלו מסעדות שכל הירושלמים בעלי טעם טוב מכירים ומבקרים בהן לעיתים קרובות. התיירים הישראלים שמגיעים לבילוי בירושלים, יודעים גם כן כי מדובר במסעדות ברמה קולינרית גבוהה. להלן פירוט אודות כמה מהן:

מחניודה

המסעדה נפתחה על ידי "קבוצת מחניודה" שכוללת את שלושת השפים, אסף גרניט, יוסי אלעד ואורי נבון. המסעדה נפתחה בשנת 2009 והיא נמצאת בקרבת השוק "מחנה יהודה" בירושלים. אל מסעדת מחניודה מגיעים מכל קצוות הארץ ומכל קצוות העולם. לא מעט מארחים ישראלים מזמינים את האורחים שלהם מחו"ל אל המסעדה כדי להעביר להם את הטעמים הישראליים המגוונים, והכי חשוב, את האווירה הישראלית האותנטית.

יודל'ה

ה"יודל'ה בר" שייך גם הוא ל"קבוצת מחניודה" והוא נמצא ממש בקרבת מסעדת "מחניודה". כך שמי שמסיים לאכול במסעדה ורוצה לצאת אחר כך לדרינק, צריך רק לעבור לצד השני של הכביש, אל "היודל'ה". הבר מוכר בחאפלות שמחות, סדנאות בישול לקבוצות וקינוחים שעושים חשק לעוד.

הסדנא

המסעדה נמצאת בירושלים באחד ממתחמי הבילוי המובילים בעיר, רובע המדיה. כל אורח במסעדת "הסדנא" ישים לב שמדובר במסעדה עם אופי מקורי וייחודי, בין היתר בגלל שמוגשים בה פירות ים שאינם נראים לעיתים קרובות בנוף הקולינרי הירושלמי. המסעדה מספקת ללקוחות שלה חוויה מבחינת העיצוב המוקפד והתפריט המפתיע והמגוון.

ג'יג'י קובלה (GGKUBALA)

מדובר באחד הדוכנים החמים שאפשר למצוא בשרונה מרקט בתל אביב. יש מי שקוראים לו "סוף סוף הטעמים הירושלמים נוחתים בתל אביב". המנות בדוכן כוללות, איך לא, פחמימות אותנטיות לצד מנות עם עוף ודגים בסטייל הירושלמי, כמו שרק "קבוצת מחניודה" יודעת להכין. בג'יג'י קובלה תמצאו את המנה שמשלבת בין הקומבינציה של חלה וקובנה, בתוך הקומבינציה הזו תקבלו מבחר של תבשילים וסלטים שיגרמו לכם לרצות לטעום את כל המילויים שמוצעים בדוכן.

המסעדות של אסף גרניט בחו”ל

אסף גרניט לא נח על השמרים, הוא פותח מסעדות מצליחות גם בחו”ל בשיתוף עם “קבוצת מחניודה”, כאשר לכל מסעדה יש אופי, תפריט וסגנון אחר. למקרה שתהיתם, בכל המסעדות יש שולחנות מלאים ורשימות המתנה ארוכות.

להלן פירוט אודות המסעדות המצליחות של אסף גרניט ושותפיו ששוכנות מחוץ לארץ:

The Palomar

את מסעדת The Palomar (פאלומר) פתח גרניט בלב שכונת סוהו שנמצאת בקרבת כיכר פיקדילי. את המסעדה הקים גרניט בשיתוף עם קבוצת מחניודה בלונדון. יש מי שקוראים למסעדה "השלוחה האנגלית של מסעדת מחניודה". המסעדה כבשה את לונדון וקיבלה שבחים רבים מהמבקרים. היא זכתה פעמיים בתואר "המסעדה הטובה ביותר בלונדון" ובנוסף, זכתה המסעדה בתואר נוסף "המסעדה הטובה ביותר בבריטניה".

The Barbary

מסעדת “The Barbary” (ברברי) נפתחה על ידי "קבוצת מחניודה" בלונדון. השם של המסעדה עלה בכותרות העיתונות המקומית של לונדון כשלושה חודשים בלבד לאחר פתיחתה. המסעדה דורגה במקום ה-100 בדירוג "המסעדות הטובות ביותר בלונדון". בהתחשב בעובדה שהמסעדה זכתה במקום זה זמן מה לאחר שנפתחה, ניתן להבין כי מדובר בהישג רציני עבור אסף גרניט ו"קבוצת מחניודה".

Shabour

מסעדת "Shabour" (שבואר) ממוקמת בפריז, באזור הרובע הראשון והיא הוקמה על ידי אסף גרניט וחברי "קבוצת מחניודה". מדובר במסעדה לא גדולה יחסית למסעדות האחרות של גרניט. יכולים להיכנס אליה מקסימום 40 סועדים. גרניט ציין בעת פתיחת המסעדה כי הוא ושותפיו דמיינו שהמסעדה תשלב שני אלמנטים יחדיו. האחד, שהמסעדה תזכיר אווירה של שוק והשני, שתהיה דומה באופייה למטבח של סבתו. ראוי לציין כי המאכלים שמוגשים במסעדה הם מאכלים ים תיכוניים. המסעדה הוקמה בתוך מקום שבו היה פעם מועדון ג'אז, בניין בן מעל מאתיים שנים.

Balagan

מסעדת “Balagan” (בלגן) ממוקמת, בדומה לקודמתה, בעיר האורות, הלוא היא, פריז. המסעדה בבעלות השפים אסף גרניט ואורי נבון. המסעדה נפתחה בשנת 2017 והיא מציעה לאורחים שלה מאכלים ים תיכוניים אותנטיים שמוגשים עם אווירה מיוחדת, כזו שפריז עדיין לא נתקלה בה. מיד לאחר פתיחתה, המסעדה הצליחה לתפוס לעצמה את התואר "אחת המסעדות הטרנדיות בפריז". רשימת ההמתנה למסעדה היא ארוכה ביותר, כך שאם חשבתם להזמין שולחן לנופש שלכם בפריז בשבוע הבא, כדאי שתדחו את החופשה בכמה שבועות, או חודשים. התקשורת האירופאית משבחת את המסעדה שנמצאת במלון ופוקדים אותה מידי יום בסביבות ה-300 אורחים.

Coal Office

Coal Office (קואל אופיס) זו המסעדה השלישית של אסף גרניט ו"קבוצת מחניודה" בלונדון. המסעדה נפתחה בשנת 2018. לאחר שהמסעדות פאלומר וברברי הצליחו וקיבלו אהבה רבה מהקהל הלונדוני, בחרה הקבוצה לפתוח את המסעדה הבאה שלה באזור מסקרן, הלוא הוא קינגס קרוס. המסעדה שוכנת בבניין ישן ששימש בעבר כמקום שבו עסקו פקידים בסחר בפחם. לכן, המסעדה נקראת קואל אופיס, בית הפחם. המסעדה מתפרסת על שלוש קומות, יש בה טראס ושולחנות שמשקיפים על כיכר גרנרי. המסעדה מאפשרת ל-160 סועדים לשבת בה בו זמנית. התפריט במקום דומה למסעדות האחרות של אסף גרניט (הסגנון הירושלמי-ישראלי).

המנות המוכרות והמוצלחות ביותר של אסף גרניט

עם רזומה רחב כל כך של מסעדות, בארץ ובעולם, לאסף גרניט יש מנעד רחב של מנות מוכרות ומוצלחות. להלן המנה הנבחרת והמוכרת ביותר של אסף בארץ ובעולם:

הפולנטה

הפולנטה המפורסמת של “מחניודה” (שנמכרת גם אי שם בלונדון הרחוקה) זו המנה שרבים נוסעים עד לירושלים בשביל לטבול בה את הכף ולהתענג על כל ביס. המנה מוגשת בתוך צנצנת ויש לה שתי גרסאות.

האחת, מנת פתיחה קטנה והשנייה, מנה בפני עצמה.

מדובר באחת המנות הטובות ביותר של אסף גרניט, כך סבורים אורחים רבים שמגיעים במיוחד בשבילה.

מנות נוספות וטובות לא פחות הן:

שקשוקית

מדובר במנה קלאסית שמוגשת עוד מימיה הראשונים של מסעדת “מחניודה”. המנה כוללת בשר קצוץ, לימון כבוש ואריסה.

המבורגר שפונדה

אם עד היום הסתפקתם בהמבורגר פשוט, אחרי שתטעמו את ההמבורגר שפונדה של אסף גרניט, אתם לא תהיו מסוגלים להסתכל על המבורגרים אחרים.

מנות נוספות וטובות הן מעורב ירושלמי, זנב שור עם גריסי פנינה, קבב מפורק וזריז ועוד רבות וטובות.

אסף גרניט כוכב טלוויזיה

אסף גרניט כיכב בתכניות טלוויזיה בתפקידים שונים, להלן התכניות בהם הוא השתתף ופירוט אודות התפקידים שביצע בכל אחת מהן:

משחקי השף

התכנית “משחקי השף” הינה תכנית מציאות ישראלית שעוסקת בתחום הבישול. התכנית עלתה בשנת 2014 בערוץ 2. כיום היא נחשבת לאחת תכניות הבישול המוצלחות ביותר. אל תכנית זו, מגיעים מתמודדים עם או בלי ניסיון בבישול שמתחרים על התואר “השף המוכשר ביותר בישראל”.

התכנית מורכבת מ-4 שלבים:

1. האודישן העיוור
2. מחנה האימונים
3. קרבות מטבח
4. פרקי הגמר והכרזה על הזוכה

אסף גרניט שופט בתכנית לצדם של שפים מוכרים ומוערכים נוספים, ביניהם, מאיר אדוני (שהשתתף בעונות ה-1 וה-2), מושיק רוט, יוסי שטרית (שהצטרף לצוות השופטים החל מהעונה ה- 3) וארז קומורובסקי (שהצטרף לצוות השופטים החל מהעונה ה- 4).

משחקי השף אוטו אוכל

מדובר בתכנית בת של “משחקי השף” שתוארה קודם לכן. התכנית שודרה בערוץ 2 בשנת 2017 וכללה שמונה פרקים סך הכל. במהלך התכנית, התחרה אסף גרניט אל מול השפים מאיר אדוני ומושיק רוט על הטעם הישראלי בישובים עירוניים בארץ.

במהלך התחרות, כל שף קיבל תקציב בסך 2,000 ₪ והתבקש לקנות מצרכים למנה שהוא מתכנן להכין. המטרה הייתה, להכין את המנה הטובה ביותר שתכבוש את בלוטת הטעם של העוברים והשבים.

שלושת השפים קיבלו שעה אחת בלבד לעריכת הקניות ולאחר מכן, הם קיבלו שעה וחצי בלבד להכנה של 60 מנות.

בסוף העונה, מאיר אדוני ומושיק רוט הוכרזו כשפים המנצחים של העונה.

מהפכה במטבח

זוהי הגרסה הישראלית לפורמט בריטי שנקרא Ramsay’s Kitchen Nightmares. מדובר בתכנית בסגנון שמאפיין תכניות דוקומנטריות. התכנית שודרה החל משנת 2015 בערוץ 2. בכל פרק בתכנית, אסף גרניט הגיע אל מסעדה אחרת בארץ שבעליה חווים קושי בניהול. הקושי יכול היה לבוא לידי ביטוי מבחינה פיננסית, ניהולית או שניהם.

בתחילת כל פרק, גרניט בחן קודם את המשתנים הבאים:

  • רמת השירות של המסעדה
  • איכות המנות
  • איכות השירות וההתנהלות של העובדים
  • היגיינת המקום

רק לאחר שגרניט בחן את המשתנים הללו הוא הזמין את בעלי המסעדה והציג בפניהם את כל הנקודות שדורשות שינוי.

במהלך כל פרק, גרניט ליווה את בעלי המסעדה יד ביד עד שאלו הגיעו לסיום התהליך שכלל בדרך כלל שיפור בניהול המסעדה ולעיתים, הדבר כלל גם שינוי של המנות שהוגשו בה ושינוי הקונספט של המקום.

הפרסים של אסף גרניט

המסעדות של אסף גרניט וקבוצת “מחניודה” בארץ ובעולם זוכות לשלל פרסים ותשבוחות מהמבקרים. עיתון פורבס כינה את השף אסף גרניט כ”אניגמטי” והוסיף כי כל מנה במסעדה היא עדות ליצירתיות יוצאת דופן שמאפיינת את גרניט.

שבור זכתה בפרס “דלפק השף הטוב בפריז” מהמגזין “לה פודינג”. המסעדה דורגה כ”המסעדה הטובה ביותר בפריז” – כשלושה חודשים לאחר שהמסעדה נפתחה, היא זכתה לקבל את התואר שנכתב לעיל על ידי העיתון “לה פיגארו”.

לאחר שאסף גרניט ו”קבוצת מחניודה” קיבלו את התארים המכובדים הללו, הגיע תואר נוסף, מכובד במיוחד.

המסעדה הפריזאית Shabour זכתה בכוכב מישלן ראשון – זהו כוכב המישלן הראשון ש”קבוצת מחניודה” קיבלה, אך עם ההצלחות הבינלאומיות המסחררות שלה, סביר להניח שזהו לא יהיה הכוכב האחרון של הקבוצה ואסף גם הצהיר לא פעם שהוא כבר עובד על הכוכב השני. 

יש לכם ספק שהוא ישיג אותו?

משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

צריכים עזרה?
אנחנו פה!

שירות לפני הכל!

שתפו בפייסבוק

עקבו באינסטגרם

קבוצת הפייסבוק

עגלת קניות

צריכים
עזרה?

שירות
לפני הכל!

שתפו
בפייסבוק

עגלת
קניות