1 – אנטריקוט / ורד הצלע, פריים ריב, סטייק עין
נתח בעל עובי בינוני, מאופיין בשיוש של שומן ובמרכזו “עין” מרכזית של שומן, המקנה לו צורה של פרח וזהו הנתח הנפוץ ביותר בישראל להכנת סטייקים, מהסיבה הפשוטה: הוא נמצא בחלקה הקדמי של הבהמה, מה שמעניק לו גושפנקה כשרותית גם ללא ניקור.
האנטריקוט מתאים לסטייקים בכל העוביים, לצלייה קצרה ויבשה בנתח אחד, או להכנה על גריל בנתח אחד. זהו נתח לצלייה קצרה עד בינונית. יוצא טעים מאוד גם בצלייה ארוכה מאוד, אבל רק כשהוא סגור היטב בנייר אלומיניום ובחום נמוך מאוד.
ממנו מגיע גם נתח הטומהוק הידוע כמלך הסטייקים בגלל הגודל והצורה שמזכירה מאד גרזן אינדיאני.
שם הנתח בארה״ב: Prime Rib, Rib Eye