קפה

כל מה שרציתם לדעת על המשקה החם הכי פופולרי בעולם

מיליוני אנשים בעולם פותחים איתו את הבוקר, אך האם עצרנו רגע לחשוב מאין מגיע הקפה שאנחנו כל כך אוהבים וצריכים? למזלכם, אנחנו חקרנו, ועכשיו אנחנו מביאים לכם כאן את כל מה שחשוב לדעת על המשקה החם שאי אפשר בלעדיו.

אז תכינו לעצמכם כוס קפה טוב, ובואו נצא לדרך.

תוכן עניינים

איך הכל התחיל?

הסיפור שלנו מתחיל, כך על פי האגדה, בשנת 850 לפני הספירה ועם חאלד (או חלדי) רועה צאן שחי בהרים של אתיופיה. יום אחד, שם חלדי לב לצמח מסתורי שהוא לא הכיר – כשהעיזים שלו אכלו מפירותיו, שהופיעו בצבע אדום-בורדו בוהק, הן קיבלו פתאום סוג של “בוסט” של אנרגיה.

חלדי, שהיה הרפתקן בנשמתו, החליט שהוא מנסה את הצמח בעצמו כדי להבין מה קורה לעיזים שלו. להמשך הסיפור יש כמה גרסאות – חלק טוענות שחלדי אכל את הצמח ומיד הרגיש את ההשפעות המעוררות בעצמו, וחלק גורסות שרועה הצאן לקח את הפירות לראש המנזר שלו, וזה קילף והרתיח אותם במים ויצר את מה שעשוי להיות הקפה הראשון בעולם.

בעוד ששתי הגרסאות נשמעות לא רע, אנחנו נוטים להאמין לראשונה. אבל זה לא ממש משנה באיזו גרסה נבחר, כי מאז הגילוי של חלדי ועד ימינו אנו, הקפה הפך למשקה הכי פופולרי בעולם.

סחר בקפה החל בסביבות המאה ה-16 בחצי האי ערב, כשסוחרים ממולחים החלו להבין שמהצמח בעל ההשפעות המופלאות אפשר לעשות לא מעט כסף.

ואיך זה התפתח משם?

מי שאחראים במידה רבה על הפצתו של הקפה מחוץ לחצי האי ערב אל העולם הגדול הם הטורקים העותומאניים, שהביאו את המשקה החם והמעורר אל העיר קונסטנטינופול, שלימים הפכה להיות איסטנבול.

בקונסטנטינופול התחילה להתפתח תרבות שלמה סביב הקפה. היסטוריונים רבים מאמינים כי בתי הקפה הרבים שהופיעו בעיר היו הראשונים בחלק הזה של העולם, מקומות שהפכו אט אט למקום מפגש ל”פרלמנטים” – בהם נפגשו אנשים לדבר על פוליטיקה ועל עניינים בוערים נוספים שעל סדר היום.

שתיית הקפה הפכה לטקס של ממש, במהלכו היו המבקרים מאזינים למוזיקה, צופים במופעים ומשחקים שחמט. לאט לאט הפכו בתי הקפה למקומות מפגש להעברת מידע חשוב, ואפילו כונו “מקום של למידה וחכמה”.

תחילת המאה ה-17 סימנה את כניסתו של תור הזהב של הקפה באירופה. בתי קפה הפכו נפוצים יותר ויותר בערים מרכזיות באיטליה, אנגליה, אוסטריה, צרפת, הולנד וגרמניה. אך למרות ההצלחה המסחררת, לא כולם אהבו את התפשטותו של הקפה ובעיקר את התרבות שהתפתחה סביבו – אנשי דת שהגיעו לביקור בוונציה בשנת 1615 כינו את הקפה “המצאה מרה של השטן”.

אך לבסוף, אפילו השמרנים הגדולים לא הצליחו לעמוד בפני הקפה – האפיפיור קלמנט השמיני נדרש להכריע בסוגיה, והאגדה מספרת שאחרי שהוכנה לו כוס קפה מהביל, הוא השתכנע מיד ואישר כי אכן לא מדובר ביצר השטן. איזה מזל.

בתי קפה מפורסמים 

בית הקפה הראשון באנגליה נפתח בשנת 1650, ליד אוניברסיטת אוקספורד, מקום שמשך אליו בעיקר סטודנטים שבאו גם ליהנות מטעמו של המשקה וגם להתעורר קצת לפני המבחנים. שנתיים אח”כ ובעקבות הביקוש – נפתח בית קפה ראשון גם בעיר לונדון.

בתי קפה מפורסמים נוספים (שעדיין פעילים!) אפשר למצוא בפריז – קפה Le Procope המפורסם שנפתח לראשונה בשנת 1686, קפה פלוריאן בוונציה, איטליה שנפתח בשנת 1720, קפה אנטיקו גרקו שנפתח ברומא, איטלה בשנת 1760, קפה סנטרל בוויינה, אוסטריה, קפה רגיו בעיר ניו יורק ועוד.

עם השנים, הפך בית הקפה ממקום שבאים לשמוע בו מוזיקה ולדבר עם חברים על כוס קפה למקום שעושים בו את כל אלו, וגם אוכלים בו ארוחה טובה. היום בבתי קפה אפשר לאכול כמעט הכל – החל מארוחות בשריות ועד קינוחים.

אירועים חשובים בהיסטוריה

  • בשנת 1864, היו אלו האחים ג’ון וצ’רלס מפיטסבורג שהחלו למכור פולי קפה לפני קלייה בשקיות קרטון לפי משקל – כך שאנשים יכלו ליהנות מקפה Arbuckle Ariosa ישירות מהמפעל.
  • תהליך בישול הקפה לוקח לא מעט זמן, וככל שהעולם מתפתח, לאנשים יש פחות ופחות זמן לבזבז בהמתנה לדברים בנאליים כמו כוס קפה. עובדה זו גרמה ללא מעט ממציאים לנסות וליצור מכונה שתקצר את התהליך, וכך בשנת 1901 רשם בחור איטלקי בשם לואיג’י בצרה פטנט על המצאה שתשנה את העולם – ואת הדרך בה אנחנו שותים קפה – מכונת האספרסו המסחרית הראשונה נולדה. עד היום נחשב BEZZERA לאחד המותגים המובילים בעולם בייצור מכונות אספרסו.
  • 37 שנים אח”כ, בשנת 1938, מותג חדש נולד. אחרי 7 שנים של ניסויים, גורו הקפה Max Morgenthaler וצוותו הצליחו ליצור אבקה שממנה היה אפשר להפיק כוס קפה טעימה – על ידי הוספת מים חמים בלבד. מותג Nescafe (שילוב של המילים נסטלה וקפה) הוצג. בהמשך, הפך השם נס-קפה (או קפה נס או נס, איך שבא לכם) למילה המקובלת לתיאור קפה שהוכן מאבקה.
  • אם בוחנים את ההיסטוריה של הקפה הנמס, מגלים שנס קפה לא הייתה הראשונה – כבר בשנת 1771 המציא John Dring הבריטי אבקת קפה (מה שהפך בהמשך לפטנט של הממשלה הבריטית), אך הדעות חלוקות לגבי טיב התוצאה והשמועות אומרות שהיה מדובר בקפה ממש נוראי.

כמה עובדות מעניינות על צמח הקפה

צמח הקפה (Coffea) קיים בכמה עשרות זנים, אבל רק שניים עיקריים, ערביקה (ARABICA) ורובוסטה (ROBUSTA), הם המקור לרוב סוגי הקפה בעולם.

צמח הקפה אוהב מזג אוויר טרופי שמאופיין בלחות גבוהה – לכן נמצא את רוב גידולי הקפה במרכז הגלובוס, ברצועה שנקראת The Bean Belt. טעם הקפה מושפע רבות מתנאי הגדילה שלו.

The Bean Belt - רצועת הקפה
www.cbcroasters.com

צבעם של פירות צמח הקפה הופך מירוק לבורדו כאשר הם מוכנים. תוחלת חייו של צמח הקפה נעה בין 15-60 שנה, והוא נותן את הפירות הראשונים בדרך כלל אחרי 7 שנים. את צמח הקפה אפשר לגדל במטעים גדולים ואפילו בעציץ בבית – תלוי בגודל כמובן.

איך מפירות של עץ שגדל באזורים טרופיים נוצר משקה שאנשים צורכים על בסיס יומי בכל רחבי העולם?

חומר הגלם ממנו מכינים את הקפה, הם למעשה הזרעים של הפירות של צמח הקפה – פולי הקפה – כן, כך פולי קפה מגיעים לעולם. אך הם לא מגיעים מוכנים בגוון החום / שחור שכולם מכירים – מהפרי הם יוצאים בצבע ירוק ומשם עוברים כמה שלבים עד שאפשר להפיק מהם קפה.

הטיפול בפירות חייב להיעשות באופן מיידי אחרי הקטיף, כדי למנוע קלקול.

הדרך מפירות שגדלים על עץ / שיח לכוס הקפה של הבוקר (או של הצהריים, או של הערב…) עוברת דרך 6 שלבים עיקריים:

1. חילוץ הפולים. בשלב זה יש שתי שיטות:

  • השיטה היבשה: שיטה זו נחשבת לפרמטיבית וקדומה יותר ונפוצה במיוחד באזורים עם מצוקת מים. בשיטה זו פורסים את פירות הקפה לייבוש בשמש, לתקופה שיכולה להיארך אפילו עד כמה שבועות. במהלך הזמן הזה הופכים מידי פעם את הפירות כדי להגן עליהם מפני צריבת השמש ואף נהוג לכסות אותם בלילה כדי להגן עליהם מלחות. בסוף התהליך, מקלפים את הפרי וחושפים את הזרע.
  • השיטה הרטובה: בשיטה זו עושים שימוש בהרבה מים. הפירות נכנסים תחילה למכונה שמפרידה את הגרעין מהפרי. משם יעברו הפולים לצינורות מים ייעודיים שיפרידו אותם על פי משקל – הקלים יצופו מעלה והכבדים יותר ישקעו. משם למיכלי התססה לזמן שבין 12-48 שעות – תלוי באזור, בגובה ובאקלים. אנזימים שיתפתחו במיכלי התססה יפרקו את החומרים הדביקים שנשארו על הפולים אחרי פעולת ההפרדה.

בסופו של דבר, יעברו הפולים לייבוש – באוויר הפתוח, או במכונה.

2. קילוף (Hulling), הברקה (Polishing), דירוג (Grading) וסידור (Sorting)

בשלב זה, מכניסים את פולי הקפה אל מכונה שמקלפת את השכבה החיצונית שלהם. הברקה – הוא סוג של שלב “רשות” – פולי קפה שעברו הברקה נחשבים לעיתים לאיכותיים יותר, אבל בפועל, ההשפעה גדולה יותר על המראה מאשר על הטעם הסופי.

לאחר מכן, יעברו הפולים הערכה של גודל ומשקל וסריקה אחרי פגמים. את הפעולה האחרונה נהוג לבצע גם בעזרת מכונה וגם בצורה ידנית, על מנת להבטיח שפולים פגומים לא יעשו את דרכם למשלוח של פולי קפה איכותיים.

3. טעימות (Cupping)

ממש כמו יין, גם הקפה עובר טעימות, על ידי טועמים מקצועיים שזו ממש העבודה שלהם בחיים. הזכרנו פה יין, אבל נראה שאת נושא טעימות הקפה לוקחים בצורה הרבה יותר רצינית.

הטקס מתנהל בחדר ייעודי למטרה זו. בתחילה, הטועם (שנקרא גם ה-cupper) בוחן את הפולים ומדרג אותם מבחינה ויזואלית. אח”כ, קולים כמות קטנה מהם וטוחנים מיד – ומכינים במהירות כוס קפה עם מים שהורתחו לטמפרטורה מדויקת.

לאחר שכוס הקפה מוכנה, הטועם מריח את הקפה כדי לקבוע את איכות הארומה – מרכיב חשוב בציון הסופי. אח”כ נותנים לקפה לנוח כמה דקות. הטועם “שובר” את הקרום ומריח פעם נוספת ואז טועם את הקפה בעזרת כפית כשהמטרה היא לפזר קפה בכמות שווה על כל בלוטות הטעם. הטועם המקצועי “מריץ” את הקפה על הלשון, ואז יורק אותו כלאחר כבוד.

עבודת הטועם מתבצעת בצורה יומיומית, כשטועמים מובילים יכולים לבדוק מאות סוגים של קפה ביום. מעניין מה הם שותים כשבא להם משהו חם.

4. קלייה (Roasting)

זהו השלב בו מקבלים פולי הקפה את הארומה המיוחדת ואת הצבע החום – שוקולדי המוכר שלהם. הפולים עוברים תהליך קלייה במכונות מיוחדות שמתחממות לחום של כ-287 מעלות (550 פרנהייט), במהלכו הם כל הזמן בתזוזה – מה שמונע מהם להישרף.

שינוי הצבע מתחיל כשהטמפרטורה הפנימית של פולי הקפה מגיעה לחום של מעל ל-200 מעלות, אז קפאול (caffeol) – שמן ריחני ש”נעול” בתוך הפולים מתחיל להשתחרר – תהליך זה נקרא פירוליסיס (pyrolysis) והוא זה שיוצר למעשה את הטעם והארומה שאנחנו כל כך אוהבים בקפה שלנו.

לאחר הקלייה, פולי הקפה עוברים מיד לקירור – בעזרת אוויר או מים, כדי לעצור את התהליך.

5. טחינה (Grinding)

עובי הטחינה של הקפה (דק או עבה) משפיע על זמן הכנת הקפה בצורה ישירה – ככל שמדובר בתערובת דקה יותר, כך זמן ההכנה צריך להיות מהיר יותר – זו הסיבה לדוגמא שקפה אספרסו שמוכן במכונה שעובדת בלחץ גבוה ומכינה כוס קפה במהירות – מקורו בתערובת דקה במיוחד.

כששותים קפה יש חשיבות גדולה לטריות – ולכן מומלץ לצרוך אותו כמה שיותר קרוב למעמד הטחינה.

6. בישול (Brewing)

מבישול איטי בבית עם כלים ייעודיים ועד אספרסו קצר ומהיר – אין ספק שקפה זה דבר אישי ולכל אחד ואחת יש את המושג הפרטי משלו לגבי מהי כוס הקפה המושלמת.

 

פולי הקפה וההבדלים ביניהם

כמו שהזכרנו למעלה, מרבית סוגי הקפה בעולם מקורם בשני זנים – ערביקה ורובוסטה. מלבד תהליך הקלייה והבישול, למקור של פולי הקפה יש כמובן השפעה משמעותית על הטעם והארומה של כוס הקפה שלנו.

ערביקה VS רובוסטה

www.compoundchem.com

למרות שמקורם באותה משפחה, ישנם מספר הבדלים משמעותיים בין שני זני הקפה המבוקשים:

  1. צבע – צבעם הירוק של פולי הערביקה עמוק יותר מאלו של הרובוסטה
  2. גודל – פולי הערביקה גדולים יותר מפולי הרובוסטה
  3. ריכוז קפאין – פולי הרובוסטה מכילים פי שניים יותר קפאין
  4. חומציות – פולי הערביקה יותר חומציים מפולי הרובוסטה

סוגי קפה שונים

מקפה שחור ועד קפוצ’ינו – יש עשרות ואולי אף מאות סוגים שונים של קפה ברחבי העולם. את משפחת הקפה הגדולה אפשר לחלק לשתי קבוצות עיקריות:

  1. קפה שחור – אספרסו, אמריקנו, קפה טורקי ועוד
  2. משקאות קפה מבוססי חלב – קפוצ’ינו, לאטה, קפה נס, מקיאטו, פראפוצ’ינו ועוד

לרשימת סוגי הקפה המלאה, לחצו כאן

כמובן שלא נתחיל לתאר את כל סוגי הקפה, אך אי אפשר לדבר על קפה בלי להתייחס בהרחבה לכמה מהם:,

לפני הקלייה, שמעירה תהליכים כימיים (סוג של תגובת מייארד של קפה, אם תרצו) שמעניקים לקפה שלנו את הטעם והארומה, לפולי הקפה אין שום טעם או ריח. בקלייה של פולי קפה, יש 4 דרגות צבעים:

  1. לייט (Light)
  2. מדיום (Medium)
  3. דארק מדיום (Dark Medium)
  4. דארק (Dark)
www.cafebritt.com

בניגוד למה שרבים חושבים, צבעו של הקפה לאו דווקא מעיד על חוזקו – הפולים בעלי הצבע החום – שוקולדי הם דווקא אלו שלעיתים מכילים יותר קפאין.

לפי מומחי קלייה מובילים, ישנם לא פחות מ-9 שלבי קלייה אפשריים – החל מ-Light Roast בצבעי קרמל מגרים ועד Italian Roast – בו מקבלים פולי הקפה צבע שחור שמזכיר שוקולד מריר. במהלך כל שלב, ישנו פולי הקפה את צבעם, הארומה, המרקם והגודל שלהם. 

voltagecoffee.com

למה אנשים שותים קפה?

אז אחרי שהבנו מאיפה הקפה הגיע ואיך מכינים אותו, הגיע הזמן לנסות להבין על מה המהומה הגדולה.

זוכרים את העיזים של חלדי? גם היום, ולמרות אלפי שנים עברו מהיום ההוא בו גילה רועה הצאן את צמח הקפה בערבות של אתיופיה, המשקה החם הוא עדיין בין הפופולריים ביותר בעולם.

ביזנס או פלז’ר?

את מנהג שתיית הקפה יש לחלק לשניים:

  1. שתיית קפה כמנהג חברתי. כשהוא רק התגלה לעולם, הקפה לא נחשב כמשקה בוקר או כמשקה מעורר לעייפים – אנשים צרכו אותו אז וגם היום במסגרת טקס חברתי – לבד או עם פרטנרים. בתי קפה משמשים כמקום מפגש במשך אלפי שנים.
  2. קפה כמשקה מעורר. לכו לכל משרד / שולחן עבודה / רכב בכל רגע נתון – תמצאו שם כוס קפה אחת לפחות – וזה בדוק.

וזה מוביל אותנו לשאלה הבאה – למה קפה מעיר אותנו?

אתם אפילו לא חייבים לקחת שלוק מכוס קפה – מחקרים רבים הוכיחו שרק הארומה של הקפה בכוחה לשפר את תפקוד המוח שלכם ולעשות אתכם ערניים יותר – באחד מהם חולקה קבוצה של 114 תלמידים לשתי קבוצות – שנבחנו על תרגילים ממבחן GMAT במתמטיקה.

מסקנות הניסוי היו חד משמעיות – חברי הקבוצה שנחשפו לארומה של קפה במהלך הניסוי קיבלו ציונים גבוהים בצורה משמעותית מהקבוצה שלא.

פולי הקפה מכילים ריכוז גבוה של קפאין – חומר פסיכואקטיבי ממריץ ממשפחת הקסנתינים, המצוי בטבע בעיקר בפולי קפה, עלי תה, קקאו, גואראנה, אגוז קולה ובעשב המאטה.

במהלך היום השרירים והמוח שלנו עובדים קשה, ומפרישים חומר שנקרא אדנוזין (adenosine) – זה חובר לקולטנים שמשדרים למוח שלנו שהגיע הזמן לנוח או לישון. ככל שעובר היום, יותר אדנוזין משתחרר ותחושת העייפות משתלטת עלינו – מה שגורם לנו אוטומטית לרצות לישון.

כשאנחנו הולכים לישון, הגוף שלנו נפטר מכל האדנוזין, וכך אנחנו קמים רעננים ומוכנים ליום חדש. כאשר אנחנו שותים קפה, הקפאין שנכנס לגוף שלנו חוסם את האדנוזין מלהגיע לקולטים הללו, ובכך גורם לנו הרגשת עירנות.

כוס קפה ממוצעת מכילה כ-200 מיליגרם של החומר – כמות שמספיקה לתת לנו את תחושת ההתעוררות הזו – אבל חשוב לקחת בחשבון – הגוף שלנו הוא גוף מסתגל – וכך ככל שנרבה בשתיית קפה כך נתרגל לקפאין והגוף שלנו יצטרך כמות גדולה יותר ממנו בכדי להרגיש את ההשפעות (“שתיתי שתי כוסות קפה כדי להתעורר וכו’…”)

הצריכה המומלצת של קפאין לאדם בוגר היא כ-400 מיליגרם – אך בהתחשב בעובדה שמדובר בכ-2 כוסות קפה, רוב הסיכויים שכולנו עוברים את המכסה.

אילו עוד השפעות חיוביות יש לקפאין על הגוף שלנו?

קפה מעיר את רובנו – את זה אנחנו כבר יודעים. אך האם יש עוד תופעות חיוביות שאפשר לייחס לו?

לא מעט ספורטאים גילו את סגולות הקפאין ומשתמשים בו ממש כממריץ טבעי – המקצוענים שביניהם אפילו לוקחים כדור קפאין לפני אימון או תחרות חשובה.

אבל לא רק לפני אימון – מחקרים מצאו שלקפאין יש יכולת לעזור לשרירים שלנו לחזור לעצמם במהירות גבוהה יותר אחרי אימון.

לא הכל חיובי

מלבד ההשפעות החיוביות שיש לקפאין וקפה על הגוף שלנו, יש גם כמה שליליות שצריך להכיר.

קפאין יכול לגרום לחלקנו לחוסר שינה אם נצרך בכמות גדולה ולכאבי ראש. קפאין מעלה את קצב פעימות הלב ולחץ הדם, קפאין גורם לנו ללכת לשירותים יותר – ובכך מעלה את הסיכון להתייבשות.

תופעות שכדאי להיות מודעים אליהן אם אתם שותים קפה בכמות גדולה.

אז לא הבנו, כדאי לשתות קפה או לא?

קפה מכיל לא מעט חומרים טובים כמו למשל ויטמין B-2 ו-B-3, מגנזיום, פוטסיום ועוד כמה נוגדי חמצון. קפה גם מאיץ את חילוף החומרים ונחשב לכזה המסייע במניעת מחלות כמו סכרת, מחלות כבד ואפילו פרקינסון – אם כי חשוב לציין שלא כל היתרונות הללו הוכחו באופן מדעי מוחלט.

בשורה התחתונה – כדאי לשתות קפה, אך כמו בכל דבר אחר בחיים – לא כדאי להפריז.

קפה במספרים

בכל שנה, נצרכים בעולם כ-166 מיליון שקי קפה של 60 ק”ג. יבואנית הקפה הגדולה ביותר בעולם היא ארה”ב, עם ייבוא קפה שנתי בשווי של כ-5.84 מיליארד דולר.

יצואנית הקפה הגדולה ביותר בעולם היא ברזיל, שמשלחת קפה בשווי של 4.58 מיליארד דולר כל שנה. ייצור הקפה השנתי בעולם עומד על מעל ל-175 מיליון שקים של 60 ק”ג – 102.09 מיליון שקי ערביקה ו-73.72 מיליון שקי רובוסטה. אבל לא רק ברזיל – מחצית מכמות הקפה שנמכרת בעולם מגיעה ממדינות דרום אמריקה.

אמריקני ממוצע צורך כ-2 כוסות קפה ביום בממוצע, ולרוב הוא יעשה את זה באחת מרשתות הקפה הפופולריות – המובילה ביניהן היא כמובן סטארבקס, עם פדיון שנתי ממוצע של כ-22 מיליארד דולר ויותר מ-27,000 סניפים ברחבי העולם.

הצריכה העולמית היומית של קפה עומדת על כ-2.25 מיליארד כוסות ליום.

קפה נמצא במקום השני ברשימת המוצרים הסחירים ביותר בעולם, מיד אחרי נפט.

ואם כבר מדברים על כסף, קבלו עובדה מעניינת (וקצת מגעילה). הקפה היקר ביותר בעולם נקרא Kopi luwak והוא מופק, שימו לב טוב, מפולים שנמצאים בגללייה של חיה שנקראת ‘סיבט’ – סוג של יונק (משהו בין גירית לחתול) שנפוץ בעיקר באינדונזיה. הסיבט אוכל את פירות עץ הקפה ומוציא את פולי הקפה מהצד השני ואלו משמשים להכנת הקפה היוקרתי. מחיר של קילו אחד של Kopi luwak יכול לעלות עד 530 פאונד – יותר מ-2,300 ש”ח.

לא ממש עושה חשק לכוס קפה… תשאלו את ג’יק ניקולסון מהסרט THE BUCKET LIST 😉

עוד עובדות מעניינות על קפה

כוס הקפה הגדולה ביותר בעולם הוכנה בשנת 2019 בקולומביה (וגם נרשמה בספר השיאים של גינס בעקבות כך) – הכילה כ-22,739.14 ליטרים של “קפה ערבי”.

במאה ה-15 בקונסטנטינופול, עבר חוק שאפשר גירושין במידה ואחד מבני הזוג לא הכין קפה.

האגדה מספרת כי הפילוסוף והסופר הצרפתי וולטר, היה נוהג לשתות בין 40 ל-50 כוסות משקה קפה-שוקולד ביום. הוא נפטר בגיל 83.

המלחין הגרמני יואהן סבסטיאן באך, כתב את קטע שנקרא Coffee Cantata – שמציג דו-שיח בין אב לבת שהתמכרה לקפה.

לחצו כאן לעוד עובדות מעניינות על קפה.

עד כאן כל מה שחשוב לדעת על קפה

בין אם אתם אנשים של קפה בוקר, צהריים, ערב או גם וגם, אנחנו בטוחים שאחרי המאמר הזה אתם הולכים להסתכל על כוס הקפה שלכם בצורה שונה לחלוטין.

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק
שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר
גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמואל

גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון ( מהיום למחר )
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
טירת הכרמל
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ירושלים
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה

כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר
עינת
עין ורד
עין שריד

עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית גת
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד