
750 גרם בשר – מבשלים חוויה
עם כל הכבוד ויש כבוד, קרניסטים אמיתיים צריכים הרבה יותר מאשר חתיכת סטייק על צלחת במסעדה כדי להרגיש שהיה פה משהו לאכול. אז איך נשמע לכם
🎉 חוגגים קיץ עם 10% הנחה (עד למקסימום ₪100) 💪 ההנחה תוטמע אוטומטית בעגלה 🎉
אתם בטח מדמיינים עכשיו מפגש רומנטי עם שף מוכר בדירה משופצת במרכז תל אביב – אבל האמת היא שזה ממש לא מחייב – גם סדנאות ליקוט בהן לומדים למשל לאסוף פטריות מאכל או סדנת עישון בשרים שנערכת באוויר הפתוח, הן סדנאות בישול לגיטימיות לכל דבר ועניין.
בסדנת בישול לא רק באים ללמוד לבשל. לא פחות, ואולי אפילו יותר, באים בשביל האווירה – להכיר אנשים חדשים ולטעום טעמים לא מוכרים, לרקוד ולצחוק – ובטח אם מדובר בסדנה עם שף מוכר – על ההזדמנות להתחכך עם אושייה קולינרית מוכרת לא רבים יהיו מוכנים לוותר. כמובן שברוב הסדנאות מחכה גם ארוחה מפנקת שתשאיר אתכם עם טעם של עוד.
אין ספק שמדובר בתחום מתפתח, ולמרות ההפסקה שכפתה עלינו הקורונה, ואולי דווקא בגללה התחום הזה צפוי להתאושש ואף להתחזק – שפים חטפו מכה כלכלית קשה ויחפשו מקורות חדשים להכנסה, ולא מעט אנשים שהפכו לשפים בזמן הקורונה וגילו מקצוע חדש – כשהמגפה תעלם לה, סדנאות הבישול יחזרו – ובגדול.
האמת היא שיש כל כך הרבה סדנאות אוכל, שקשה לתמצת את כולן לרשימה אחת – החל מסדנאות בשר ודגים, דרך סדנאות אפייה, בישול איטלקי ואסייתי, בישול ביתי, סדנת לחמי מחמצת, בישול צמחוני / טבעוני, בישול ללא גלוטן, סדנת קינוחים ושוקולד, סדנאות אלכוהול, סדנאות ליקוט, סדנאות בפנים, סדנאות בחוץ, סדנאות עם שף פרטי, סדנאות זוגיות, בקבוצה ועוד.
ודאו שכל מי שאתם הולכים איתו מבין את סוג הסדנה, שאין אף אחד אלרגי לאחד המרכיבים שיופיעו בסדנה ועוד כל מה שיכול להרוס את החוויה.
בחלק מהסדנאות אוכלים באמצע, אבל לא בכולן. אל תרעיבו את עצמכם כדי שיהיה לכם יותר מקום, תאכלו משהו קטן לפני, שתוכלו ליהנות ללא דאגות.
אל תצפו לקבל ארוחה גדולה או משהו לקחת הביתה – בלי שבדקתם שזה אכן קורה. רוב הסדנאות עולות כמה מאות שקלים, וממש לא כדאי שתתאכזבו בגלל תיאום ציפיות לא מוצלח.
הנה כמה מן הסדנאות הבולטות בישראל, בכמה תחומים מובילים:
עם כל הכבוד ויש כבוד, קרניסטים אמיתיים צריכים הרבה יותר מאשר חתיכת סטייק על צלחת במסעדה כדי להרגיש שהיה פה משהו לאכול. אז איך נשמע לכם
סדנה על טהרת הבשר, בה נכין מנות מנתחים שונים, ומיועדת לחובבי בשר מושבעים. הסדנה כוללת הסבר אודות בשר וחלקיו, סוגי נתחים והתאמתם לשיטות הבישול השונות,
רוב רובנו אוהבים בשר וגם יודעים איך להכין אותו. מבושל או אפוי, על האש או בגריל אבל מה עם הלהיט של השנים האחרונות? בשר מעושן!
רוצים ללמוד את סודות אמנות עישון הבשר? לדעת לבחור את סוגי הבשרים הנכונים למעשנה? אנו מזמינים אתכם לחוויה ייחודית במינה בחצר ביתו של השף צחי
בשר הוא אחד המרכיבים המאתגרים ביותר לבישול ולהכנה. במרבית התפריטים תופס הבשר את מקום המנה העיקרית ומהווה עבור רבים את שיאה של ארוחה טובה. על
דרור הוא מומחה בעל ניסיון כביר בנושא גריל. הוא מכיר את כל שיטות הקיצוב השונות, את הנתחים והמאכלים השונים שמפיקים לפי האסכולה הקלאסית, לפי החלוקה
איפה: אזור
מה זה: סדנת בישול איטלקי כפרי
מה לומדים להכין: ניוקי, פיצה, פסטה, ועוד הרבה מטעמים איטלקיים משובחים.
איפה: תל אביב
מה זה: סדנת בישול לכל מי שרוצה ללמוד לבשל אוכל מקסיקני אותנטי
מה לומדים להכין: טאקו, בוריטו, גוואקמולי, צ’ורוס.
איפה: שימשית
מה זה: סדנת בישול תאילנדי של השף אלון חבל
מה לומדים להכין: מגוון מנות לפי תפריט נבחר – בשרי, צמחוני או טבעוני.
איפה: תל אביב
מה זה: סדנת דגים עם מנות המבוססות על דגת הים התיכון
מה לומדים להכין: טכניקות בישול – כבישה, אידוי, צלייה, אפייה ובישול. קציצות ושיפודי דגים, סביצ’ה, סלמון ועוד
איפה: תל אביב
מה זה: סדנת בישול פירות ים של 4Chef בהנחיית השף אסי דהאן
מה לומדים להכין: שרימפס, מולים, קראב-קייק, סביצ’ה
איפה: מושב גינתון
מה זה: סדנת לחמי מחמצת
מה לומדים להכין: כל השלבים החשובים של אפיית לחם מחמצת: הכנת הבצק ,תפיחה, עיצוב ואפייה
איפה: כפר סבא
מה זה: סדנת אפיית עוגות שמרים
מה לומדים להכין: עוגות שמרים, מאפים אישיים במילוי מלוח ובמילוי מתוק.
מה זה: סדנאות בישול אוכל טבעוני
מה לומדים להכין: קינוחים, מנות לילדים, אוכל טבעוני ביתי, גבינות טבעוניות ועוד
מה זה: סדנת אפייה ללא גלוטן
מה לומדים להכין: מאפה תירס ללא גלוטן וללא חלב, לחמניות קלות להכנה, פוקצ’ה נפלאה, פיצה קלאסית, עוגיות חומוס עדינות ומאפינס שוקולד משודרגים.
לא משנה באיזו סדנה תבחרו – בטוח שהיא תהיה מהנה ומעשירה.
שיהיה בכיף ובתיאבון!
יש לכם סדנה טובה להמליץ לנו? תכתבו לנו בתגובות, ונוסיף אותה לרשימה!
לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית
רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי
החלף עגלת קניות