איך לקנות גריל גז ולהישאר בחיים

גריל גז

כל מה שחשוב לדעת לגבי אחד המכשירים הפופולריים ביותר בתחום הצלייה הביתית, שהפך כמעט למוצר צריכה בסיסי. 

עם הפופולריות, עלתה כמות המותגים / הדגמים המוצעים, מה שגורם לא פעם לבלבול בקרב אלו שמחפשים לרכוש גריל גז ביתי. אנחנו הרגשנו שיש לא מעט אי-ודאות בתחום, ולכן החלטנו ליצור את המדריך הזה, שמרכז את כל מה שחשוב לדעת לפני שקונים גריל גז ביתי. 

אנחנו מקווים שמדריך זה יעזור לכם לבחור את גריל הגז המתאים עבורכם מבחינת תקציב, גודל, יכולות ואיכות. 

למה בכלל לקנות גריל גז?

ההצלחה הגדולה של גריל הגז הביתי, קשורה בראש ובראשונה בוודאי לקלות התפעול שלו. אם פעם היה מדובר ב’צעצוע’ יקר שהיה בשימוש בעיקר בקרב בשלנים מקצוענים, היום ישנן שלל חברות המציעות מוצרים בתחום, שחלקם עולים כמה מאות בודדות של שקלים בסה”כ. 

עם טווח מחירים גדול במיוחד וקלות תפעול המאפשרת להכין סטייק עסיסי וטעים סתם ככה לארוחת צהריים באמצע השבוע, מה הפלא שנוכל לזהות גריל גז בכל חצר ומרפסת כמעט?  

חברי עדת המתנגדים לגרילי הגז (שהולכת וקטנה מידי יום), ינסו אולי לטעון שהבשר שנצלה על גריל גז לא מקבל את אותם טעמים שהוא מקבל על מנגל פחמים – אבל כשמציבים את המאמץ של הדלקת הפחמים אל מול המהירות והקלות של גריל הגז, די ברור מי מנצח.

במיוחד כשאתם פשוט רוצים ליהנות מסטייק או המבורגר מהירים. 

כל מי שחיפש גריל גז באיזשהו שלב בחיים, יודע כמה התהליך הזה יכול להיות מתיש… איזה מותג לקנות, כמה BTU’S מומלץ שיהיו לו, מבערי אלומיניום או ברזל יצוק? וכמה מבערים אני בכלל צריך? כשניגשים לקנות גריל גז, צצות המון שאלות חשובות.

בכתבה זו, ננסה לעשות לענות עליהן ולעשות לכם קצת סדר בבלאגן. 

איזה גריל גז מתאים לכם

כשמחפשים גריל גז ביתי, יש לא מעט פרמטרים שחשוב להכיר. אבל לפני שמתייחסים לכל הנתונים הטכניים הקשורים להספקים, ולכמות וחומר המבערים, חשוב לנסות ולהבין איזה גריל הכי מתאים לכם – מבחינת גודל, אופי השימוש והתקציב שתוכלו להשקיע.

כמו בכל תחום, גם כאן יש מגוון גדול של מוצרים ומן הסתם, מוצר שמתאים לאחד, לא מתאים בהכרח לשני. לדוגמה: זוג צעיר שגר בדירה בעיר עם מרפסת קטנה, לא צריך גריל גז עם 6 מבערים שמתפקד כמו מטבח חוץ קטן – ברור לכולנו שמדובר ב’אובר-קיל’ גם מבחינת מחיר וגם מבחינת יכולות.

מצד שני, משפחה בת 6 נפשות שגרה בבית פרטי ואוהבת לארח חברים לגריל בכל סופ”ש (לא בזמן הקורונה כמובן) תהיה מעוניינת מן הסתם לקנות מכשיר גדול ובעל הספקים מתקדמים. 

תג המחיר משחק גם הוא תפקיד חשוב, וכדאי לזכור שבתחום גרילי הגז – אתם מקבלים מה שאתם משלמים בעבורו – זאת אומרת שאתם לא יכולים לצפות לשלם את המחיר הכי זול ולקבל את הכי טוב.

הגרילים של המותגים המוכרים והוותיקים יעלו יותר, וזה בדרך כלל לא יהיה סתם בלי סיבה – הם יציעו רכיבים איכותיים יותר, עוצמה חזקה יותר ואורך חיים משודרג. 

עם זאת, לא היינו ממליצים לכם לרוץ ולקנות גריל יקר רק כי תג המחיר שלו גבוה – יש מגוון מוצרים והיצע גדול של מותגים, ובטוח שתוכלו למצוא את הגריל שמתאים לכם – באזור התקציב שהגדרתם לעצמכם. בטח שאין שום סיבה להיכנס לחובות אם בא לכם בסך הכל לעשות ערב המבורגרים לחבר’ה מידי פעם או לצלות איזו פרגית לארוחת צהריים באמצע השבוע לילדים. 

אז מה חשוב לבדוק לפני שקונים גריל גז ביתי? 

גוף הגריל 

מרבית גרילי הגז הזמינים כיום בשוק הם בעלי גוף מאלומיניום יצוק. חומר זה נחשב לעמיד בפני חלודה, וביכולותיו לפזר את החום המצטבר בצורה שווה. גרילי האלומיניום נראים אומנם דומים מבחוץ אבל, וזה אבל שצריך לקחת בחשבון – לא כולם מציעים גוף בעובי שווה. בדרך כלל, ככל שהגריל יקר יותר ושייך למותג מוכר יותר, כך היציקה תהיה עבה יותר. גריל גז שבנוי כמה שיותר כ”חתיכה אחת”, ולא מעשרות חלקים שונים, יהיה בעל סיכוי טוב יותר להישאר תקין במשך שנים רבות. 

גלגלים 

רוב גרילי הגז מגיעים עם, אבל כדאי לוודא בכל זאת שלגריל שאתם רוצים לרכוש יש גלגלים. זה לא נראה כל כך קריטי, אבל במידה ותרצו למקם את הגריל במקום אחר או להזיז בשביל לנקות – גלגלים יאפשר לכם לעשות את זה לבד בלי להסתמך על מישהו נוסף. 

מבערים 

סוגיית המבערים היא אחת הסוגיות הבוערות (שמתם לב מה עשינו פה?) הקשורות לבחירת גריל גז ביתי. כמות המבערים תקבע בדרך כלל את גודל הגריל ואת שטח הצלייה שאפשר לנצל – ובשוק ניתן למצוא מוצרים עם שני מבערים, ועד ל-6-7 מבערים לגרילים הגדולים ביותר. גרילי גז בעלי 8 מבערים ומעלה נחשבים כבר לחלק אינטגרלי מ’מטבחון חוץ’ – אחד השדרוגים הכי מגניבים שאתם יכולים להכניס לחצר שלכם, וחלומו של כל בשלן, אבל לא בזה עסקינן כאן. 

החומרים הנפוצים ביותר מהם עשויים מבערים לגריל גז ביתי הם: אלומיניום, ברזל יצוק או נירוסטה, כשלכל אחד יתרונות וחסרונות שחשוב להכיר. 

מבערי אלומיניום נוטים להשחיר מהר יותר ממקביליהם בעקבות המפגש עם האש הגלויה ואורך החיים שלהם קצר יותר בדרך כלל ממבערים מברזל יצוק, שנוטים להחליד עם הזמן. מסיבות אלו, בחרו המותגים הנחשבים ביותר כמו COLEMAN ו-WEBER לצייד את המוצרים שלהם במבערים מנירוסטה.

כמעט כל גריל גז שנמכר היום, בלי קשר למותג, מציע אחריות על המבערים. זה נע בין שנה במותגים הזולים יותר, ועד עשרות שנים במוצרים של המותגים המוכרים שרוצים לשדר כמה שיותר אמינות ועמידות – כך לדוגמא בסדרת גרילי ה-REVOLUTION של COLEMAN, שמציעים לא פחות מ-25 שנות אחריות על מבערי הנירוסטה שלהם.

בכל מקרה, חשוב לדעת שהמבערים הם החלק הקל ביותר להחלפה בגריל, כך שבמקרה ונדרשת החלפה, מדובר בפעולה קלה ומהירה.  

ועכשיו לשאלת מיליון הדולר – כמה מבערים אני צריך?

ככל שישנם יותר מבערים, כך הגריל יהיה גדול יותר ויפיק עוצמת אש גדולה יותר. מבחינת איכות ואפשרויות הבישול, מומלץ ללכת על גריל בעל 3 מבערים לפחות (ולא 2+1) כדי שתוכלו להכין מינימום שני סוגי אוכל בו זמנית – למשל סטייק או פרגית – בעוצמת חימום שונה. 3 מבערים משאירים לכם את האופציה ‘לשחק’ עם רמות החום. 

  • ככל שיש יותר מבערים, כך תוכלו לצלות בצורה מגוונת יותר 
  • גריל עם יותר משני מבערים מאפשר לכם יותר גמישות בצלייה

זוג או משפחה קטנה שעושים גריל פעם ב? לכו על גריל עם 3-4 מבערים. משפחה גדולה או יחידים שאוהבים לארח הרבה חברים? אם יש לכם מקום בבית, חפשו גריל עם 5-6 מבערים. 

BTUs? זה לא כזה חשוב…

כל מי שחיפש או קנה גריל גז, בטוח שמע על BTU. שלוש האותיות שהן ראשי תיבות ליחידות תרמיות בריטיות (British Thermal Unit) שנמצאות בשימוש גם בארה”ב, שם הן מסמלות דירוג אנרגטי של תנורים, מזגנים וגרילי גז. 

תרשו לנו לנפץ לכם מיתוס – BTUs זה לא כל מה שחשוב!

החברות השונות אוהבות אמנם להבליט כמה BTUs יש לגרילים שלהם אבל למען האמת, BTUs זו בסה”כ האינדיקציה לכמות הגז המוזן אל המבערים, שקובעת את עוצמת החום המרבית שהם יכולים להפיק. כשאנחנו רוצים לצלות בשר או עוף על הגריל – אין ספק שחום זה טוב וחשוב, אבל הרבה חום הוא לא בהכרח תמיד הכי טוב והכי חשוב.

ועוד דבר – גריל גז עם גוף אלומיניום דק יחסית, גם אם מציג הספק גבוה של BTUs, לא ישיג אפקט חום טוב יותר מאשר גריל עם גוף עבה יותר – גם במידה שיש לו פחות BTUs בהספק.

בשורה התחתונה – BTUs זה חשוב, אבל יותר BTUs לא מעיד בהכרח על יכולות בישול או חימום טובות יותר. יש דברים יותר משמעותיים שכדאי לכם לבדוק – כמו איכות המותג, גוף הגריל, סוג המבערים, סוג הרשת ועוד. 

רשת 

עוד נושא שחשוב להכיר לפני שאתם קונים גריל גז ביתי. לרשת יש תפקיד חיוני וקריטי בגריל שלכם, מכיוון שיש לה מגע ישיר עם האוכל. הדרישות העיקריות מהרשת של גריל הגז שלכם צריכות להיות: העברת חום טובה ויעילה, מניעת הדבקה של המזון ועמידות טובה לאורך זמן. 

הרשתות הנפוצות ביותר של גרילי גז ביתיים עשויות נירוסטה, ברזל יצוק או רשת מצופה אמייל, וחומרים אלו משתנים בין מותג למותג. בדגמים של חברת WEBER למשל, נמצא רשתות נירוסטה, בעוד שבדגמים המובילים של חברת COLEMAN נמצא רשתות ברזל יצוק. 

1. רשת נירוסטה 

לרשת הנירוסטה מגוון יתרונות, ביניהם יכולת חימום מהירה, משקל נמוך ועמידות טובה מפני קורוזיה. עם זאת, חשוב לקחת בחשבון שהעמידות הזו נוטה להיחלש עם הזמן, מה שאומר שאחרי כמה שנות שימוש יכולה להצטבר על הרשת קורוזיה שתגרום בסופו של דבר לאוכל להידבק אליה. חסרון נוסף קשור לשמירת החום – רשתות נירוסטה נחשבות לכאלו שמחזיקות את החום בצורה פחות יעילה מרשתות ברזל יצוק. 

2. רשתות ברזל יצוק 

ברזל יצוק נחשב לאחד החומרים המובילים בתחום הצלייה, בזכות יכולות שמירת ופיזור חום טובות. ברזל יצוק הוא חומר כבד יותר מפלדת הנירוסטה, כך שייקח לו יותר זמן להתחמם. ברגע שהחום נצבר, הוא נשמר בצורה טובה משמעותית מחומרים אחרים. 

מצד שני, לרשתות ברזל יצוק יש גם חסרונות שכדאי לקחת בחשבון – הן כבדות משמעותית מרשתות הנירוסטה, וקשה יותר לתחזק אותן. בגריל גז ביתי, לתחזוקה יש חשיבות רבה. רשתות ברזל יצוק נוטות להחליד, ולכן דורשות תחזוקה מתמדת, גם לאחר הניקוי. 

3. רשת מצופה אמייל 

רשתות מצופות אמייל הן רשתות עשויות פלדת אל-חלד או ברזל יצוק, בתוספת ציפוי אמייל שאמור למנוע את הדבקת המזון והצטברות של קורוזיה. זה אמנם נשמע טוב מאד על הנייר, אבל לא הכל ורוד – ציפוי האמייל עלול להתחיל להתקלף לאחר שימוש של כמה שנים וחלודה עשויה להצטבר מתחתיו, וזה הדבר האחרון שאתם רוצים שיקרה ברשת שאתם צולים עליה את הסטייק שלכם. כמו כן, עם הזמן, יכולות ה-‘נון סטיק’ של חומר הציפוי עשויות להחלש. 

אז איזו רשת הכי מומלצת כשמדובר בגריל גז ביתי?

אפשר לומר שיש שתי פיינליסטיות מומלצות. רשת מצופה אמייל נשמעת אולי כמו האפשרות ההגיונית, אך הסיכוי להצטברות חלודה עלול ליצור בעיה גדולה. תופעות כאלו שכיחות פחות ברשתות הנירוסטה או הברזל היצוק, לכן היינו ממליצים לבחור באחת משתי האופציות האחרונות, כשלכל אחת מהן יש יתרונות וחסרונות – כמו שפירטנו בהרחבה יותר למעלה. רשת נירוסטה קלה יותר ומתחממת מהר יותר, ומצד שני רשת ברזל יצוק מתחממת לאט יותר, אבל מצטיינת יותר בשמירה ופיזור החום. 

תחזוקה / שמירה על ניקיון הגריל 

זה אחד הנושאים החשובים הקשורים לגריל גז, אבל לא כולם מקפידים עליו כמו שצריך. 

למה כדאי לכם לשמור על גריל הגז שלכם נקי:

בראש ובראשונה – מבחינה בריאותית. גוף הגריל או מגש שומנים שנשארים לא נקיים במשך תקופה ארוכה עלולים לייצר מושבות של בקטריות וחיידקים (אזורים אלו לא נחשפים כמעט לחום ישיר שמסייע בהשמדת החיידקים) – וזה פשוט לא משהו שאתם רוצים שיהיה ליד האוכל שלכם. נתזי שומן וחתיכות אוכל מגיעים אל אזורים אלו בצורה קבועה, וכדי להימנע מסיכונים בריאותיים, אתם חייבים להקפיד על תחזוקה נאותה. 

שומנים שמצטברים על המבערים ודפנות הגריל הפנימיות עלולים לגרום להתפרצויות אש אקראיות ולעשן שיכול לגרום לריחות וטעמים לא נעימים שיגיעו אל האוכל שלכם. גריל נקי מפחית את הסיכויים שדברים כאלו יקרו. יש כאלו שמפעילים את הגריל על עוצמה מירבית ונותנים לו לעמוד במשך כמה דקות, אבל פעולה זו לא תצליח להשמיד תמיד את כל החיידקים. לניקיון הרשת ופינות בגוף הגריל שהגישה אליהן קשה, מומלץ להשתמש במברשת פלדה ייעודית לניקוי גריל. רשת נקיה מבטיחה בישול בריא יותר, ותאריך משמעותית את אורך חייה. 

כל כמה ימים / שבועות / חודשים (תלוי בתדירות השימוש) מומלץ לבצע ניקוי מקיף ויסודי לגריל הגז שלכם שכולל בין השאר ניקוי דפנות הגריל הפנימיות, ניקוי הרשת, ניקוי החלק הפנימי של המכסה ושל מדף השומנים. ישנם גרילי גז המציעים מדף שומנים נשלף, אך ישנם כאלו זולים במיוחד שלא מציעים את האופציה הזו. ההבדל במחיר לא גדול, אבל ההבדל בקלות הניקוי משמעות ביותר – יהיה קשה מאד לנקות כמו שצריך גריל עם מדף שומנים שאינו נשלף. עם הבדל זניח בדרך כלל במחיר, שעומד לעיתים על 100-200 ש”ח בלבד – אנחנו ממליצים לכם בחום לא לחסוך כאן. כשקשה מאוד לעשות משהו – הוא בדרך כלל לא קורה, ואתם לא רוצים להשתמש בגריל גז עם מדף שומנים שלא עובר ניקוי. 

שתי פעולות שלא כדאי לעשות כשאתם משתמשים בגריל גז: 

1. לא להסתמך על מד החום שנמצא על המכסה

פיצ’ר נחמד שמוטבע על המכסה של גרילי הגז השונים, נחמד – אבל לא כל כך יעיל. בכל מקרה, מד החום יכול לספק לנו אינדיקציה רק על הטמפרטורה בתוך הגריל, ולא על הטמפרטורה האמיתית של האוכל שאנחנו מכינים. כשאנחנו מכינים נתחי בשר ורוצים שהם יהיו מוכנים ועסיסיים בדיוק במידה, מד החום החיצוני פשוט לא עושה את העבודה. 

כדי לקבל נתחים מושלמים, אנחנו ממליצים לכם להשתמש במדחום דיגיטלי – זו הדרך היחידה שלכם לדעת מתי הבשר שלכם הגיע לטמפרטורה המושלמת. 

2. לא לסגור את המכסה כשאתם מבשלים נתחים דקים 

סגירת מכסה הגריל לוכדת את החום בפנים, והופכת את תא הבישול לסוג של תנור. כשאתם מבשלים נתחים דקים יחסית – לא משנה אם מדובר בעוף, בשר או דגים, מומלץ להשאיר את מכסה הגריל פתוח, כדי למנוע בישול יתר.  

פינוקים לגריל הגז הביתי (נחמד שיש אבל לא חובה) 

כמו בכל צעצוע רציני, גם לגריל גז יש לא מעט תוספות. אביזרים אלו הם לא בגדר חובה, ואין להם משמעות ישירה על ביצועי הגריל, אבל נחמד וכיף שיש אותם. 

נלך מהחיוני אל הממש לא חיוני אבל מגניב: 

  • מדפי צד. לא חובה, אבל מקל מאד על העבודה. כשיש מקום נוח בצד לשים דברים כמו סיר לאוכל שמוכן או לבירה הקרה שמלווה אתכם בצלייה – כיף לעבוד. האמת שקשה מאד היום למצוא גרילי גז שלא כוללים לפחות מדף בצד אחד. 
  • מדף עליון. בלא מעט גרילי גז ניתן למצוא מדף עליון שלא מקבל חום ישיר. על המדף אפשר למקם כל מיני מאכלים נלווים – למשל פלפלים וחצילים. 
  • כירת צד. עוד פיצ’ר שהוא לא חובה, אבל מגניב שיש. כמה זה נחמד להקפיץ בצלים או אפילו לחמם פיתה על הגז בזמן שאתם מכינים את נתחי הבשר לחברים או למשפחה. 
  • מבער אינפרא אדום – מספק לכם איכות צלייה של מסעדת בשר איכותית. מתחמם במהירות לחום גבוה במיוחד ומספק איכויות צריבה גבוהות תוך כדי שמירה על עסיסיות האוכל. לא חובה אבל בהחלט שדרוג מגניב למי שמרגיש שהגיע הזמן לשדרג את יכולות הצריבה הביתית שלו. 
  • ארונית אחסון. סוג של מחסן קטן שמצורף לגריל הגז. תוכלו לשים שם את אביזרי המנגל, את כלי הניקוי ועוד. לא חובה, אבל מגניב שיהיה. 
  • וו תלייה. כי אם אפשר, אז למה לא? 
  • פותחן מובנה לבירה. זה חיוני? אתם תקבעו. אם יש פינוק שצריך להופיע כתוספת סטנדרטית בכל גריל, זה זה. 

כלים שכדאי שיהיו בסביבת הגריל 

מעבר למדחום דיגיטלי ומברשת לניקוי, יש עוד כמה כלי עבודה שמומלץ שתכינו לידכם מבעוד מועד: כפפות גריל עמידות בחום גבוה, סט שיפודי נירוסטה איכותיים וגם סט כלים איכותי מנירוסטה ייעודי לגריל. 

מותגים מובילים

יש המון מותגים בעולם גרילי הגז אבל רוב המכירות מגיעות ממספר קטן של מותגי “על”:

וובר WEBER

השם הכי מוכר בתעשיית הגרילים הביתיים. WEBER קמה לחיים בשנת 1952 בארה”ב. בחור בשם ג’ורג’ סטפן, אב ל-12 מהעיר שיקגו במדינת אילינוי, שהיה ידוע בחיבתו לברביקיו, עבד באותה העת בחברת Weber Brothers Metal. בעוד שמרבית הגרילים הביתיים שנמכרו באותם ימים היו פתוחים למעלה, ג’ורג’ חשב שדווקא קערת ברזל עם מכסה תעשה את העבודה. הוא לקח מצוף ימי ישן מברזל, חתך אותו לשניים, הוסיף לו שלוש רגליים וידית למכסה והשאר – היסטוריה.

WEBER הפכה למותג המוכר ביותר בעולם לגרילים ביתיים. 

קולמן COLEMAN

אחד המותגים האמריקנים המוכרים ביותר בעולם בתחום הטיולים. COLEMAN הוקמה בשנת 1901 בוויצ’יטה שבמדינת קנזס שבארה”ב על ידי William Coffin Coleman. קולמן היה בעליה של חנות קטנה, שדרכה מכר תנורים, עששיות שעבדו על דלק וגז ואביזרים נוספים. במרוצת השנים שינתה COLEMAN את שמה ל-Coleman Lamp and Stove Company, כך אפשר לומר שתחום הבישול וחימום הביתי לחלוטין לא זר לה. 

כיום כאמור, COLEMAN הוא אחד ממותגי הטיולים והבישול הביתי המוכרים ביותר בעולם.

BURNDHARD ברנהרד

ברנהרד הוא מותג גרמני שיקי ומגניב, שהפך בשנים האחרונות לאחד הכוחות המובילים בשוק הגרילים באירופה. מטה החברה נמצא בדיסלדורף, גרמניה. ברנהרד שמה דגש על איכות המוצרים ועל העיצוב

קנמור KENMORE

למותג האמריקאי קנמור מסורת בת יותר מ – 100 שנה, הוא נוסד בשנת 1913 ומאז, אינו מפסיק לחדש עם גרילים שגורמים לנו לחיות טוב יותר. הרדיפה בקנמור אחרי חדשנות אינה רק למען חדשנות, אלא גם עבור שינוי שמקורו בצרכים יומיומיים, הסתגלות חכמה כאמצעי לאיכות חיים.

קנמור מייצרים גרילים מגוונים, בצבעים שונים עם היצע רחב של תכונות וחידושים שמתאימים לכל בית כי הם מאמינים שגרילי הגז אינם צריכים להיות חוויה של “גריל אחד שמתאים לכולם”.

הצוות מאחורי הגרילים של קנמור מזהה צרכים ותובנות שלא נענו על ידי יצרני גרילים אחרים, ואז הופך אותם לטובים יותר. ככה זה כשאתה חי ונושם גרילים 100 שנה, אתה חושב כל הזמן איך להפוך את החיים לטובים יותר. אז תיהנו מהגריל שרכשתם כי זה קנמור.

גרנדהול GRANDHALL

חברת Grandhall הוקמה בשנת 1976 בטאיוון, ובשנת 2005 הושקה גם באירופה. כיום, מוכרת Grandhall כאחד מיצרני הגרילים הביתיים הגדולים בעולם. בשנת 2007, שיתפו פעולה ב-Grandhall עם סטודיו העיצוב של חברת פורשה, שסייע בעיצוב המוצרים של החברה. את מוצריה של חברת Grandhall, תוכלו למצוא משולבים בלא מעט מטבחי חוץ.

נפוליאון NAPOLEON

חברת NAPOLEON ידועה בגרילים המעוצבים והיוקרתיים שלה. בחברה הקנדית, מייצרים גרילים כבר מעל ל-40 שנה. גרילי גז ביתיים הם רק אפיק אחד בפעילותה של החברה, שמייצרת בין השאר מגוון של מוצרי חימום / קירור ביתיים, מערכות חימום / קירור לבתים חכמים ועוד. 

ברויל קינג BROIL KING

חברה קנדית עם עשרות שנות ותק שמייצרת את הגרילים שלה גם בצפון אמריקה. חברת Broil King מציעה עשרות דגמים של גרילים המונעים בגז / פחמים לשימוש ביתי ושימוש מקצועי. ב-Broil King מציעים גם מעשנות וגרילים בילד-אין למטבחי חוץ. 

אז כמה עולה גריל גז? 

תחום גרילי הגז מתחלק לשניים: גרילים של מותגים חדשים יחסית בתחום וזולים יותר כמו CAMPTOWN, NET-BROIL, AUSTRALIA CHEF ועוד, ומהצד השני, גרילים של המותגים המוכרים והיקרים יותר – כשאת הרשימה מובילות COLEMAN ו-WEBER.

מחיר של גריל גז מהקבוצה הראשונה מתחיל בדרך כלל מכמה מאות בודדות של שקלים עד כמה אלפים בודדים לדגמים היקרים ביותר, כאשר בקבוצה השנייה, היוקרתית יותר, אנחנו רואים מחירים שמגיעים גם ל-7,000-10,000 ש”ח ועד ל-17,000 ש”ח – לדגם ה-S670IL מסדרת ה-SUMMIT של WEBER, שכולל 7 מבערים כולל מבער טורבו לצלייה, קופסת עישון, מערכת תאורה, מדחום אינטגרלי ועוד. 

אבל כמו שכבר אמרנו, אין ממש סיבה לקנות את הכי יקר שיש, במידה שהגודל והפיצ’רים שמציעים הגרילים היקרים לא מתאימים לאופי השימוש שלכם. מצד שני, גם לקנייה של המוצר הזול ביותר יש מחיר, ולא בטוח שלמרות תג המחיר, הוא יתאים לשימושים שלכם. 

חושבים לקנות גריל גז ביתי? מקווים שהמידע בכתבה יסייע לכם בבחירת המוצר הנכון שמתאים לצרכים שלכם.

לחצו כאן למגוון הגרילים המומלצים

* מומלץ להיעזר בטכנאי גז מקצועי לצורך חיבור הגריל אל בלון הגז. 

חושבים ששכחנו משהו? יש לכם משהו שאתם רוצים להוסיף לכתבה? מוזמנים לכתוב לנו בתגובה. 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק
שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר
גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמואל

גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון ( מהיום למחר )
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
טירת הכרמל
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ירושלים
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה

כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר
עינת
עין ורד
עין שריד

עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית גת
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד