אז התחדשתם בטאבון חדש של אוני (קודה 16, קודה 12, או אולי קארו 16…) ואתם רוצים להתחיל להפציץ בפיצות מדהימות?
אתם לא לבד 🙂
קבלו מתכון לבצק פיצה מבית היוצר של הפיציולו האטילקי, ויטו יאקופלי.
אבל לפני שאתם רצים להכין את הבצק ולהכין את הפיצות, הנה כמה טיפים חשובים שיעזרו לכם להוציא פיצות מעולות כבר בפעמים הראשונות ויקצרו לכם משמעותית את העקומת למידה.
11 טיפים לשימוש נכון בטאבון להכנת פיצה
- את הטאבון נדליק מראש כ 15-20 דק’ לפני השימוש על חום גבוה, על מנת שאבן השמוט תתחמם היטב, שהפיצה שנניח עליה תקבל אפייה מלמטה. הרצפה צריכה להגיע לטמפרטורת 300 מעלות. כדאי למדוד באמצעות מדחום לייזר.
- לפני שנעביר את הפיצה למרדה, נבדוק שהיא לא נדבקה למשטח העבודה. במידה וכן, ניתן לפזר טיפה קמח מהצדדים של הבצק, ולדחוף עם מרית מתחתיו. בנוסף, אפשר לשים טיפה קמח על המרדה.
- לאחר שהעברנו את הפיצה לטאבון, ננמיך את האש בטאבון לנמוכה. ככה הפיצה תאפה היטב ולא תשרף מהר.
- מומלץ להשתמש בשתי מרדות בשביל הפיצה.
- מרדה מחוררת גדולה – על מנת להעביר את הפיצה מהמשטח לתוך הטאבון. עדיפות למחוררת על מנת שהקמח שיש בתחתית הבצק יפול, ולא ישרוף לכם את הפיצה בעת האפייה.
- כף סיבוב ארוכה – על מנת לסובב את הפיצה בתוך הטאבון, שתוכל לקבל אפייה מיטבית מכל צדדיה.
- לאחר ששמנו את הפיצה בטאבון עם המרדה הגדולה, ניקח את המרדה הקטנה ונשים אותה בתוך הלהבה על מנת שתקבל מכת חום וככה נמנע מהבצק להדבק אליה כאשר נרצה לסובב אותו.
- הפיצה בטאבון מוכנה תוך דקה וחצי, לכן יש להקפיד ולסובב אותה היטב שתקבל אפייה מכל צדדיה.
- לאחר שהוצאנו את הפיצה מהטאבון, מומלץ להניח את הפיצה על רשת מוגבהת בשביל שאדי החום של תחתית הפיצה לא ירטיבו אותה. לאחר שחיכינו כמה שניות, נעביר למגש הגשה ונחתוך אותה.
- לאחר כל פיצה שהוצאנו, יש להחזיר את חום הטאבון להכי גבוה. בצורה הזו האבן שמוט תתחמם שוב חזרה לטמפרטורה אידיאלית לפני כל שימוש.
- אם הצטבר לכלוך על האבן, רצוי לנקות עם מברשת ניקוי לטאבון.
- סיימנו את כל הבצק? עדיין אל תכבו את הטאבון.
החום הגבוה של הטאבון מנקה את האבן מהלכלוך שהצטבר לנו, לכן אפשר להשאיר את הטאבון דולק לאחר השימוש למשך 20 דק’ וכך בעצם הוא מנקה את עצמו.
- חשוב מאוד! לא לשים שום חומרי ניקוי על האבן שמוט! החומרים האלו חודרים לתוך האבן וטעמם נספג. יש לנקות את האבן רק בחום גבוה ועם מברשת לניקוי לטאבון.