שפונדרה, קשתית, שורט-ריבס.
נתח מדהים, שומני מעט, מאופיין בעצם של הצלע, דקה וארוכה ועליה שכבת שומן דקה ומעליה בשר ושוב שומן. הנתח הוא סיבי אך עדין ומאופיין בסיבים בינוניים.
זהו נתח לבישול או צלייה ארוכים ונחשב כנתח לקרניבורים ואוהבי בשר. הנתח הזה מתאים לבישול בנוזלים (מרקים, קדרות) נפלא לחמין ומתאים לצלייה ארוכה על גריל באש עקיפה או בתנור, כשהוא מכוסה היטב בחום נמוך מאוד.
בארה”ב הוא נקרא שורט-ריבס, ושם מגישים אותו צלוי ופריך, מצופה ברטבי ברביקיו מתקתקים. בישראל, המונח “אסאדו” מתכוון במיוחד לשפונדרה בחיתוך לאורך, למרות שבמקור זהו שם כללי לבשר בנתחים שלמים הנצלה על הגריל.
שם הנתח בארה״ב: Short Ribs.