לויתן החלה את פעילותה בסוף שנות השבעים, תוך מיקוד בגידול ובפיטום אווזים מולרדים ועגלים. מרבית התוצרת, ובמיוחד כבד אווז ומולרד הופנו ליצוא ולשוק המקומי. בתחילת שנות ה-90 הוקם מפעל לפירוק, עיבוד ואריזת מוצרי בשר. הידע ונסיון שנצבר התוו בסיס לפיתוח מוצרי בשר ייחודים, תוך שימוש במיכון חדשני מיוחד וצוות עובדים מקצועי.
והיום תוצרת המפעל משווקת בכל רחבי הארץ תוך צבירת מוניטין רב בשל איכותם וטעמם הערב. מאז ועד היום שוקדים על פיתוח וקידום מוצרי איכות ללא פשרות תוך התאמתם לטעמו המעודן של הקהל הישראלי וזאת תוך הקפדה על תנאי ייצור מבוקרים. למרות גודלה של החברה (כ-100 עובדים), האווירה המשפחתית ויחסי האנוש עם צוות העובדים, ספקים ולקוחות, מהווים את סימן ההיכר הבולט של משפחת לויתן. המותג “איתן” משווק לשוק המוסדי, מסעדות, בתי מלון, קייטרינג, גני אירועים, אולמות אירועים חברות ומוסדות חינוך וקיבוצים.