ביף וולינגטון סו ויד

טמפרטורת בישול: 55°C
זמן הכנה: 02:00
זמן בישול: 03:00

מי המציא את הביף וולינגטון? מנה של גוש בשר עסיסי שעטופה בבצק אפוי. 

ישנן כל מיני הערכות, אך האמינה שבהן היא זו שגורסת כי הביף וולינגטון הומצא לכבודו של ארתור וולסלי, הדוכס מוולינגטון, כאות הוקרה על נצחונו בקרב ווטרלו המפורסם שנערך בשנת 1815 בעיר ווטרלו בבלגיה. הקרב, בו הובס צבאו של המצביא הצרפתי נפוליאון בונפרטה, הביא לסיום המלחמות הנפוליאוניות. 

הצרפתים אמנם הפסידו לבריטים בקרב, אך לא הייתה להם שום כוונה להפסיק להילחם, גם אם בזירה קצת פחות מסוכנת – עם מנה צרפתית מסורתית שנקראת Filet de Boeuf en croute, שדומה בצורה מחשידה לביף וולינגטון המקורי. 

ביף וולינגטון הפך למנה האהובה על לא מעט ידוענים ומפורסמים, ודווח כי זו הייתה המנה המעודפת על נשיא ארצות הברית ריצ’ארד ניקסון. המנה אפילו מופיעה בספר הבישול הרשמי של הבית הלבן. 

טיפ מהשף גורדון רמזי: לחתוך את הביף וולינגטון עבה, לנתחים בעובי של לפחות 25 מ”מ.

מרכיבים

גוש פילה, במשקל של בין 1.5 ל-2.5 ק”ג
250 גררם פטריות
2 בצלי שאלוט
3 שיני שום
2 דפי בצק עלים
8 נתחי פרשוטו (או נקניק בקר דק אחר)
2 כפות חרדל חום
2 ביצים
מלח ים
פלפל שחור

אופן ההכנה

שלב 1

1. כוונו את מכשיר האנובה פרסיז’ן ל-53.9 מעלות
2. מתבלים את נתח הפילה במלח ופלפל, מכניסים לשקית הוואקום ומוואקמים
3. מכניסים למיכל המים ל-3 שעות

שלב 2

1. במעבד מזון, טוחנים יחד את הפטריות, השאלוט והשום עד לקבלת משחה.
2. מעבירים את התערובת למחבת חמה עם חמאה, ומבשלים עד שהלחות נעלמת. שומרים בצד לקירור.
3. אחרי שלוש שעות שהבשר התבשל, מוציאים את הנתח מהשקית ומייבשים היטב.
4. צורבים את הנתח במחבת ברזל יצוק לוהטת, כ-1-2 דקות עד שמתחיל להופיע צבע.
5. על קרש חיתוך גדול ורחב, מותחים פלסטיק נצמד (עדיף שכבה כפולה) ומסדרים עליו את פרוסות הנקניק (יש להשאיר קצוות ניילון בצד), על פרוסות הנקניק מפזרים את תערובת השאלוט והפטריות שהכנו קודם.
6. עוטפים את נתח הבשר בחרדל מכל צדדיו.
7. בעזרת הניילון הנצמד, עוטפים את הבשר בנקניק, ומכניסים למקפיא ל-30 דקות.

שלב 3
1. ניקח את שני גיליונות הבצק – אחד נשאיר שלם, ואת השני נחתוך בעזרת מערוך ידית חותך רשת לפאי מטריצה לעיצוב.
2. על קרש חיתוך, מותחים ניילון נצמד (עדיף 2 שכבות) ושמים עליו את דף הבצק. מוציאים את נתח הבשר מהפריזר, ושמים על הבצק.
3. בעזרת הניילון הנצמד, עוטפים את הבשר ומעצבים לצורה עגולה. מחזירים למקפיא ל-30 דקות נוספות.
4. מחממים תנור ל-250°C, ומכניסים את הבשר העטוף בבצק לאפייה של כ-30 דקות על המגש התחתון.
5. מוציאים ומלבישים את הבצק המעוצב על נתח הבשר שעטוף בבצק. מעצבים לפי הצורך ומברישים בביצה.
6. מחזירים לתנור ל-15-20 דקות עד להשחמה – לשים לב שהבצק לא נאפה יתר על המידה.
7. חותכים (חתיכות עבות של כ-25 מ”מ) ומגישים.

בתיאבון!

פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

10%* הנחה על צנצנות מייסון, שקיות מחורצות וגלילים

ההנחה תוטמע אוטומטית בעמוד התשלום

*10% הנחה או ₪100, הנמוך מביניהם

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר שבע
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק
שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעות בר
גבעת ברנר
גבעת השלושה
גבעת חן
גבעת שמואל

גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות הדר
גנות
געש
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון ( מהיום למחר )
חדרה
חולון
חיפה
חמד
חצרים
חרות
טירת הכרמל
יבנה
יגור
יהוד
ינוב
ירקונה
ירושלים
יקום (מהיום למחר)
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד
כפר יונה

כפר טרומן
כפר מל”ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
כפר סילבר
להבים
לוד
מגשימים
מודיעין
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מיתר
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר
נתניה
סביון
עדנים
עומר
עינת
עין ורד
עין שריד

עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה
צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא
קרית אונו
קרית ביאליק
קרית גת
קרית ים
קרית מוצקין
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד