קונפי שום הוא המרכיב הסודי של חובבי בישול רבים, הרוטב המיוחד שלהם ואחד הטריקים האהובים עלינו בכל הזמנים שיכול לעשות מהפך לכל מתכון. זה למעשה פרפראזה לטכניקות ישנות של שימור בשר בשומן של עצמו ומנה צרפתית מכובדת – קונפי ברווז.
אתם יכולים להשתמש באותו מונח מהודר גם כאשר אתם מבשלים ומשמרים שום באותו האופן. אלא שכאן, שמן זית הוא השומן הנבחר. הטכניקה מייצרת שיני שום עדינות ומתקתקות, יחד עם תוצר לוואי של שמן ריחני וטעים. סוג של קסם.
עכשיו זה הזמן המושלם להפעיל את השיטה הזו; הקיץ הוא הרגע של השום. יש אינספור מאכלים קיציים שאפשר להכין עם שום, ואין ספק שזה תורם משמעותית ומשדרג מתכונים ומאכלים רבים.
איך להכין שום קונפי (לא בסו ויד)
מקלפים את השיניים משני ראשי שום (או יותר). מניחים את שיני השום בסיר קטן ויוצקים מספיק שמן זית כדי לכסות אותם, 1/2 עד 3/4 כוס ל-2 ראשים. הניחו את הסיר על אש בינונית והביאו את השמן כמעט עד למצב של רתיחה, ואז הורידו את האש לנמוכה ככל שניתן.
אתם רוצים לאדות את השום, ולא לבשל אותו. מבשלים את השום כ- 45 דקות, עד שהוא רך ונימוח, אך לא מתפרק. מעבירים את השום עם כף מחוררת לצנצנת נקייה ושופכים את השמן לכיסוי שיני השום.
מצננים את התערובת לטמפרטורת החדר. מכסים את הצנצנת היטב ושומרים בקירור מספר שבועות, או מקפיאים מספר חודשים. שמרו את השום מכוסה בשמן והקפידו על שימוש בכף נקייה לטבילה בצנצנת. בתור וריאציה, מוסיפים לסיר רוזמרין או טימין או תבלינים אחרים שאתם אוהבים יחד עם השום לבישול.
למה עדיף להכין קונפי שום בסו ויד
קונפי היא בעצם שיטת בישול צרפתית, שבה מבשלים ירקות, בשר או דגים בשמן בטמפרטורה נמוכה. ניתן להכין את הקונפי שום סו ויד בשקית ואקום או בתוך צנצנת זכוכית. במידה ובחרת להשתמש בשקית ואקום המלצה שלי היא להקפיא את השקית עם המרכיבים כך שהשמן לא יהיה נוזלי ואז אפשר לבצע את הואקום בקלות רבה.
יש מקרים שבהם היתרון של הסו-ויד (בישול בואקום) הוא מובהק על פני שיטות בישול אחרות והכנת קונפי שום היא אחד מאותם מקרים.
לקונפי שום יש מגוון רחב מאד של שימושים ותמיד טוב שהוא נמצא במקרר זמין ומוכן לשימוש. הוא בקלות יכול לעזור לכם לשדרג כמעט כל מנה ושילוב שלו עם בשר הוא אחד השילובים הטובים בנמצא.
אם תחשבו על זה, כמעט כל המתכונים שתמצאו באינטרנט יכללו קילוף של שיני שום לפני הבישול ואני אישית, לא סובל את החלק הזה וההכנה של קונפי שום מראש בסו-ויד חוסכת לי את ההתעסקות המיותרת הזאת.
10 דרכים לשימוש בקונפי שום
- לוקחים כמה שיני שום וחלק מהשמן שבושל ומערבבים עם חומץ להכנת ויניגרט. חותכים כמה ירקות לסלט ומפזרים את הרוטב.
- מועכים חלק משיני השום ומערבבים אותן עם מעט מהשמן שבושל. מערבבים את השמן שנוצר עם כמה ירקות מאודים. זה הולך מצוין עם אספרגוס, שעועית ירוקה, אפונת שלג, ברוקולי וכרובית.
- מערבבים כמה ירקות קלויים או צלויים עם כף מהקונפי שום.
- מורחים קונפי שום על לחם קלוי או בגט מרוח גבינה (גבינת עיזים היא אופציה נהדרת). לשדרוג הטוסט, מעטרים את אותו בעירית או כל עשב תיבול טרי.
- שום קונפי מתאים מאוד לפיצה או לכל סוג של כריך.
- זורקים קונפי שום לפסטה עם ירקות. פשוט בחרו ירק וערבבו אותו עם קונפי שום ופסטה. לקבלת אפשרות קלה, נסו עגבניות טריות ובזיליקום.
- ניתן להכניס קונפי שום לכל מחית ירקות להוספת טעם שום מתוק. נסו קונפי שום עם תפוח אדמה, שורש סלרי, כרובית או דלעת. חומוס טחון או פירה שעועית יתאימו גם מאוד עם כף של קונפי שום.
- הכינו סלט ירקות וקונפי שום. פורסים את שיני השום לשניים וזורקים אותן לסלט עגבניות, בזיליקום ולחם קלוי. השתמשו בחלק מהשמן כדי להקפיץ תירס בקטנה על המחבת. טבלו את התירס בעזרת שן שום פרוסה או מעוכה, בזיליקום טרי ופטה. ניתן גם להוסיף קישואים ו / או עגבניות לסלט התירס אם תרצו.
- הוסיפו קונפי שום לרטבים ולמרקים.
- השתמש בחלק האחורי של המזלג כדי לפרק כמה שיני שום לעיסה. ערבבו את עיסת השום ליוגורט או ריקוטה יוונית רגילה להכנת מטבל או קרם שום. אם תרצו, הוסיפו לתערובת עשבי תיבול קיציים או טפטפו על החלק העליון קצת שמן זית טוב או שמן צ’ילי.