עוד מתכון מבית היוצר של מור חכם.
אחרי שעשינו פירה הגיע הזמן ללכת גם על המצב המוצק יותר של החומר גלם הכל כך טעים הזה, שמשתלב בצורה אבסולוטית עם כל מאכל ובכל מנה.
תפוחי אדמה בינוניים (נקיים ועם קליפה).
כמה ענפי רוזמרין או טימין.
תבלינים: מלח גס, פלפל לבן, שמן זית (ניתן להוסיף ולשנות לפי טעם אישי).
10-15 גרם חמאה (חתוך לקוביות קטנות).
*שומרי הכשרות אל תדאגו יוצא נפלא גם בלי*
1. ממלאים את מיכל המים, ומפעילים את הראנר על 88 מעלות. עד שהמים מתחממים מכינים את שקיות הואקום.
2. רוחצים את תפוחי האדמה, מייבשים במגבת ומתבלים.
3. מכניסים לשקית את תפוחי האדמה, קוביות החמאה וענפי הרוזמרין או הטימין.
4. מוואקמים את השקיות, אוטמים ומבשלים על 88 מעלות למשך 1:30 שעות. (אם התפוחי אדמה גדולים להוסיף עוד לפחות חצי שעה)
5. בסיום הזמן פותחים את השקית בזהירות.
– אם הכנתם עם חמאה; שומרים את הנוזלים לשלב הבא. – אם הכנתם את הגרסא הכשרה; אין צורך בנוזלים.
6. מעבירים את תפוחי האדמה למגש תנור ששומן קלות, בעזרת כוס או כלי ייעודי מועכים *מעט* את תפוחי האדמה עד שקצת מתפוצצים (לא לשטח לגמרי).
– עם כפית אוספים את הנוזלים מהשקית, ומפזרים על תפוחי האדמה המעוכים. ומזלפים מעט שמן זית.
– בגרסא הכשרה ניתן במקום הנוזלים שבשקית: לזלף מעל תפוחי האדמה המעוכים מעט שמן זית ולהוסיף מלח גס, פלפל לבן וענף טימין.
7. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-200 מעלות, מבשלים על מצב טורבו לכ-10 דקות עד הזהבה.
8. מוציאים מהתנור, מורחים במעט שמן זית, מגישים וזוללים.
9. בתאבון!