מי המציא את הביף וולינגטון? מנה של גוש בשר עסיסי שעטופה בבצק אפוי.
ישנן כל מיני הערכות, אך האמינה שבהן היא זו שגורסת כי הביף וולינגטון הומצא לכבודו של ארתור וולסלי, הדוכס מוולינגטון, כאות הוקרה על נצחונו בקרב ווטרלו המפורסם שנערך בשנת 1815 בעיר ווטרלו בבלגיה. הקרב, בו הובס צבאו של המצביא הצרפתי נפוליאון בונפרטה, הביא לסיום המלחמות הנפוליאוניות.
הצרפתים אמנם הפסידו לבריטים בקרב, אך לא הייתה להם שום כוונה להפסיק להילחם, גם אם בזירה קצת פחות מסוכנת – עם מנה צרפתית מסורתית שנקראת Filet de Boeuf en croute, שדומה בצורה מחשידה לביף וולינגטון המקורי.
ביף וולינגטון הפך למנה האהובה על לא מעט ידוענים ומפורסמים, ודווח כי זו הייתה המנה המעודפת על נשיא ארצות הברית ריצ’ארד ניקסון. המנה אפילו מופיעה בספר הבישול הרשמי של הבית הלבן.
טיפ מהשף גורדון רמזי: לחתוך את הביף וולינגטון עבה, לנתחים בעובי של לפחות 25 מ”מ.