מרכיבים
1 ביצה
אופן ההכנה
1. מחממים מראש את מכשיר הסו-ויד שלכם ל 63ºC. כשהמים הגיעו לטמפרטורה הרצויה, מכניסים בעדינות את הביצים לאמבט המים ומבשלים במשך 45 דק’.
לסיום:
1. לאחר שבישלתם את הביצה במשך 45 דקות, תצטרכו להפוך אותה לביצה עלומה. בהתחלה, מחממים סיר מים למצב קרוב לרתיחה.
2. לאחר מכן, שוברים ומקלפים את הביצה. כדי להסיר את הקליפה מהביצה, סודקים את הצד הארוך של הקליפה על משטח שטוח, ואז מקלפים בזהירות חור בעזרת קצות האצבעות בעוד שאתם מחזיקים את הביצה ביד השנייה. החלבון המימי והרופף יתחיל לטפטף. זה בסדר, לא תצטרכו אותו.
3. לאחר שקילפתם מחצית מהביצה, מעבירים אותה בעדינות מהקליפה לקערה. כך, צריך שיצא מהקליפה דבר בצורת ביצה מושלמת- עם חלמון לבן ג’לי ועדין המוקף בחלבון מיימי, בקושי מוכן. המטרה שלנו היא לא להשתמש בחלבון הרופף.
4. מפרידים את החלבון הרופף משאר הביצה. לשם כך נשתמש בכף מחוררת כדי להרים את הביצים בזהירות לפני שזורקים את הלבנים הרופפים.
5. לאחר מכן, מכניסים את הביצה לסיר המים הכמעט רותח. הביצה צריכה להתבשל במידיות מבחוץ.
6. מערבבים את המים במחבת מדי פעם כדי לוודא שהביצים לא נדבקות לתחתית והופכות לשטוחות מצד אחד. מכיוון שהביצים כבר כמעט מבושלות, זו לא בעיה גדולה כמו אם מכינים ביצים עלומות מביצה נאה. הביצים צריכות רק כדקת בישול כדי שייווצר הקרום.
7. לבסוף, מוצאים את הביצה עם כף מחוררת. התוצר הסופי הוא ביצה עלומה אידיאלית. חלבון לבן ואטום עם צורת ביצה מושלמת וקרום חיצוני רך שבקושי מחזיק בתוכו את הנוזלים שבפנים. ביצי הבנדיקט שלכם מעולם לא יחזרו לקדמותם.