הכנות לפני הבישול (כל הההכנות מבוצעות ע”י קיצוץ בסכין בלבד):
הפרדת עלי פטרוזיליה וקיצוץ גס של העלים.
הפרדת עלי טימין.
קיצוץ בצל לבן, קיצוץ בצל סגול.
קיצוץ שום.
קיצוץ פלפלים
הכנת ראב תבלינים סמיך על בסיס שמן זית (הראב שלי: מעט שמן זית, מלח גס אפור, פלפל לבן טחון, פפריקה מתוקה, פפריקה חריפה, ראס אל חנות, גריל עוף, אבקת שום ומעט סוכר).
שלבים:
1. מפעילים את הסו-ויד ומחממים את המים לטמפרטורה של 63 מעלות.
2. הכנת צ’ימיצ’ורי בייתי וצבעוני:
בקערה רחבה מכניסים את כל מצרכי הצ’ימיצ’ורי:
1/2 מכמות עלי פטרוזיליה קצוצים גס, בצל סגול קצוץ, 1/3 מכמות השום הקצוץ, פלפלים בצבעים (ניתן להוסיף גם פלפל חריף בשלב זה), מלח, פלפל, מעט סוכר ומערבבים היטב.
מעבירים את התערובות לצנצנת וממלאים עד כיסוי מלא של התערובת בשמן זית וחומץ יין לבן (3/4 שמן זית, 1/4 חומץ יין לבן).
אוטמים את הצנצנת ומנערים היטב (אחרי הניעור אפשר לפתוח לטעום, לתקן תיבול ולחזור על שלב זה שוב).
מניחים במקרר לקירור והתייצבות.
3.הכנת אורז עשבי תיבול:
בסיר עמוק ומעט חם שופכים קצת שמן זית ומחכים שיתחמם מעט.
לשמן החם מכניסים את הבצל ומטגנים עד השחמה קלה,
(ניתן להוסיף מעט שמן זית לפני כל שלב במידת הצורך).
מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כחצי דקה-דקה.
מוסיפים את כוס האורז ומטגנים עוד כשתי דקות תוך ערבוב תמידי בכף עץ.
מכניסים לסיר את כוסות המים.
מתבלים במלח, פלפל, חצי מכמות עלי הפטרוזיליה הקצוצים ומערבבים היטב.
סוגרים את המכסה, משאירים מעט רווח לאדי המים לצאת ומשאירים לבישול על להבה בינונית למשך כ-7 עד 10 דקות. (ניתן בעזרת מזלג לעשות חור קטן עד תחתית הסיר ולראות שכל המים נספגו ולטעום), האורז המוכן יצא במידת עשיה “אל-דנטה” (רך מבחוץ אך מעט קשה מבפנים – אין מה לדאוג יש עוד בישל בתוך העוף בסו-ויד).
כאשר האורז מוכן בעזרת כף עץ מערבבים היטב, מכבים את האש וסוגרים את המכסה לכ-5 דקות.
בסיום המנוחה פותחים את המכסה, מוסיפים את עלי הטימין ואת שאר עלי הפטרוזיליה הקצוצים גס מערבבים ונותנים מנוחה נוספת של כ-5 דקות.
4. פורסים את העוף ללא העצמות על קרש חיתוך, מייבשים היטב בעזרת נייר סופג
5. בין שכבות הבשר בתוך העוף מורחים בנדיבות שכבה של רוטב הצ’ימיצ’ורי הביתי שלכם.
6. ממלאים בנדיבות את האורז עשבי תיבול בתוך העוף.
7. קושרים את העוף בחוט קשירה לבישול בדרג על הפתחים.
8. מורחים היטב את חוץ העוף בראב התבלינים הסמיך (טיפ: אני מניח את העוף על נייר אפיה לפני המריחה כדי לא ללכך את הקרש והשיש).
9. בזהירות מכניסים את העוף הקשור לשקית ואקום, אוטמים את השקית ומכניסים למים החמים.
10. מבשלים בסו-ויד על 63 מעלות למשך 6 שעות.
11. מעבירים לאמבטיית קרח לכ-5 עד 7 דקות
(על מנת להוריד מעט את הטמפרטורה הפנימית לפני הסגירה בתנור).
12. מוציאים את העוף מהשקית ובתנור על חום גובה סוגרים עד הזהבה וקרמול של העור,
(ניתן להוסיף עוד שכבה של ראב תבלינים הסמיך לפני הכנה לתנור).
13.מוציאים מהתנור ומגישים לשולחן.
14. בתאבון!.