קרם ברולה סו-ויד

טמפרטורת בישול: 80°C
זמן הכנה: 00:15
זמן בישול: 01:15

חולמים על הרכות של הקרם ועל טעם הקרמל השרוף? מתגעגעים לרגע שאכלתם את הקינוח במסעדה? אוהבים לדמיין שאתם בפריז? כל מה שרציתם לדעת על הקינוח המפורסם ולא העזתם לשאול… וכמובן איך בישול סו ויד נכנס לתמונה 😉

מי אתה בכלל קרם ברולה?

קרם ברולה הוא קינוח צרפתי פופולארי שאי אפשר לחלום על ארוחה צרפתית בלי לדמיין אותו בתור קינוח. באופן מפתיע, הקינוח אינו מסובך להכנה ולכן בתקופה האחרונה זוכה לגרסאות רבות, שונות ומשונות, שמתבססות על העקרונות הבסיסיים שלו. 

הברולה הוא קרם וניל אפוי שמצופה בסוכר שהופך לקרמל פריך בזכות חשיפה קצרה לחום גבוה. עדינות הקרם מתקבלת באמצעות אפייה ממושכת בחום נמוך. שכבת הקרמל המתפצפצת היא סימן ההיכר שלו, והיא גם מה שמסביר את שמו בצרפתית – “קרם שרוף”.  החריכה מתבצעת בדרך כלל בעזרת “ברנר”. 

איך הקרם ברולה הגיעה לעולם

כידוע, הקרם ידוע כקינוח צרפתי. אבל – יש ויכוח היסטורי ארוך בקשר למקורו האמיתי של קרם הברולה. הטענה המבוססת ביותר היא שהוא נולד בבריטניה במאה ה- 17, כאשר שף מקיימברידג’ בטעות שרף את הקרם לאחר שבדק עליו סוכר. טעות שהולידה תוצאה מופלאה. 

לעומת זאת, הספרדים טוענים שהמקור לקרם ברולה הוא הקרם קטאלן הספרדי. בכל אופן – אין עוררין שמי שהפכו את הקרם ברולה לאמנות של ממש הם הצרפתים. 

המתכון הראשון לקרם ברולה הופיע בספר הבישול המלכותי הצרפתי במאה ה- 17. המנה נעלמה מספרי הבישול הצרפתיים עד שנות ה- 80 של המאה הקודמת. כשהיא חזרה היא נתפסה כסמל של עולם התענוגות של הדור הזה.

מה הופך את הקרם לברולה? 

קודם כל, כמו שכבר למדנו – כדי שהקרם ייחשב לקרם ברולה, הוא צריך להיות שרוף. יש שמכינים את שכבת הקרמל בנפרד ומניחים אותה על הקרם לפני ההגשה. הגישה המקובלת יותר היא הכנת הקרמל ישירות על הקרם. בשיטה זו, בוזקים סוכר על הקרם ומקרמלים אותו בעזרת “ברנר” או על ידי חימום בתנור בתנאים ששומרים על הקרם. 

להכנת הקרם משתמשים בטכניקה שמכונה בן – מארי. לפי שיטה זו מרתיחים מים בסיר ומבצעים את הבישול בכלי נוסף שמתיישב על סיר זה. הכלי יכול להיות סיר נוסף, קערה או כלי הגשה עמידים לחום. 

יש שתי שיטות עיקריות להכנת הקרם. השיטה הנפוצה יותר היא הקצפה של ביצים, סוכר ושמנת בכלי שמתחמם בשיטת בן – מארי, והוספת וניל לאחר הוצאת התערובת מהחימום. שיטה אחרת היא הקצפה של חלבוני הביצה והסוכר ללא חימום, והוספה של יתר מהמרכיבים לאחר שמגיעים להקצפה מלאה. 

את הקרם מעבירים לכלי הגשה אישיים שמיועדים לאפייה. את הכלים אופים בתנור בשיטת בן – מארי, כאשר במקום להשתמש בסיר עם מים רותחים, משתמשים בתבנית. חשוב לשים לב שהמים לא נוגעים בקרם עצמו. 

אחרי האפייה מקררים ורק לאחר מכן מוסיפים את שכבת הקרמל המופלאה. 

איך אפשר לשדרג את הקרם ברולה שלכם?

אפשרות 1: פינוק לחבר טבעוני

כדי להפוך את הקינוח לטבעוני, נצטרך למצוא פתרונות מהצומח למוצרי החלב ולביצים. מוצרי החלב יומרו בדרך כלל לחלב מהצומח (שקדים, קוקוס וכדומה – תלוי בהעדפה האישית). עבור תחליף לביצים יש שמשתמשים בקורנפלור.

אפשרות 2: הוספת טעמים

בשלב הרתחת השמנת אפשר להוסיף טעמים שונים לקינוח כמו שוקולד מריר, תותים, תמצית שקדים, או  פיסטוק – כל מה שעולה בדעתכם.

אפשרות 3: להרחיק לכת

בשלנים מנוסים יותר או פחות לוקחים את העקרונות הבסיסיים של הקרם ברולה, בדגש על קרם הוניל והקרמל השרוף, והופכים אותם לקינוח אחר לגמרי: עוגת קרם ברולה, מקרונים, טארטים, פחזניות וכדומה. 

אפשרות 4 – להכין את הקרם ברולה בסו ויד

אני יודע שכולם מחפשים מתכון שווה לשימוש בצנצנות מייסון, אז מור חכם מקבוצת הפייסבוק שלנו הביא לכם קינוח פגז.

כשאני שומע צנצנות מייסון וסו-וויד ביחד אני חושב על קינוח וכשאני חושב על קינוחי כוסות אני חושב על אחד כזה שהוא: קרמי, קטיפתי, מתוק ולא כבד והכי חשוב שכל הסובבים בשולחן מילדים עד מבוגרים אוהבים ואף אחד לא עושה את זה יותר טוב מהאיטלקים, אז הפעם תמחאו כפיים לקרם ברולה.

גם לכם נמאס להכין קרם ברולה בפחד שהכל ייהרס? “שתשברו” את השמנת בזמן החימום, שלא תשימו מספיק מים בבין-מארי ובתנור, שבשלב השוואת טמפרטורות חלמון-שמנת חמה תקבלו חביתה במקום בלילה חלקה, או שסתם נמאס לכם להחזיק אצבעות שהפעם הקינוח לא יהיה אסון!?

אם כן אז המתכון הזה לסו-וויד הוא בשבילכם, אתם תראו שכבר לא תצטרכו לקנות קינוח מוכן שיהיה Plan B למקרה ותפקששו כי במתכון הזה יש רק מחמאות.

מרכיבים

4 יח’- חלמון מביצים L (רק הצהוב).
50 גרם – סוכר לבן רגיל.
1/4 כפית – מלח דק.
2 כפיות – מחית וניל (מי שמשתמש בתמצית וניל יכול לשים קצת יותר)
300 מ”ל – שמנת מתוקה להקצפה 38%.

אופן ההכנה

1. מפעילים את הסו-וויד על 80 מעלות ובזמן שהמים מתחממים מכינים את הבלילה.
2. בקערה גדולה שמים את החלמונים, הסוכר, והמלח וטורפים בעזרת מטרפה ידנית עד לקבלת קרם חלק מבלי שבבי סוכר (משהו כמו 3-5 דקות).
3. לתוך הקערה של החלמונים והסוכר שופכים את השמנת ומחית הוניל ומערבבים עד שהכל נספג ומקבלים נוזל אחיד. *אופציה להוסיף טעמים נוספים לפי העדפה בשלב הזה ולערבב שוב, לדוגמא: אמרטו, מחית פיסטוק ועוד.. כמות לפי הטעם*.
4. לסנן את הבלילה לקבלת נוזל חלק (סה”כ יתקבל בערך 500 מ”ל).
5. למלא את צנצנות המייסון ולאטום, להכניס לאמבט החם.
6. מבשלים במשך 1:15 ש’ על 80 מעלות.
7. בסוף זמן הבישול מוציאים מהמים ומשאירים להתקררות ראשונית על השיש.
8. כאשר הצנצנות קרות מכניסים למקרר להתייצבות וקירור מלא (מינימום שעתיים).
9. להוציא מהמקרר לפתוח את המכסה ולפזר שכבה דקה של סוכר מלמעלה, לצרוב בעזרת ברנר קינוחים קטן עד לקבלת שכבת קרמל זכוכית קשיחה.
10. לאכול מהר הכל לפני שתצטרכו לחלוק עם שאר בני הבית.

בתאבון 🙂

פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד