מרכיבים
רכיבים ל-12
צנצנות מייסון 118 מ”ל
6 יח’ קרקר מתוק (פתי-בר, לוטוס וכל קרקר אחר שאתם אוהבים)
2.5 כפות של חמאה לא מלוחה
450 גרם גבינת שמנת שמנה
½ כוס סוכר
½ כף עמילן תירס
קורטוב מלח
¼ כוס שמנת חמוצה
כפית מיץ לימון (אופציונאלי)
½ כפית תמצית וניל
2 ביצים גדולות
אופן ההכנה
1. כוונו את מכשיר האנובה לחום של 80 מעלות
2. חממו תנור לחום של 180 מעלות ושמנו את צנצנות המייסון
3. מפוררים את הקרקרים במעבד מזון (או בשקית בעזרת מערוך) עד ליצירת פירורים דקים. ממיסים את החמאה במיקרוגל ומערבבים יחד עם הפירורים. התערובת אמורה להיראות כמו חול רטוב ולהחזיק יחד בגוש. אם לא, הוסיפו 1/2 כף מים פעם אחר פעם עד שהתערובת מחזיקה יחד. מחלקים את התערובת ל-12 הצנצנות ולוחצים אותה באופן אחיד בתחתית.
4. אופים את הקרום בצנצנות במשך 8 דקות. תנו לקרום להתקרר על רשת קירור בזמן שאתם מכינים את המילוי.
5. מניחים את גבינת השמנת, הסוכר, עמילן התירס והמלח בקערת המיקסר (אפשר גם במיקסר כף יד חשמלי ובקערה גדולה.) מערבבים במהירות בינונית-נמוכה עד שהתערובת קרמית ולא נשארים גושי גבינת שמנת. מגרדים את המקצף ואת דפנות הקערה בעזרת מרית.
6. מוסיפים את השמנת החמוצה, מיץ הלימון והווניל ומקציפים במהירות בינונית-נמוכה עד לקבלת תערובת אחידה. מגרדים את המקצף ודפנות הקערה בעזרת מרית.
7. מכוונים את המיקסר למהירות בינונית-נמוכה ומוסיפים פנימה את הביצים, אחת אחת. בהתחלה התערובת תיראה מגושמת ושבורה, אך היא תתאחד תוך כדי הוספת הביצים.
8. מגרדים את המקצף ודפנות הקערה בעזרת מרית. מערבבים את הבלילה ביד מספר פעמים, מקפידים לגרד את תחתית הקערה, כדי לוודא שהכל משולב. הבלילה המוגמרת צריכה להיות עבה וקרמית. אל תדאגו אם אתם רואים כמה גושי גבינת שמנת שלא התערבבה כמו שצריך – הם יימסו לתוך הבלילה במהלך האפייה ולא ישפיעו על עוגת הגבינה המוגמרת.
9. חלקו את הבלילה באופן שווה בין הצנצנות והבריגו את המכסים לנעילה (לא חזק מידי!)
10. השתמשו במלקחיים כדי להטביע את הצנצנות באמבט המים. תנו לבשל במשך שעתיים ואז העבירו לרשת צינון כדי שיתקרר. לאחר הצנצנות אטומות, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות להתייצבותן.