מרכיבים
מרכיבים ל-24 עוגיות:
1 כוס (142 גרם) קמח
1 כפית (4.92 מ”ל) אבקת אפייה
1/4 כפית (1.23 מ”ל) מלח
6 כפות (84.75 גרם) של חמאה לא מלוחה, בטמפרטורת החדר
2/3 כוס (198 גרם) סוכר חום
1 ביצה גדולה
2 כפיות (9.86 מ”ל) תמצית וניל
1 כוס (175 גרם) שוקולד צ’יפס
אופן ההכנה
1. כוונו את מכשיר האנובה לחום של 90.6 מעלות, ושמנו בצורה נדיבה 5 צנצנות מייסון 240 מ”ל בספרי שמן או חמאה.
2. בקערה בינונית מערבבים יחד קמח, אבקת אפייה ומלח.
3. בקערת הבלנדר מוסיפים את החמאה והסוכר ומקציפים את התערובת במהירות בינונית-גבוהה עד שהיא בהירה ואוורירית, 3 עד 5 דקות.
4. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל. ממשיכים להקציף עד שהתערובת בהירה ורכה מאוד, כ-3 דקות נוספות.
5. מוציאים את הקערה מהמערבל. מקפלים בעדינות פנימה את תערובת הקמח עד לקבלת תערובת אחידה.
6. מוסיפים את השוקולד צ’יפס ומקפלים.
7. מחלקים את הבצק בין הצנצנות המוכנות. משמנים מעט את האצבעות ולוחצים את בבצק שיגיע לתחתית הצנצנות. כל צנצנת צריכה להיות לא יותר מחצי מלאה. מומלץ לנגב את המכסה והדפנות בעזרת מגבת לחה.
8. הניחו מכסים ורצועות על צנצנות ואטמו עד שהן רק חזקות (אל תהדקו את הצנצנות יתר על המידה, האוויר עדיין יצטרך לברוח). הנח צנצנות באמבט מים והגדר את הטיימר ל-3 שעות.
סיום:
1. כאשר הטיימר של מכשיר האנובה נכבה, הוציאו את הצנצנות מאמבט המים והניחו על רשת קירור. הסירו את המכסים בזהירות ותנו לעוגיות להתקרר לטמפרטורת החדר.
2. כשהעוגיות קרירות, נתקו את העוגיות בזהירות בעזרת סכין חד. העבירו לצלחת והכניסו למקרר לצינון, כשעה.
3. בעזרת סכין חדה מאוד פורסים כל עוגיה לפרוסות.