לפני שנעבור למתכון שיראה לכם איך להכין פילה מיניון במידת עשייה מושלמת חשוב שקודם ניתן לנתח המופלא הזה את הכבוד הראוי לו ונפרט עליו קצת.
פילה מיניון כפי שבטח הבנתם, הוא שם צרפתי והמשמעות של מיניון הוא “מעדן” וזה אכן מתאים לו היות והוא נחשב בעיני רבים לחלק המשובח והיוקרתי ביותר בפרה.
הפילה הוא נתח דק בצידו האחד ועבה בצידו השני. ממוקם במרכז הבהמה, מאחורי הסינטה, נתח פנימי יחסית שאינו נושא משקל ולפיכך רקמות החיבור לא הקשיחו בגלל פעילות גופנית של החיה ולכן הוא נחשב לנתח הכי רך בבהמה, חף משומן (פחות מ 5% ממשקלו).
שימושים עיקריים לפילה מיניון
אחד הנתחים הקלאסיים לסטייקים, כאשר מהחלק המרכזי מכינים את השאטו בריאן המפורסם, ומהקצוות מכינים מאכלים קלאסיים כגון סטרוגנוף.
הפילה מתאים במיוחד להקפצה, צלייה קצרה או קרפצ’יו. באופן די מפתיע הוא מתאים גם לצלייה בנתח אחד בתנור, שם הוא נותן תוצאה מצוינת בתנאי שהצלייה תהיה קצרה.
בגלל היותו רך מאוד ורזה, הוא גם מתאים לאידוי ולבישול קצר במרקים למיניהם (שאבו שאבו היפני למשל). שם הנתח בארה״ב הוא Tenderloin.
למה להכין פילה בסו ויד?
בגלל שהפילה הוא נתח דל מאד בשומן צריך להיזהר מאד מבישול יתר שעלול לייבש אותו לגמרי. כאן נכנס הבישול סו-ויד שמאפשר לכם בקלות רבה לבשל את הנתח בדיוק למידת העשייה הרצויה ללא שום סכנה לבישול יתר וייבוש של הנתח ובכך מבטיח לכם נתח עסיסי במידת העשייה המושלמת.