Shopping Cart

צריכים עזרה?

דברו איתנו בוואטסאפ

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 627 ביקורות

מעשנות בשר

להוציא את המיטב מהבשר שלכם...

אם אתם חובבי בשר ואתם רוצים לקחת את חווית הבשרים צעד אחד קדימה, מעשנת בשר היא הדבר הבא שאתם צריכים. המעשנה מאפשרת לבשל את הבשר בטמפרטורה נמוכה יחסית ולאורך זמן באמצעות עשן עדין ולא במגע ישיר עם מקור החום.

סוגי מעשנות בשר

מעשנות בשר פועלות בשיטות שונות והן מגיעות במגוון גדלים, צורות, מאפיינים ותכונות כך שבטוח תוכלו למצוא את המעשנה שתתאים בדיוק לצרכים שלכם. ניתן לחלק את עולם המעשנות ל 3 סוגים עיקריים על בסיס הצורה שלהן:

מעשנת בשר עומדת \ VERTICAL

מעשנת בשר עומדת או מעשנה מסוג “ארון” מקבלת את השם שלה הודות למבנה ולצורה שלה. היא מורכבת משני תאים מרכזיים: תא בעירה שנמצא בחלק התחתון ובו יימצאו כל חומרי הבעירה (עצים/פחמים) ותא עישון שיימצא בחלק העליון (מעל תא הבעירה) ואליו יוכנס הבשר בתהליך העישון. חשוב מאד שלכל תא יהיה פתח נפרד משלו. 

תא העישון יכיל לרוב מספר קומות (תלוי בגודל ובגובה המעשנה) אפשר יאפשרו למקם נתחים בגבהים שונים ובמרחק שונה מתא הבעירה דבר אשר ישפיע על משך הזמן הדרוש להגעה למידת העשייה הנדרשת.

מעשנת בשר שוכבת / OFFSET

מעשנת בשר שוכבת גם מקבלת את השם שלה הודות למבנה ולצורה שלה אשר מזכירים מאד את הגרילים שכולם מכירים. תא הבעירה במעשנה מסוג זה נמצא בצד ופתח יציאת העשן נמצא בצד השני כך שזרימת העשן היא צידית מתא הבעירה אל פתח היציאה. 

ההפרדה בין תא הבעירה לתא העישון במעשנות מסוג זה היא לרוב הפרדה מוחלטת אשר מאפשרת רק מעבר של העשן. כמו במעשנה עומדת, גם במעשנה שוכבת הצד אשר קרוב יותר לתא הבעירה יהיה חם יותר מאשר הצד המרוחק.

מעשנת בשר ביצה / KAMADO

מעשנות מסוג KAMADO ידועות בצורת הביצה והן לרוב קרמיות וזאת בניגוד לסוגי המעשנות האחרות אשר לרוב עשויות מברזל. יתרונות החומר הקרמי הן שהוא מאפשר שמירת חום מעולה לאורך זמן ממושך וצריכה חסכונית בפחמים. 

בנוסף, מעשנות KAMADO הן רב שימושיות ומעבר להיותן מעשנות ניתן גם להשתמש בהן כגריל פתוח או סגור וכטאבון. הן בעלות עמידות מאד גבוהה לחום.

איך מעשנת בשר עובדת?

עיקרון הפעולה של מעשנת בשר הוא די פשוט והוא מבוסס על הפקת עשן חם שמבשל את המזון לאט, לאורך זמן עד שהוא נעשה רך ועסיסי ובעל ארומה מעושנת וטעמים ייחודיים שקשה מאד (ולרוב בלתי אפשרי) להשיג בשיטות אחרות.

אחרי שחילקנו את סוגי המעשנות לפי הצורה שלהן, האפשרות הבאה לחלוקה תהיה על בסיס מקור החום שלהן וגם פה, יש 3 אפשרויות שהן פחם, חשמל או גז.

לכל מקור חום יש את היתרונות והחסרונות שלו ומה שחשוב הוא לבחור את המקור חום אשר יתאים לכם ולצרכים שלכם.

מעשנת פחם

מעשנת פחם היא כמובן המעשנה הקלאסית והוותיקה מכולן. במעשנות עם מקור חום של פחמים מדליקים את הפחמים, מחכים שהאש (להבה) תדעך ושהפחמים רק יפיקו חום ועשן. בשלב זה אפשר ורצוי לפזר עליהן חומר בעירה כמו שבבי עץ או בולי עץ בטעמים שונים אשר מתחילים להעלות עשן שמבשל את הבשר ומעניק לו טעמים וארומה ייחודיים.

מעשנת פחם ועץ נחשבת בעיני רבים כמאתגרת ביותר וזאת מאחר שעישון מזון מחייב שמירה על טמפרטורה קבועה ולכן נדרשת התעסקות מתמדת לאורך כל זמן הבישול על מנת לשמור את מידת החום הרצויה. זאת בשונה ממעשנות אשר עובדות על גז או חשמל שמאפשרים שליטה הרבה יותר קלה על מידת החום לאורך כל זמן הבישול/עישון. תוסיפו לזה את העובדה שהתעסקות עם פחם היא לרוב מלווה בלכלכוך לא קטן תוך כדי העבודה וכמובן בסיומה ודי קל להבין למה רוב האנשים יכולים להירתע משימוש במעשנה מסוג זה.

עישון בפחם ועץ היא ללא ספק השיטה המועדפת בקרב מקצוענים וחובבי עישון מושבעים בעיקר הודות לטעם האופייני שהיא מעניקה למזון ולכן הם מוכנים להשקיע את האקסטרה מאמץ הכרוך בתפעול ובתחזוקה של מעשנת פחמים. לא בטוח שזאת המעשנה המומלצת למי שמתחיל ומחפש חיים קלים ועישון בשיטת ה”שגר ושכח”.

בסרטון הבא תראו דוגמה מעולה לאיך משתמשים במעשנת פחם.

מעשנת פלט / חשמלית

מקור החום במעשנות פלט או מעשנה חשמלית הוא גוף חימום חשמלי שמפיק את החום הדרוש לחימום חומר הבעירה. חומר הבעירה מוכנס לתוך קופסת מתכת ייעודית והוא אינו בא במגע ישיר עם גוף החימום. היתרון במעשנת פלט חשמלית הוא בעיקר בנוחות השימוש. היא מאפשרת שליטה טובה יותר בטמפרטורה, אין התעסקות עם פחמים וכל תהליך הבישול הוא קל, מהיר ונקי. מצד שני, החיסרון (שלדעת רבים לא ממש קיים) הוא שאין את הטעם הייחודי שמזוהה עם מעשנות פחם ועץ וכמובן שמעשנות חשמליות לרוב יקרות יותר ממעשנות פחם.

לחצו כאן לכל המידע על מעשנות פלט. 

הסרטון הבא מדגים איך עובדים עם מעשנה חשמלית:

מעשנה גז

מעשנות גז דומות מאד במאפיינים למעשנות חשמל רק שהן עובדות על גז בישול. במעשנות גז השליטה במידת החום לרוב פחות נוחה ממעשנת חשמל אך הרבה יותר קלה מאשר במעשנות פחם. בנוסף, נדרש בלון גז צמוד, ואחד נוסף, למקרה שהבלון המותקן מתרוקן במהלך העישון. חסרון נוסף הוא שבעישון במעשנת גז מוסיף למזון טעם לוואי וריח לא נעים שמקורו בגז הבישול.

איכות, עמידות ונוחות שימוש

את האיכות והעמידות של מעשנות בשר מודדים בעיקר לפי סוג החומר ממנו הן עשויות, עובי הדפנות ורמת הגימור.

שלושת החומרים הנפוצים למעשנות בשר הם פח, ברזל או פלדה. פח הוא כמובן החומר הפשוט ביותר שנמצא לרוב במעשנות הזולות יותר. אם אתם רוצים מעשנה איכותית שתהיה איתכם לשנים רבות מומלץ לבחור מעשנה שעשויה מפלדה עם דפנות עבות שבנוסף לכך שהן מאריכות את אורך החיים של המעשנה הן גם שומרות על חום בצורה טובה יותר ועוזרות לשמור על טמפרטורה אחידה לאורך זמן בחלל העישון.

כדי לשלוט בצורה טובה בטמפרטורה ובכמות העשן חשוב שבמעשנה יהיה מגופים מתכווננים, ושהידיות שלהן יהיו נוחות לאחיזה ולתפעול ולא יתחממו יתר על המידה. יש מעשנות בעלות דלת עם חלון זכוכית שדרכו ניתן לעקוב אחר תהליך העישון מבלי לפתוח את הדלת ובכך להימנע מבריחת חום ועשן, וגם להתענג על המראה הנשקף ממנו.

בחרו מעשנה עם מד-חום מובנה וכדאי שיהיו גם מדי-חום נפרדים, כאלה שננעצים בנתחי הבשר ומציגים את הטמפרטורה המדויקת ובתוך כך את מידת העשייה הרצויה. כמו כן, חשוב שהמעשנה תכלול גם קערה למים, שמוסיפים לחות לתהליך העישון ותורמים לתוצאה עסיסית יותר.

בנוסף, מומלץ לבחור מעשנה הכוללת מגש לקליטת שומנים, כך שתהליך העישון נשמר נקי יחסית והשומן לא נוזל על הפחמים. במעשנת פחמים, בחרו אחת בעלת מגירה ייעודית נשלפת לפחמים שתקל על העבודה והטיפול בפחם וגם יאריך את חיי המעשנה.

איך לבחור מעשנת בשר למתחילים

זאת ללא ספק אחת השאלות היותר נפוצות שנתקלים בה כאשר מתחילים להיחשף לעולם עישון הבשר והיא גם סופר חשובה שכן בחירה לא נכונה יכולה לסמן את הסוף של התהליך שלכם בעולם הזה עוד לפני שהוא בכלל התחיל.

הבעיה המרכזית בבחירה של מעשנה ראשונה היא שיש יותר מדי אפשרויות לבחור מהן ולכן בשביל להקל על התהליך, אתם צריכים לענות על 3 שאלות מרכזיות:

  1. כמה כסף אתם יכולים להשקיע במעשנה?
  2. כמה פעמים בשבוע היא הולכת לעבוד?
  3. כמה אנשים אתם הולכים להאכיל איתה (ביום יום ובאירוח)?

אחרי שעניתן עליהן ויש לכם את התקציב ואת הגודל הרצוי, אתם צריכים להחליט על התצורת מעשנה המועדפת עליכם כאשר מירב הדגש צריך להיות על קלות התפעול של המעשנה ומכאן אפשר להסיק שלרוב, לא נמליץ על מעשנת פחם כמעשנה ראשונה.

נקודות נוספות שרצוי לשים אליהן דגש כשאתם מתחילים בתהליך חיפוש המעשנה הראשונה שלכם:

  • עובי דפנות של לפחות 2 מ”מ בכדי לשמור על חום בצורה טובה.
  • פתחים – שיהיו מספיק פתחים אשר נוחים לפתיחה וסגירה.
  • תא פחמים נסתר מתא הבישול (במידה ובכל זאת החלטתם על מעשנת פחם).
  • תא נוזלים – סופר חשוב ועוזר לשמירה על לחות ועסיסיות הבשר.
  • גודל – שיאפשר לכם לבשל מספיק בשר לכמות האנשים הרצויה וגם שיתאים למקום שיש לכם במרפסת או בגינה.

מעשנת בשר מומלצת למתחילים

במידה והחלטתם שאתם רוצים מעשנת פחם, יש כמעט תמימות דעים שהמעשה המומלצת ביותר למתחילים היא ה Weber Smokey Mountain. כמעט בכל סקירה של המעשנות המומלצות ביותר למתחילים היא מככבת במקום הראשון ולפי כמות ואיכות הביקורות באמזון, נראה שזאת מעשנה שאי אפשר לטעות איתה.

היא מגיעה ב 3 גדלים שונים (37 ס”מ, 47 ס”מ ו – 57 ס”מ) כך שתוכלו לבחור את הגודל שמתאים לדרישות שלכם. אחת היתרונות הבולטים בה הוא תא הנוזלים אשר נמצא בין תא הפחמים לבין תא העישון ונותן לחות לבשר ומונע מהבשר לטפטף ישירות על הפחמים.

לחצו כאן לאתר לרכישה באתר של וובר ישראל.

אם אתם רוצים חיים קלים ונוחים יותר והחלטתם שמעשנת פחם היא פחות בשבילכם, אז המעשנת החשמלית המומלצת ברוב הסקירות שבדקנו היא ה – Masterbuilt 30-Inch Digital Electric Smoker.

לא הצלחנו למצוא אותה בארץ (נכון ליולי 2019) אבל אולי אתם תצליחו 🙂 ואולי אם וכאשר אמזון יחליטו לבצע עוד מבצע של משלוחים חינם לישראל תוכלו להתחדש באחת כזאת.

עם כמעט 5,000 ביקורות באמזון כנראה שהסקירו שממליצות עליה לא טועות.

איפה אפשר לקנות מעשנת בשר?

האמת היא שלא חסר מקומות לרכוש בהן מעשנות בשר בישראל ולמרבה ההפתעה המגוון הוא מאד מאד גדול שזה גם טוב וגם רע כי כשיש יותר מדי אופציות הרבה יותר קשה לקבל החלטה 🙂

  • זאפ – אם אתם רוצים לראות את כל האופציות ולסנן לפי מה שמתאים לכם בשביל לקבל מושג על המחירים, זאפ זה המקום לבדוק.
  • טרייגר / TRAEGER – מעשנות פלט המובילות בעולם. 
  • רוקח – מעשנות מהמותגים Pit-Boss ,Louisiana ו – BlackEgg Kamado.
  • וובר / WEBER
  • כרמל דיירקט
  • TOOLMAN
  • Grill Town
  • Thuros
שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב linkedin
LinkedIn
שיתוף ב email
Email
משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

איסוף עצמי מתל אביב
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

Google ג גוגל
5.0
מבוסס על 627 ביקורות