בריסקט מעושן בסו ויד

טמפרטורת בישול: 68°C
זמן הכנה: 00:20
זמן בישול: 24:00

מתכון בריסקט מעושן של קנג’י לופז מאתר seriouseats.

מרכיבים

נתח בריסקט כמובן (פלאט או פוינט)
55 גרם של פלפל שחור טחון
65 גרם מלח
3 גרם עשן נוזלי

אופן ההכנה

שלב מס’ 1 – טוחנים פלפל שחור

התחילו בטחינה של חצי כוס גרגירי פלפל שחור. אפשר להשתמש במטחנה ייעודית, מטחנת קערה ואפילו מעבד מזון. אתם רוצים שהפלפל יהיה טחון גס, אבל לא טחינה גסה מידי שמשאירה גרגרים או חצאי גרגרים שלמים.

שלב מס’ 2 – מורחים את הראב

מערבבים את הפלפל שטחנו עם רבע כוס מלח גס, ומשפשפים את התערובת באופן שווה על הנתח. אם אתם משתמשים במלח ורוד, הוסיפו כף אחת לראב לפני שאתם מורחים.

שלב מס’ 3 – חיתוך לחצי

סיכוי גבוה שהנתח שלכם גדול מידי כדי להיכנס לשקית ואקום אחת. חתכו אותו לשניים ובשלו בשתי שקיות.

שלב מס’ 4 – אטמו את שקיות הוואקום

הוסיפו לכל שקית כחצי כפית עשן נוזלי, במידה ובחרתם בשיטת העשן הנוזלי שהזכרנו למעלה. גם אם נראה שהתבלין נתקע במקום אחד, אל לכם לדאוג – בסוף הוא יגיע לכל פינה בנתח.

שלב מס’ 5 – חממו את אמבטיית המים

כוונו את הטמפרטורה לפי המרקם שתרצו להשיג – 57 מעלות לנתח עם מרקם בשרני ויציב יותר, או 68 מעלות למרקם מתפרק מסורתי.

שלב מס’ 6 – בישול

הכניסו את שקיות הוואקום עם הבריסקט לתוך מיכל המים. הגדירו את הטיימר ל-24 עד 36 שעות אם בחרתם בבישול ב-57 מעלות, או למשך 36 עד 72 שעות אם בחרתם בבישול ב-68 מעלות.

שימו לב – לתהליכי בישול ממושכים כאלו, מומלץ לכסות את החלק העליון של המיכל כדי למנוע אידוי של מים.

אחרי שהבשר מבושל, תוכלו לקרר אותו ולהכניס למקרר לתקופה של עד שבוע ואז לעשות את הצריבה הסופית בתנור, על הגריל או במעשנה, או פשוט להמשיך ישר לשלבי הסיום. אתם תצטרכו להיפטר מעודפי הלחות, אפשר בעזרת מגבות נייר. אפשר לשמור את מיצי הבישול משקיות הסו-ויד ולהוסיף אותם לרוטב שאתם מכינים (ללא השומנים). כדאי להוסיף שכבה נוספת של ראב לפני שממשיכים.

סיום במעשנה או בעישון בגריל גז

כדי לתת לבריסקט שלכם השחמה יפה, חממו מעשנה ל-149 מעלות צלזיוס או הכינו פחמים לוהטים על חצי מהמשטח הפנימי בגריל. הוסיפו כמה נתחי עץ וברגע שהעץ מתחיל לעשן, הניחו את נתח הבשר הרחק מחום ישיר. כדי לעשן בגריל גז, הדליקו חצי מהמבערים ואת החצי השני השאירו כבוי. מניחים את העצים בנייר כסף מעל הצד החם של הגריל, ומניחים את נתח הבשר על הצד השני.

מכסים ומבשלים, ומוסיפים כמה חתיכות עץ וגחלים לפי הצורך. מומלץ לשמור על חום בין 135 ל-149 מעלות צלזיוס. ממשיכים לבשל במשך כ-3 שעות, עד שהנתח מקבל את ה’בארק’ השחום ויפה.

סיום בתנור

מניחים את הנתח על נייר כסף. מכניסים את המגש לתנור שחומם מראש ל-150 מעלות צלזיוס, ומבשלים עד לקבלת ‘בארק’ כהה. מוציאים מהתנור, ואחרי מנוחה קצרה (כ-15 דק’) הבריסקט שלכם מוכן להגשה.

פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד