עגלת קניות

האביזרים לטאבון שיעזרו לכם לאפות בבית כמו מקצוענים

חולמים להזמין את כל החברים לערב פיצות ביתיות? לפנק את הילדים בפוקצ’ות רכות מבפנים עם בצק קראנצ’י? הגעתם למקום הנכון.

תקופת הקורונה הביאה הרבה טרנדים חדשים לחיינו – עבודה מהבית, זום וגם – כולנו הפכנו לבשלנים ביתיים, במיוחד בתקופת הסגרים. מכשירי בישול כמו סו ויד או טאבון ביתי הפכו לפופולריים יותר ויותר ולמרות שתרחיש בו אנחנו נסגרים בבית למשך חודש או יותר כבר פחות על הפרק (מקווים, טפו טפו טפו) נראה שהטרנדים האלו כאן כדי להישאר – וטוב שכך. 

מה זה טאבון ביתי? 

טאבון ביתי נותן לכם את כל האיכויות של טאבון תעשייתי – רק בקטן! זאת אומרת שאתם יכולים להכין פיצות, פוקצ’ות ומאפים אחרים כמו במסעדה או מאפייה בבית שלכם. טאבון ביתי קומפקטי, מאפשר לכם להשתמש בו בכל מיני מקומות – במטבח הביתי או במטבח חוץ – ואפשר אפילו לקחת אותו אתכם לשטח!

ככה שאם חלמתם להזמין את החברים או את המשפחה המורחבת לערב חגיגי על טהרת הפחמימות – זה מה שאתם חייבים לקנות. 

איך זה עובד? 

הטאבון הביתי מתחבר לגז, יש לו 3 רגליים יציבות ופתח גדול לגישה נוחה – בטאבונים של חברת OONI, אחת המבוקשות בתחום, ישנם מספר דגמים הזמינים במידות שונות – 12 או 16 אינטש, לבחירתכם. 

אפייה ב-60 שניות

טאבוני הגז הביתיים מסדרת קודה (Koda) של חברת אוני מתחממים לחום של עד 500 מעלות צלזיוס בתוך כ-15-20 דקות ובחום כזה, אתם יכולים לקבל פיצה אמיתית כמו בפיצריה בתוך 60 שניות אפייה בלבד! עכשיו נשאר לכם רק להחליט אילו תוספות טעימות אתם רוצים לשים על הפיצה : ) 

הרבה יותר ממאפים… 

לכולנו ברור שהדבר הראשון שתעשו עם הטאבון הביתי החדש שלכם (אחרי שתתאמנו קצת על בני הבית…) זה להזמין את החברים / משפחה מורחבת לערב פיצות כדי להשוויץ בכישורי הפיציולו (שף פיצות) שלכם – אבל אחרי שקצת יימאס לכם מבצק או שכבר לא תוכלו לחשוב על שילובים מעניינים של תוספות, אתם תגלו שעם הטאבון הביתי שלכם אפשר לעשות הרבה יותר ממאפים – איך נשמע לכם סטייק אנטריקוט עשוי לרמת דיוק מושלמת בטאבון ביתי? 

עולם חדש נפתח והוא מצריך אביזרים מתאימים

כדי לקחת את יכולות הבישול / אפייה שלכם בטאבון הביתי אל הרמות הגבוהות ביותר ולהפוך את החוויה למושלמת, יש מספר אביזרים נלווים שתצטרכו להתארגן עליהם, בנוסף כמובן לטאבון הגז הביתי.

מרדה מחוררת 

אחרי הטאבון עצמו, זהו כלי העבודה החשוב ביותר. המרדה מאפשרת לכם להכניס, להוציא ולהזיז את המאפה או הפיצה שלכם בתוך הטאבון. חשוב להקפיד על מרדה מחוררת, שכן דרך חורים אלו יכולים אדים שעלולים ליצור רטיבות ולהרוס לנו את הבצק להתנדף, כמו גם שאריות קמח עודף. 

כף סיבוב 

כלי חשוב לקבלת פיצה אפויה לשלמות. בעזרת כף הסיבוב נוכל לסובב את המאפה שלנו וכך להבטיח שכל החלקים נאפים בצורה שווה. משטח מצופה אלומיניום מבטיח למנוע אפשרות להדבקות של הבצק הטרי ומבנה מחורר משחרר אדים שעלולים ליצור רטיבות ושאריות קמח. 

כף עץ 

כל אופה ביתי חייב שתהיה לו לפחות כף עץ אחת, גדולה ורחבה. זה לא רק נראה טוב – אלא גם עוזר לכם “לטפל” בפיצה שלכם בצורה בטיחותית, רחוק מהחום הלוהט של הטאבון – משלב ההכנסה, דרך השליפה ועד להגשה.

שימו לב שכף עץ תהיה פגיעה פחות ללכלוך שנדבק עליה אך קשה יותר לניקוי, בעוד שכף אלומיניום תהיה פגיעה יותר לשאריות מזון שנדבקות אליה, אך קלה יותר לניקוי

מרדה חלקה 

קלה לניקוי יותר ממרדה מחוררת. פופולרית בפיצריות. 

חותך בצק 

קטן קטן, אבל עושה את ההבדל! זהו כלי חובה לכל אופה. 

חותך הבצק הזה גם חותך בצק, גם משמש למריחה וגם מנקה משטחים בקלות – עשוי נירוסטה עמידה וקלה לניקוי. 

מדחום לייזר

המפתח להכנת פיצות ומאפים מושלמים. יכול להיות שבחרתם את הבצק הכי איכותי ואת התוספות הכי טעימות, אבל אם פספסתם במידת העשייה, פספסתם בעצם הכל. עם מדחום לייזר אינפרא אדום הסיכויים שזה יקרה הם קטנים מאד. בהשקעה לא גדולה, יש לכם כלי עבודה שמבטיח 100% הצלחה. כולל תצוגת LCD מוארת, מתחמם לחום של עד 550 מעלות! 

משטח סיליקון לאפייה 

השקעתם בטאבון ביתי ועובדים על נייר אפייה על השיש? אל תהיו חאפרים! על משטח הסיליקון הייעודי הזה לאפייה אפשר לעשות הכל – ללוש, לרדד ולטפל בבצק. המשטח נצמד לשיש ומונע תזוזה כך שאתם יכולים לעבוד בנוחות, והבצק לא נדבק למשטח עצמו. מתאים לאפייה וגם להקפאה – עמיד בחום של עד 230 מעלות ועד קור של מינוס 60 מעלות. 

מחבת ברזל יצוק 

זוכרים שאמרנו שטאבון ביתי זה לא רק פיצה ומאפים? אז הדרך לשם עוברת במחבת ברזל יצוק. סטייקים, עופות, דגים, ירקות ואפילו מאכלים מתוקים – אין גבול למה שאפשר להכין עם השילוב של טאבון + מחבת ברזל יצוק. רק אל תשכחו להצטייד בזוג כפפות טובות עמידות לחום. 

כפפות נגד חום 

הטאבון שלכם יכול להגיע לטמפרטורה של עד 550 מעלות – לא חום שאתם רוצים להתקרב אליו ללא הגנה נאותה. הכפפות האלו לדוגמא, עמידות בחום של 800 מעלות! הודות למבנה תלת שכבתי ייחודי:

שכבה חיצונית עשויה סיליקון לא רעיל הבטוחה לשימוש עם אוכל ומונעת החלקה.

שכבה אמצעית המורכבת מסיבי ארמיד-דיאמיד (Deyan Aramid) אשר מקנה הגנה מחום גבוה ומחתכים.

שכבה פנימית עשויה מכותנה ופוליאסטר אשר מספקת הגנת חום כפולה ונוחות רבה בשימוש.

סכין פיצה 

גם יפה, גם אופה : ) 

הרגע המרגש ביותר אחרי שהפיצה יוצאת מושלמת מהתנור הוא ללא ספק רגע החיתוך – ורגע מושלם כזה דורש את כלי העבודה המושלם. שלפתם סכין לחם מהמגירה? תחזירו אותו מיד! כי אחרי שתנסו בפעם הראשונה את סכין הפיצה הזה, לא תרצו לעבוד עם שום כלי אחר! 

סכין מקצועית לחיתוך פיצה בעלת להב חד מנירוסטה ברוחב 35 ס”מ עם שתי ידיות אחיזה חזקות ונוחות מעץ המאפשרות חיתוך קל ומהיר. כולל כיסוי הגנה ללהב כאשר הוא לא בשימוש.

גלגלת לחיתוך פיצה

לחתוך פיצה כמו במסעדה! 

גלגלת סכין לחיתוך פיצה עם ידית אחיזה נוחה ולהב חיתוך בקוטר 10 ס”מ המאפשר לכם לחתוך את הפיצה למשולשים / ריבועים מושלמים. 

מגש פיצה / רשת פיצה 

לחווית פיצה ביתית 100% מושלמת, אתם חייבים להתארגן על מגש ייעודי לפיצה – נשאר לכם רק לבחור אם אתם מעדיפים אותו מאלומיניום או מנירוסטה.

מברשת ניקוי 

פיח, שמן, גבינה ועוד – יש לא מעט לכלוך שנדבק לאבן השמוט של הטאבון / תנור. לכלוך קשוח מומלץ להסיר תחילה עם מרית ואח”כ לעבור עם מברשת כמו זו עם מים או תערובת של מים וסודה לאפייה. 

משקל דיגיטלי 

רוצים לקחת את יכולות האפייה שלכם אל השלב הבא? אתם צריכים משקל דיגיטלי כדי לעשות את זה כמו שצריך. לאפייה בכללי ולאפייה של מאפי מחמצת בפרט, אתם זקוקים לכלי שיאפשר לכם להגיע לרמות דיוק מירביות. משקל דיגיטלי גם יהיה מדויק יותר מכוסות / כפיות, וחוסך לכם כלים שצריך לשטוף : ) 

קערות נירוסטה 

לטיפול בבצק או להכנת התוספות – קערות נירוסטה ידידותיות למשתמש וקלות לניקוי. 

ארגז התפחה

ארגז התפחה מאפשר לכם להתפיח את כדורי הבצק שלכם במיכל סטרילי ייעודי. הבצק נשאר טרי לאורך זמן בעוד שהמיכל הסגור מונע התפתחות של קראסט לא רצוי. 

ארגזי ההתפחה מיוצרים בדרך כלל משני סוגי חומרים: פוליקרבונט חזק או פוליפרופילן עמיד קל משקל. מיכלי ההתפחה עמידים לשמנים או כימיקלים, ובנויים לעמוד בקור / חום קיצוני. בדרך כלל נמכרים עם מכסה בנפרד, אך כדי לקבל ביצועים מושלמים, כדאי שלא לוותר עליו. 

כך תשלפו את כדורי הבצק מהארגז ללא בעיה 

בקבוק לחיץ 

זילוף שמן זית, רוטב או כל דבר אחר – כשאתם עובדים במטבח תמיד טוב שיש בקבוק לחיץ בהישג יד. 

רשת קירור 

משתמשת לקירור הלחם לאחר האפייה. 

קמח איכותי 

קמח זה עולם ומלואו וקשה לסכם אותו בכמה מילים, אבל דבר אחד חייבים להגיד – בשביל לקבל את התוצאות הטובות ביותר, צריך קמח או שילוב קמחים איכותיים! 

מקום טוב לשתף וללמוד

https://www.facebook.com/groups/426787051426549

עדיין אין לי טאבון ובא לי ממש פיצה ביתית איכותית… מה אפשר לעשות? 

חדשות טובות! גם אם אין לכם עדיין טאבון גז ביתי מבית OONI (למרות שאחרי שתקראו את הכתבה הזו אין מצב שלא תרצו אחד כזה…) עדיין תוכלו ליהנות מפיצה ביתית.

משטח אפייה FC (ראשי תיבות של Fast&Crust) הופך את תנור האפייה הביתי שלכם לטאבון מקצועי כמו בפיצריה. משטח ה-FC עשוי פלדה פחמנית, המאופיינת בתכונות אגירת ופיזור חום מעולים – ואפשר להשתמש בו לאפייה של מאפים, צלייה של בשר או דגים, ירקות ועוד. 

קניתם טאבון גז ביתי וגיליתם שאין לכם מקום במטבח? יש לכם מזל! שולחן ההגשה הזה של איקאה מתאים בדיוק למידותיו של האוני קודה 16. 

מה אתם הולכים לאפות? שתפו אותנו בתגובות! 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי