בצק פיצה מחמצת

זמן הכנה: 33 שעות
זמן בישול: 60 שניות

תלמדו איך להכין בצק פיצה מחמצת מבוחן הטעם של OONI, בריאן פורד – אופה מקצועי, חובב פיצה ומשתמש ב-Ooni, ומחבר בלוג האפייה Artisan Bryan. מתכון זה משלב בין תערובות של קמחים “00” וקמחים מלאים לבסיסי פיצה עם מבנה טוב ועומק טעם.

מה זה מחמצת?

מחמצת היא שיטה מסורתית להכנת בצק שמשתמשת בשמרים טבעיים, לתסיסה של כל סוג של בצק, במקום שימוש בשמרים מסחריים מוכנים שמגיעים מחבילה. זה אומר שלבצק לוקח יותר זמן להתייצב ולתפוח, הבצק מקבל עומק וטעם נהדר. ניתן להשתמש בשיטה להכנת כל דבר, החל מלחם, פיצה ועד קרואסונים.

שמירה על הבצק המקדים למחמצת

לא משנה איזה סוג של בצק מכינים – בין אם זה לפיצה או אחר – חלק מרכזי בהכנת מתכונים מבוססי מחמצת הוא שמירה על הבצק המקדים.

ניתן לשמור את הבצק המקדים בצנצנת על השיש במטבח, מכוסה במכסה או בבד עם רצועה אלסטית עטופה סביב הפתח. אם אתה משתמש בבצק מקדים (ביגה/פוליש) באופן קבוע להכנת בצק, עדיף להוסיף לו מים וקמח כל יום או יומיים כדי לשמור אותו חי ופעיל, כך שיהיה מוכן לשימוש בכל עת. כדי “להזין” אותו, יש להוסיף כמות שווה של קמח (אותו קמח שהבצק המקדים מבוסס עליו) ומים. מערבבים עד להטמעה מלאה. הבצק המקדים יגדל בכל פעם שתעשה זאת, כך שבכל פעם תצטרך להסיר מעט לפני הוספת הקמח הטרי והמים.

אם אתה צריך להשאיר את הבצק המקדים בבית לזמן מה או שאתה לא יכול “להזין” אותו במשך תקופה מסוימת, אטום אותו והנח אותו במקרר עד שבועיים. הטמפרטורה הקרה תגרום לו להיות רדום, כך שאין צורך “להזין” אותו במהלך הזמן הזה. כשתהיה מוכן להשתמש בו שוב, המשך “להזין” אותו כל יום יומיים כרגיל.

מרכיבים

לבצק המקדים:

  • 50 גרם של מחמצת בוגרת.
  • 50 גרם 00 קמח, או קמח לחם
  • 50 גרם קמח מלא
  • 100 גרם מים חמימים

לתמהיל הסופי:

  • 425 גרם 00 קמח, או קמח לחם
  • 75 גרם קמח מלא
  • 310 גרם מים חמים
  • 10 גרם מלח
  • 200 גרם תערובת בצק מקדים
  • שמן זית, לציפוי המיכל/קערה
  • פיזור קמח על משטח העבודה

אופן ההכנה

  1. שימו לב שתצטרכו להתחיל מראש, להכין את המתכון הזה עד הבוקר של היום לפני שאתם רוצים לבשל פיצה. כמו כן, תצטרכו להכין את הבצק המקדים החמצמץ הפעיל והבוגר לשימוש – הוא בוגר כאשר “מזינים” אותו באופן קבוע בימים שלפני התחלת המתכון הזה.
  2. בונים את תערובת הבצק המקדים. להכנת בצק מקדים, לוקחים צנצנת גבוהה ומשלבים את 50 גרם בצק מקדים של מחמצת עם הקמח והמים. מערבבים עד להטמעה מלאה. מכסים ומניחים בטמפרטורת החדר למשך 3-4 שעות, או עד להכפלת הנפח. טריק נחמד הוא לשים גומייה מסביב לצנצנת היכן שהקו של הלבין כשמערבבים אותו, כדי שתוכלו לבדוק כמה הוא גדל ולהיות בטוח שזה מוכפל.
  3. בנה את התמהיל הסופי: לאחר שהבצק המקדים מוכן, הגיע הזמן להכין את התערובת הסופית. בקערה גדולה ממיסים את המלח לתוך המים. מערבבים אותו עד שהוא נמס לחלוטין. מוסיפים  200 גרם של בצק מקדים, ומערבבים עד להמסה. מוסיפים לאט את הקמחים ומערבבים יחד בעזרת הידיים. המפתח הוא לשלב את הקמח באיטיות כך שהבצק יתייבש במלואו. השאירו לנוח על השיש במטבח ללא כיסוי למשך 10 דקות לפני תחילת הלישה הראשונית.
  4. ללוש את בצק הפיצה לאחר מנוחה, פזר קמח על משטח העבודה והתחיל ללוש את הבצק. אם לישה ביד, השתמש בכף היד ודחף את הבצק בתנועה קדימה עד שהוא כמעט נקרע. משוך את הבצק בחזרה אל עצמו, סובב אותו ודחף שוב בכף היד. זה ייקח בערך 10-15 דקות. לחילופין, ניתן גם ללוש את הבצק במיקסר סטנד – מערבבים את הבצק במהירות נמוכה במשך 10-15 דקות, ולאחר מכן במהירות גבוהה יותר למשך 5-10 דקות. הלישה של הבצק מסתיימת כשהוא חלק, קופצני וצורתו חוזרת לאחר הלחיצה לתוך הבצק עם האצבעות – זה אומר שמבנה הגלוטן התפתח והבצק נותן עמידות מסוימת. אתה אמור להיות מסוגל ללחוץ אותו ולמשוך אותו ללא כל קריעה.
  5. על משטח העבודה שלך, מהדקים את הבצק על ידי קצה ידך מתחת לבצק ומשיכתו אליך, עוברים סביב קצה הבצק כדי להמשיך לתחוב את הקצוות מתחת. זה יעזור להחליק את פני הבצק ולהבטיח תסיסה אחידה.
  6. מתסיסים את הבצק בתפזורת: הוסף מעט שמן זית לקערה גדולה או לאמבטיה, פזר אותו בעזרת האצבעות כדי לצפות את המיכל. מניחים את הבצק פנימה ומכסים במטלית או במכסה, ומניחים לתסיסה  בטמפרטורת החדר על השיש במטבח למשך 3 שעות. הבצק יסיים לתסוס כשהוא לפחות הכפיל את נפחו ויש לו הרבה בועות אוויר שמופיעות מתחת לפני השטח.
  7. מחלקים ומגלגלים את בצק הפיצה: חלקו את הבצק ל-3 או 4 חלקים שווים, תלוי בגודל הפיצה שלכם. מעצבים כל פיסת בצק לכדור באותה טכניקה כמו הידוק הבצק בתפזורת – הניחו את חתיכת הבצק על השיש ומשכו אותו אליכם מהקצה הרחוק ביותר מכם, תוך כדי תנוחת קצה היד מתחת לבצק. המשיכו לעשות זאת מסביב לקצה הבצק ולמשוך אותו אליכם, לנוע סביב קצה הבצק עד שהוא חלק ועגול.
  8. לאחר העיצוב, מפדרים תבנית התפחה בקמח או מרפדים תבנית בנייר אפייה (אפייה), ומניחים על התבנית את כדורי בצק הפיצה. מכסים במגבת או במכסה של המגש ומכניסים למקרר להתפחה קרה למשך הלילה למשך 24 שעות.
  9. מותחים, משטחים ומבשלים את הפיצות שלך!  החזר את כדורי בצק הפיצה לטמפרטורת החדר על ידי הוצאתם מהמקרר והשארת המגש על השיש במטבח שלך למשך כשעתיים. חשוב שהם יהיו בטמפרטורת החדר לפני שמתחילים למתוח את בצק הפיצה, אחרת הוא יהיה הדוק מדי ובלתי אפשרי למתוח אותם. ברגע שהם מוכנים, למתוח ולבשל את הפיצות שלך!
פייסבוק
וואטסאפ
אימייל
הדפס
משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים זיגזג בשיתוף עם חברת buzzer.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה ותהיה לכם אפשרות לבחור את נקודת החלוקה לאחר ההזמנה. יישלח עליכם סמס ובו תוכלו לראות את הנקודה שאליה תגיע ההזמנה כולל אפשרות לבחירת נקודת חלוקה אחרת.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את האפשרות לעדכון נקודת החלוקה וההודעה על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד