איך מכינים פסטה

פסטה נחשבת לאחד המאכלים הקלים והבסיסיים לבישול, ועדיין לא מעט “בשלנים” מצליחים איכשהו להרוס פסטה כך שהיא יוצאת רכה מדי או קשה מדי. במיוחד בשביל אלו הבאנו מתכון קל ופשוט להכנת פסטה, שיצריך מכם מינימום עבודה ומקסימום תוצאה. וכבונוס – נפרט על סוגי הפסטה השונים, ורטבים שמקובל להכין עבורן. קדימה, לעבודה!

פסטה – מאכל אהוב לכל המשפחה

לא סתם כולנו אוהבים פסטה: זה אוכל כל כך פשוט להכנה מצד אחד, ומצד שני אפשר לעשות איתו כל כך הרבה דברים, והוא פשוט טעים. פסטה היא משביעה, ניתן להכין ארוחות קלילות או כבדות עם פסטה, היא טעימה קרה והיא טעימה חמה ומתאימה כמנה עיקרית שעומדת בפני עצמה או כמנת פתיחה.

פסטה נהדרת עם רטבים קלילים ובקושי מורגשים כגון שום ושמן זית או פסטו, או עם רטבים יותר כבדים כגון רוטב עגבניות ובזיליקום, שמנת פטריות ועוד. בקיצור – אין מה להתפלא שהיא כל כך פופולארית.

צורות פסטה

ישנם מספר צורות לפסטה, כאשר צורות מסוימות מזוהות עם רטבים ודרכים מסוימות להכין אותן. בין הצורות הפופולאריות תוכלו למצוא את אלו:

  • ספגטי: אולי הצורה המוכרת ביותר – כל כך מוכרת שאנשים קוראים לפסטה “ספגטי” באופן כללי. אלו הן הרצועות הארוכות, לא צריך להכיר לכם אותן…
  • לינגוויני: אטריות ארוכות וסגלגלות עם מרקם חלק.
  • פסגטיני ופדליני: כמו ספגטי רק דק יותר. נאכל בדרך כלל עם רטבים קלים ופשוטים, כגון חמאה וגבינה או שמן זית ושום.
  • פטוצ’יני: אטריות רחבות, ארוכות ושטוחות. פטוצ’יני מוגש בדרך כלל ברוטב חמאה וגבינה או רוטב ראגו. בדרך כלל פטוצ’יני הן אטריות ביצים.
  • פפרדלה: אטריות רחבות עוד יותר מפטוצ’יני, ותאימות לרטבים עשירים וסמיכים יותר.
  • מקרוני: סוג חביב במיוחד על ילדים. אלו מעין צינורות חלולים, קצרים ומעוקמים. המנה הפופולארית “מק אנד צ’יז” מבוססת בדרך כלל על מקרוני.
  • קנולוני: מין צינורות ארוכים וחלולים שבדרך כלל נאפים בתנור עם מילוי מיוחד. קנולי ממולא בבשר טחון זוהי מנה פופולארית.
  • פוזילי: אחת הצורות חביבות בישראל, מעוגלת כמו בורג. מזכירה בצורתה את החטיף “ביסלי גריל” הישראלי.
  • פנה: פסטה בצורת צינורות המחוררים באמצע. מתאימה לרטבים סמיכים.
  • נודלס: הגרסה האסייתית של פסטה. הגרסה המסורתית ארוכה ועבה ומוקפצת עם רוטב וירקות.

מתכון להכנת פסטה

אז אחרי שקשקשנו, נגיע לתכלס: איך מכינים פסטה? 

מצרכים ל-3 סועדים

  • חבילת פסטה לטעמכם (500 גרם)
  • מים
  • מלח

אופן ההכנה

  1. מלאו סיר גדול במים והוסיפו מלח. כמות המים הנדרשת היא ליטר מים לכל 100 גרם פסטה, כלומר אם אתם מבשלים 500 גרם פסטה יש למלא 5 ליטר. במקרה זה, הוסיפו כף מלח שטוחה.
  2. הרתיחו על להבה גדולה עד שהמים יגיעו לרתיחה חזקה – כלומר שיעלו בועות גדולות. הוסיפו את הפסטה למים הרותחים והתחילו לערבב.
  3. הביאו את המים לרתיחה שנית והקפידו שהפסטה תתבשל ברתיחה מתמדת. שימו לב לאיזון בנוגע לסגירת הסיר: אם מבשלים עם מכסה פתוח יש סכנה של אבדן מים, ואם מבשלים בסיר סגור המים עלולים לגלוש. מסיבה זו כדאי לסגור את הסיר חלקית ולהיות תמיד בהשגחה.
  4. בשלו מספר דקות בהתאם להוראות על החבילה, והפחיתו דקה אחת. 
  5. הוציאו פסטה אחת מהסיר וטעמו אותה. הפסטה צריכה להיות מבושלת דיה, אך לא רכה מדי. במידה והיא עוד לא מוכנה, המשיכו בבישול לדקה או שתיים.
  6. הניחו בכיור מסננת גדולה ושפכו פנימה את הפסטה. נערו והקפיצו את הפסטה במסננת כדי לסנן את המים, אך אל תשתפו אותה.
  7. במידה והכנתם רוטב לפסטה, אחדו את הפסטה עם הרוטב והגישו.
  8. בתיאבון!

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד