לכאורה אורז היא מהמנות הפשוטות במטבח, אך כפי שיודע כל מי שהכין זה אולי נראה פשוט אבל בפועל לא מעט מתקבל גוש גדול של אורז שצריך להפריד. לכן יצאנו לבדוק אחת ולתמיד איך מכינים אורז שיוצא אחד אחד ולא נדבק. בין אם אתם מעוניינים להכין אורז לבן, אדום או מג’דרה ואתם מתוסכלים מאורז שיוצא דבוק, המדריך הזה במיוחד בשבילכם.
איזה סוג אורז מומלץ לאורז שלא נדבק?
אנחנו ממליצים להשתמש באורז ארוך כגון אורז בסמטי, פרסי או יסמין וזאת משום ששיעור העמילן בהם נמוך יותר מאשר סוגים אחרים. אם תשימו לב, אורז של סושי למשל הוא אורז קצר עם אחוז עמילן גבוה, והמטרה היא שהוא אכן ייצא דבוק. אך כאשר אחוז העמילן נמוך קל יותר להכין אורז שייצא אחד אחד.
האם מומלץ לשטוף את האורז?
שטיפה מורידה מהאורז עודפי אבק ועמילן, במיוחד אם קניתם אורז במשקל. כך ששטיפה וודאי לא מזיקה.
ומה עם הסיר?
יש לבחור סיר קטן, אך גדול מספיק כדי להכיל את האורז בכמות שאתם רוצים והמים. זכרו שנפח האורז מכפיל את עצמו לאחר הבישול. אל תשכחו שיש צורך במכסה תואם לסיר, אחרת תהליך האידוי ייפגע.
כמה מים צריך לבישול אורז?
המפתח הוא 2 כוסות נוזלים על כל כוס אורז שאתם מכינים. במידה ואתם מכינים בשיטת הפילאף, תוכלו להסתפק בכוס וחצי נוזל על כוס אורז.
איך מחשבים כמה אורז צריך להכין?
הכמות המינימלית המומלצת היא רבע כוס אורז (לפני הבישול כמובן) לכל סועד. אנחנו מעדיפים ללכת על בטוח, וממליצים על חצי כוס אורז לסועד.
דגשים כשניגשים להכנת אורז
- חשוב מאוד להקפיד על היחס בין המים לאורז, קרי על כל כוס אורז יש להוסיף 2 כוסות מים. אם לא תקפידו האורז ייצא עיסתי, דבוק או מימי.
- יש להקפיד גם על הטמפרטורה. אל תכניסו את האורז לסיר לפני שהמים באמת מגיעים לרתיחה.
- עקבו היטב אחרי ההוראות. אם תשימו יותר מדי מים, האורז ייצא דביק ולא יצליח לספוג את המים. אם תפתחו את הסיר מוקדם מדי או תערבבו את האורז תוך כדי העמילן ייצא ויתקבל אורז דביק.
מה אפשר להכין עם אורז?
יש לכם כמות גדולה של אורז ומחפשים מה להכין איתה? הבאנו לכם כמה רעיונות:
- אורז מוקפץ בסויה עם ירקות – זה פשוט ונהדר. כל שצריך הוא לחתוך את הירקות שיש לכם (בצל, כרוב, קישואים, גזר וכדומה). טגנו במעט שמן את הגזר וכשהוא מתרכך הוסיפו את שאר הירקות. המליחו והוסיפו את האורז המוכן.
- אורז עם סלט חתכו מלפפון ועגבנייה דק דק ותוך כדי חממו את האורז. לאחר מכן ערבבו את הסלט עם האורז – זה יוצא מושלם. ניתן ומומלץ לתבל עם שמן זית, מלח ופלפל.
מתכון לאורז מבושל
אז אחרי שעברנו על הנקודות החשובות, נתחיל עם המתכון.
מצרכים ל-2-4 סועדים
- 2 כוסות מים
- חצי כפית מלח
- 1 כוס אורז
- 1 כף שמן
אופן ההכנה – אורז בסיס לאורז מבושל
- שפכו את המים לסיר הקטן עם המכסה התואם, חממו את המים והביאו לרתיחה.
- הוסיפו מלח, אורז, שמן או חמאה וערבבו בכף עץ והביאו שוב לרתיחה.
- לאחר שהסיר הגיע שוב לרתיחה, הנמיכו את הלהבה, כסו את הסיר במכסה התואם ותנו לו להתבשל במשך כ-18 דקות.
- פתחו את המכסה וערבבו את האורז באמצעות המזלג. תנו לסיר להתאוורר מעט ולאדים הכלואים בסיר לצאת.
- כסו את הסיר במכסה התואם ושמרו חם עד ההגשה.
- הגישו את האורז לצד תבשיל ריחני או מנה טעימה.