קצפת היא מהמתוקים הנהדרים שניתן להכין בקלות במטבח: היא הולכת עם מגוון קינוחים, ואפשר לאכול אותה גם סתם ככה בכפית או יחד עם פירות שונים כגון תותים. החדשות הטובות הן שקצפת היא קלה במיוחד להכנה, כמעט כמו לקשקש ביצה במחבת. לא מיומנים עם קינוחים? אין דבר, גם אתם תוכלו תוך כ-10 דקות להכין קצפת.
רכיבים להכנת קצפת
- קצפת חלבית
מיכל שמנת מתוקה או שמנת להקצפה (250 מ”ל), שלוש כוס חלב קר, 2-3 כפות פודינג וניל אינסטנט.
- קצפת פרווה
מיכל קצפת צמחית, שליש כוס חלב סויה / קוקוס קר, 2-3 כפות פודינג וניל אינסטנט.
אופן ההכנה
- הכניסו את מיכל השמנת המתוקה / הקצפת הצמחית למקפיא למשך כעשר דקות. חשוב להקפיד שהשמנת / קצפת תהיה קרה מאוד לפני ההקצפה. שימו לב לא להשאיר אותה יותר ממשך זמן זה כדי שלא תקפא. ניתן ומומלץ להכניס גם את קערת ההקצפה למקפיא למשך זמן זה.
- שפכו את השמנת / הקצפת הצמחית לקערה והפעילו את המיקסר בעוצמה הגבוהה ביותר שלו במשך כחצי דקה.
- הוסיפו כשליש כוס חלב ו2-3 כפות אבקת פודינג וניל אינסטנט.
- המשיכו להקציף במשך כ2-3 דקות עד שתתקבל קצפת יציבה.
- הדרך להבין אם הקצפת מוכנה היא להטות מעט את הקערה: במידה וקצפת יציבה ונשארת במקומה היא מוכנה, ואם היא עוד נוזלת יש להמשיך בהקצפה עד שתתקבל קצפת יציבה וסמיכה.
- בתיאבון!
קינוחים מומלצים עם קצפת
קצפת נהדרת בפני עצמה גם לבד, אך הפינוק האמיתי היא לשלב אותה בקינוחים. קצפת הולכת במגוון קינוחים, החל מקצפת בדרך הגשה פשוטה יחד עם עוגות מורכבות להכנה. הבאנו עבורכם מספר מתכונים לשילוב קצפת בקינוחים:
קינוח קצפת ורוטב תותים
מצרכים:
- קצפת
- 1 כוס מים
- 1 כף אבקת סוכר
- סלסלת תותים
אופן ההכנה:
- שטפו את התותים וחתכו מהם את הגבעולים.
- טחנו את התותים היטב בבלנדר יחד עם אבקת הסוכר עד שיתקבל מרקם נוזלי של רוטב.
- בינתיים, הכינו את הקצפת בהתאם להוראות המתכון שצורף מעלה עד שתתקבל קצפת יציבה וסמיכה.
- סדרו בכוסות שקופות שכבה של רוטב תותים, הזליפו שכבת קצפת מעל שכבת התותים וכן הלאה עד שתתמלא הכוס.
טילונים מבצק עלים במילוי קצפת
מצרכים:
- קצפת
- לקונוסים: חבילת בצק שמרים עלים ואבקת סוכר.
אופן ההכנה:
- הפשירו את בצק העלים ופתחו אותו על משטח העבודה. מומלץ לפתוח אותו על גבי נייר אפייה.
- חתכו את בצק העלים לרצועות צרות וגלגלו את הרצועות על גבי קונוס מיוחד לאפייה.
- סדרו את הקונוסים בתבנית עם נייר אפייה, הכניסו לתנור וחממו עד להזהבה של הקונוסים.
- תוך כדי הכינו את הקצפת בהתאם למתכון שצירפנו מעל.
- שחררו את הקונוסים המוכנים מכלי המתכת, והזליפו קצפת מוכנה בעדינות בתוך כל קונוס.
- סדרו יפה את הקונוסים בערימה, בזקו מעל אבקת סוכר והגישו חם.
מאפינס שוקולד במילוי קצפת
מצרכים:
- קצפת
- 2 ביצים
- 2/3 כוס סוכר
- 2/3 כוס שמן
- כוס וחצי מים חמים לא רותחים
- 2 כוסות קמח תופח
- 4 כפות אבקת שוקולית
אופן ההכנה:
- חממו את התנור ל-180 מעלות ושמנו היטב תבניות עם שקעים.
- ערבבו בקערה את הקמח עם אבקת האפייה ואבקת השוקולית.
- ערבבו בקערה נפרדת עם מטרפה את הביצים והסוכר. הוסיפו שמן ומים חמים והמשיכו לערבב. הוסיפו את הקמח וערבבו קלות עד לאיחוד של החומרים (אל תערבבו יותר מדי).
- צקו את הבלילה לתבנית השקעים בגובה של כ3/4 מהשקע ואפו בתנור במשך כ12-15 דקות.
- הוציאו את המאפינס מהתנור ותנו לו להתקרר.
- חתכו את המפינס באמצע לחלקים שווים. מלאו חלק אחד בכף קצפת גדושה וסגרו עם החלק השני.
- עד ההגשה כסו ושמרו במקרר.