סירזול לצריבה הכי טובה שיש לאחר בישול סו ויד

כשאתם רוכשים ברנר (מבער) לשימוש במטבח, יש תחושה שהנה – עלינו לשלב הבא. לא ככה? 

מי שכבר התנסה בעבודה עם ברנר / מבער יודע שלפעמים קשה להשיג איתם צריבה אחידה ומושלמת, ויש בעיה נוספת – הארומה של הגז שמזין את האש עלולה לעבור לפעמים למזון שלנו – לא משהו שבא בטוב. 

אבל חדשות טובות – לכל אלו יש פתרון. היום אנחנו רוצים לדבר על אחד המכשירים הכי מקצועיים ומתקדמים שיש – הכירו את הסירהד (זהה לסירזול Searzall) או יותר נכון – Searz-All וכפי שהשם מרמז, הוא מאפשר לכם לצרוב הכל. 

אז מה זה בעצם סירזול? 

הסירזול או הסירהד הוא בעצם תוסף – “ראש” שמתלבש על הברנר ומסייע לפיזור החום בצורה יעילה יותר שמתאימה במיוחד לצריבה של בשרים.

איך הסירזול עובד? 

הסירזול מתלבש על ברנר רגיל בעזרת מתאם מיוחד. הלהבה שיוצאת מהברנר בצורה ישירה נכנסת אל תא החימום של הסירזול, ויוצאת החוצה דרך רשת כפולה (פנימית+חיצונית) שתורמת לפיזור החום בצורה אחידה.

במקום חום ישיר מלהבה צרה יחסית שמבשלת נקודתית, אתם מקבלים סוג של מנורת חום שמפזרת את החום בצורה שווה יותר.

המסך האחורי של הסירזול מצופה בפלדיום, מתכת רכה לבנה המזכירה פלטינה, שזוהתה לראשונה בשנת 1803, דבר המשפר את יכולתו לעמוד בפני עודף חום וטמפרטורה יחד עם חמצון.

מי המציא את הסירזול? 

על המצאת הסירזול אחראי בחור בשם דייב ארנולד. ארנולד נחשב ללא פחות מגורו בתחום מדעי האוכל. הוא הקים את מוזיאון האוכל והשתייה (MOFAD) ואת Booker & Dax Lab and bar –  מעבדת חדשנות קולינרית ובר ניו-יורקי נחשב.

המקום נקרא על שם דאקס ו-בוקר, שני בניו של ארנולד. בשנת 2005, הוטלה על ארנולד משימה – להקים חטיבת חדשנות טכנולוגית בתוך המכון הצרפתי לקולינריה, שהתמזג בהמשך לתוך המכון העולמי לקולינריה. 

את ההשראה לסירזול קיבל ארנולד מכלי מטבח אחר שנקרא China cap או Chinois – סוג של מסננת בצורת קונוס הפוך. ארנולד העביר את הלהבה דרך הרשת של המסננת ונוכח לדעת שפיזור החום מתבצע בצורה אפקטיבית הרבה יותר. אז הוא הבין שהוא עלה פה על משהו, והחליט לפתח פתרון ייעודי. 

בשנת 2013 הוא יצא עם המוצר לראשונה בצורה פומבית, בקמפיין קיק-סטראטר שהוכתר כהצלחה גדולה עם 2,811 תומכים ששילמו 226,425$. כפי שהוא מתאר בסרטון של הקמפיין ההשראה לסירזול נבעה מהרצון של ארנולד לקבל צריבה טובה לאחר בישול סו ויד.

למה צריך את הסירזול? 

בסביבת המטבח שלנו יש המון דברים מגניבים שאפשר לעשות עם ברנר, אבל אם אתם מבשלים סו ויד, אמצעי לצריבה זה משהו פשוט שאתם חייבים.

הבישול במים מאד מדויק אבל לא מפעיל את אפקט המייארד – שילוב של תגובות כימיות שיוצרות את הקראסט והמראה הצלוי שכולנו אוהבים על הסטייק שלנו, כך שבסוף הבישול סו ויד, ובעיקר אם מדובר בבשר אדום (גם עוף ודג, אבל בעיקר בשר), אנחנו נרצה לצרוב את הנתח שלנו, שאומנם עשוי מבפנים בצורה מדויקת אך נראה אפור ומכובס מבחוץ. 

מה היתרונות של הסירזול?

מבנה הקונוס הייחודי של הסירזול, מקרין להבה רחבה וממוקדת שמאפשרת לנו לצרוב את הבשר בצורה עקבית ואחידה, מה שבא לידי ביטוי בנתחים עם קראסט מושלם. זה נכון שיש עוד שיטות לצרוב, כמו מחבת ברזל יצוק למשל – פתרון מעולה למי שאין עדיין סירזול, אך הצריבה במחבת ברזל יצוק לא תצא אחידה כמו בשימוש בראש המבער הייחודי. 

בנוסף, כדי לצרוב על מחבת, אתם תצטרכו להביא אותה לטמפרטורה סופר-חמה, לעיתים עד שהיא מעלה עשן, ואם אתם בתוך הבית, זה קצת פחות נעים.

הסירזול צורב ביעילות ובלי דרמות מיותרות גם בתוך הבית וללא עשן ובלאגן.

מי נותן צריבה טובה יותר, מחבת ברזל יצוק או הסירזול?

שאלה מצוינת ולמזלכם גוגה מהערוץ Sousvide Everything בחן את העניין וביצע השוואה ראש בראש בין הסירזול למחבת ברזל יצוק.

סיכום היתרונות של הסירזול

  • צריבה אחידה יותר 
  • פחות סיכוי לשרוף את הבשר 
  • מנטרל ריחות לא נעימים של גז
  • מתאים למגוון שימושים (צריבה, המסה, קרמול ועוד) 
  • תפעול קל 

מה אפשר לצרוב עם הסירזול? 

האמת שהמון דברים. החל מסטייקים כמובן, דרך דגים, עוף וכמובן קינוחים שצריכים צריבה בסוף כמו קרם ברולה למשל.

מלבד צריבה, אפשר להשתמש בסירזול גם להמסה או קרמול של כמויות קטנות של מזון. בסרטון תדמית של סירזול רואים בחור שצורב את הביצה שהוא מכין לעצמו לארוחת בוקר, אבל אנחנו בספק אם מישהו אשכרה ישקיע ויצרוב את ביצת העין שהוא הכין. 

כל מי שרוצה להתנסות במנות קצת יותר מקצועיות / מדויקות חייב ברנר, ואם כבר ברנר, אז שיהיה עם ראש סירזול! 

איך מתחילים…

חשוב להזכיר שהסירזול הוא ראש שמתחבר על המבער, ולא המבער עצמו. כדי להפעיל את הסירזול או הסירהד, אתם תצטרכו לרכוש 3 דברים, את הראש מבער, את המבער עצמו וכמובן מיכל גז תואם ומאד מאד מומלץ מטעמי בטיחות להוסיף גם מעמד לבלון גז שישאפשר לכם להעמיד את הבלון עם המבער והראש מבער בקלות מבלי שייפול.

התקנה של הסירזול והפעלה ראשונה

ההתקנה פשוטה מאד. הסירזול מגיע עם כל החלקים שצריכים – כולל מפתח אלן לחיזוק ואפילו קיסם בו נשתמש כדי לבדוק שהראש יושב במרווח הרצוי מפתח המבער.

אחרי ההתקנה הראשונית, הסירזול נשלף בקלות כאשר המתאם נשאר על המבער – במקרים בהם תרצו להשתמש בו ללא הסירזול. 

חשוב לדעת!

לפני השימוש הראשון, הסירזול דורש לבצע פעולה שנקראת Pre-seasoning. נטה את המבער עם ראש הסירזול כלפי הרצפה וניתן לו לעבוד במשך 2 דקות – זאת על מנת לשרוף את כל החומרים שנדבקו אל הראש / רשת בתהליך הייצור. לאחר שתי הדקות ניתן לראות כי הסירזול שינה מעט את הצבע שלו – אין סיבה לדאגה, זו בדיוק התוצאה שנרצה להשיג. 

מומלץ לבצע את הפעולה עם כפפות ואפילו עם חולצה בעלת שרוולים ארוכים – הסירזול עלול להגיע לחום גבוה מאד והלהבה יכולה לעלות גבוה במהלך 2 הדקות של התהליך.

איך משתמשים בסירזול?

אופי השימוש תלוי בסוג המזון שאתם מכינים. יש מזונות שיצרבו מהר יותר ויש כאלו שלאט יותר, אך בגדול, ככל שתהיו רחוקים יותר, כך התהליך ייקח יותר זמן. בסטייק למשל, ההמלצה היא לעבוד כמה שיותר קרוב – כמעט עד שנוגעים במזון. בצריבה של מזונות אחרים כמו צנימים או גבינה, עדיף לשמור על מרחק גדול יותר. 

יש לחמם את הסירזול מראש לפני השימוש. בחברה ממליצים על בין 5 ל-10 שניות, אך אם יש לכם סבלנות לחכות קצת יותר מזה, זה יהיה עדיף. 

שורה תחתונה – מומלץ או לא מומלץ? 

מומלץ בהחלט, בטח אם אתם מבשלים סו ויד. 

צפו בסרטון בו אנחנו משתמשים בסירזול על חזה אווז ועל פורטרהאוס כאשר הכל נעשה במטבח בבית, אין עשן, אין בלאגן והתוצאה הסופית היא קראסט מושלם שתורם רבות לטעם ולחוויה. 

יש לכם שאלות לגבי הסירזול/סירהד? מוזמנים לכתוב לנו בתגובות. 

אז מה היה לנו?

משלוחים מהירים

לנקודת חלוקה או עם שליח עד הבית

שירות לפני הכל
אחריות יצרן מקורית
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי

משלוח לנקודת חלוקה (חינם בהזמנה מעל ₪300)

משלוח לנקודת חלוקה מתבצע עם חברת המשלוחים HFD אשר מספקות את ההזמנות לנקודות החלוקה של חברת EPOST הפזורות בכל הארץ.

ההזמנה תישלח לנקודת החלוקה הקרובה ביותר לכתובת שתזינו במהלך התשלום על ההזמנה.

וודאו שהמספר הנייד שאתם מזינים בעמוד התשלום נכון כי את העדכון על הגעת החבילה לנקודת החלוקה תקבלו בהודעת סמס.

שימו לב! במידה ואתם גרים ביישוב מרוחק ייתכן ולא תהיה נקודת חלוקה ביישוב עצמו. מומלץ לבדוק ולוודא מראש ובמידה ואין נקודת חלוקה תוכלו לרשום בהערות לאיזו נקודת חלוקה ביישוב סמוך תרצו שנשלח את ההזמנה או שתבחרו במשלוח עם שליח עד הבית.

איסוף עצמי

איסוף עצמי מתאפשר ממחסני חברת איהאוס, בכתובת תל גיבורים 5 (בית טפר), קומה 3, חדר 321, תל אביב.

ניתן להגיע לאסוף בימים ראשון עד חמישי בין השעות 9:00 עד 17:00.

ניתן להגיע עם הרכב עד לקומה 3, החניה היא חינם לשעה הראשונה ואין בעיה של חניה לצורך איסוף הזמנה.

רק לאחר שקיבלתם אישור (שיישלח במייל ובהודעת וואטסאפ) אתם יכולים להגיע בימים ובשעות שרשמנו למעלה, לציין את שמכם ואת מספר ההזמנה שלכם. 

אין צורך להודיע או לתאם הגעה לאחר שקיבלתם אישור שההזמנה מוכנה.

משלוח מהיר

רק הזמנות שבוצעו עד השעה 10:00 יסופקו לבית הלקוח באותו יום (למעט ערים שמודגשות)

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 בימים ראשון עד רביעי יסופקו יום למחרת.

הזמנות שבוצעו לאחר השעה 10:00 ביום חמישי יסופקו ביום ראשון.

האספקה לרוב תהיה בשעות אחר הצהריים ועד שעות הערב המאוחרות!

רשימת הערים שניתן לשלוח אליהן

אבן יהודה
אביחיל
אודים
אור יהודה
אור עקיבא
אזור
אחיסמך
אירוס
אלישמע
אמונים
ארסוף
אשדוד
אשקלון
באר גנים
באר יעקב
בארות יצחק
בית אלעזרי
בית דגן
בית עריף
בית חנן
בית חנניה
בית נחמיה
בית יהושע
בית יצחק
בית יצחק שער חפר
בית עובד
בית עזרא
בני דרור
בני עטרות
בנימינה (ללא גבעת עדה)
בן זכאי
בני ברק
בני עייש
בצרה
בת ים
גאולים
גאליה
גבעת ברנר
גבעת השלושה

גבעת חן
גבעת שמואל
גבעתיים
גדרה
גיבתון
גינתון
גליל ים
גלילות
גן יבנה
גן חיים
גני עם
גני יוחנן
גני תקווה
גנות בדר
גנות
געש
ג’סר א זרקא
גן שמואל
גת רימון
הוד השרון
הרצליה
זיתן
זכרון יעקב
חבצלת השרון
חדרה
חולון
חיפה (מהיום למחר)
חמד
חצור
חרות
יבנה
יגור (מהיום למחר)
יהוד
ינוב
ירקונה
ישרש
יקום
כפר ביל”ו
כפר הנגיד
כפר חב”ד

כפר יונה
כפר טרומן
כפר מל״ל
כפר מעש
כפר נטר
כפר שמריהו
כפר סבא
כפר סירקין
לוד
מגשימים
מודיעין
מודיעין עילית
מכבים רעות
מזור
מזכרת בתיה
מעגן מיכאל
מקווה ישראל
משמר השבעה
נווה ירק
נווה ימין
נופך
נחלים
נטעים
ניצן
ניצן ב
ניצנים
ניר צבי
נס ציונה
נורדיה
נשר (מהיום למחר)
נתניה
סביון
עדנים
עינת
עין ורד
עין שריד
עיינות
פרדס חנה – כרכור
פרדסיה
פתח תקווה

צופית
צורן
צור משה
קדימה
קדרון
קיסריה
קרית אתא (מהיום למחר)
קרית אונו
קרית ביאליק (מהיום למחר)
קרית ים (מהיום למחר)

קרית מוצקין (מהיום למחר)
קרית עקרון
ראש העין
ראשון לציון
רחובות
רינתיה
רמלה
רמת גן
רמת אפעל
רמות השבים
רמת השרון
רעננה
רשפון
שדות ים
שדה ורבורג
שדה עוזיהו
שוהם
שפיים
שתולים
תל אביב
תל יצחק
תל מונד