מתחילים לבשל סו-ויד? החבר’ה של Chefsteps מציעים סקירה כללית של התהליך, בחלוקה לארבעה שלבים. אנו מתחילים בהכנות לקראת המזון, ולאחר מכן לעבור לאריזתו. לאחר מכן נקבע את הטמפרטורה והזמן הטובים ביותר לבישול. כאשר המזון מבושל, נכין אותו להגשה, מה שאומר לרוב שנצרוב אותו קלות עד לקבלת צבע זהוב חום או שנאחסן אותו לשימוש עתידי.
במטבחים מקצועיים, טבחים נדרשים תמיד להיות מודעים לשלב בו הם נמצאים בתהליך של הכנת המנה. מודעות זו שימושית באותה מידה במטבח הביתי ובמיוחד כאשר אתם מתחילים לבשל בשיטה חדשה שלא יצא לכם להתנסות בה בעבר. בזמן שאתם קוראים מאמר זה, דמיינו את עצמכם מסיימים כל אחד מהשלבים בתהליך. פשוט כמו שזה נשמע, זה יעזור לך להישאר רגוע וממוקד כאשר אתה מתנסה לראשונה בשיטת בישול מהפכנית זו.
1. הכן את האוכל
אנחנו מכינים אוכל לבישול בסו-ויד באותה הצורה שאנחנו עושים עם כל שיטת בישול אחרת, אבל יש כמה טיפים חשובים וטריקים שכדאי ללמוד אשר יהפכו את ההכנה לקלה יותר.

2. אריזה
אריזת המזון בדרך כלל כוללת הכנסת המצרכים לתוך שקית פלסטיק אשר מתאימה לבישול והוצאת האוויר. למרות זאת, לעיתים הדרך הטובה ביותר לבשל סו-ויד היא ללא שום אריזה. ביצים לדוגמה מגיעות ארוזות בקליפתן. ניתן גם להכין מזונות כגון פודינג ופטה בצנצנות זכוכית סגורות.

3. לבשל בזמן וטמפרטורה רצויים
השאלה הראשונה שאנחנו שואלים בעת בישול סו-ויד היא: מה רמת המוכנות (של המנה) שאני מעדיף? לאחר שענינו עליה אנחנו יכולים לבחור את הזמן וטמפרטורה המתאימים כדי להשיג את רמת המוכנות שהחלטנו עליה. לאחר שתבשלו סו-ויד כמה פעמים, תתחילו לפתח העדפות לרמות מוכנות, וזה רק נעשה קל יותר, כיף יותר וטעים יותר.

4. סיום
ברגע שהאוכל שלך מבושל סו-ויד, השלב האחרון הוא גימור. לפעמים זה יכול להיות לחלק למנות, אריזה מחדש, ושמירה על מזון מבושל לשימוש מאוחר יותר. אם מגישים באופן מיידי, זה הזמן לתבל, ואנחנו בדרך כלל נצרוב במהירות בשרים ופירות ים על מנת להשיג עור פריך ולפתח טעמים.

למאמר המקורי באנגלית לחץ כאן. קרדיט תמונות: www.chefsteps.com