המתכון הפשוט הזה של סלמון מבושל סו-ויד מבית היוצר של Chefsteps מדגים כיצד אתה יכול בקלות להשתמש בעיקרון של תזוזת מים (Water Displacment) לארוז מזון באמצעות שקיות זיפלוק.
מרכיבים
- 300 גרם סלמון
- 100 גרם שמן טבעי
- 50 גרם חמאה
- 20 גרם זרעי כוסברה
- שמן זית Extra Virgin
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
1. הכן את הדג
הפרד את העור מהדג.
טיפ: עשה חריץ בעור בכדי לספק חור לאחיזת העור בחוזקה בזמן שאתה מפריד אותו מהדג.
2. להוציא את העצמות
הוצא את העצמות מהדג בעדינות.
3. חתוך לחתיכות
חתוך את הפילה לחתיכות בגודל של 3 ס”מ.
4. הוסף שמן לשקית
מלא שקית זיפלוק עם 100 גרם שמן זין בשביל למנוע מחתיכות הדג להידבק אחת לשנייה במהלך הבישול. כמו השמן לא חייבת להיות מדויקת, צריך להיות מספיק שמן בשביל לכסות את חתיכות הדג.
5. הכנס את חתיכות הדג לשקית
הכנס את חתיכות הדג לשקית ונסה לא להעמיס יותר מדי ולהשאיר קצת מרווח.
6. הכנס את השקית למיכל המים
הכנס את השקית לתוך מיכל המים והשאר את החלק העליון פתוח ותלה אותו על המיכל. בצורה הזאת המים במיכל יגרמו לאוויר שבשקית לעלות מעלה ולצאת החוצה ובכך ליצור ואקום סביב חתיכות הדג בשקית.
7. תלה את החלק הפתוח של השקית על צד המיכל
השאר את החלק העליון של השקית פתוח ותלה אותו על קצת המיכל בעזרת אטב או משהו דומה.
8. בשל 35 דקות
בשל את הדג למשך 35 דקות בטמפרטורה של 43 מעלות צלזיוס. זמן הבישול תלוי בגודל ועובי הדג אבל 35 דקות זה זמן כללי טוב שנותן מרווח קל לטעויות.
9. נער את חתיכות הדג לאחר 10 דקות
נער את חתיכות הדג שבשקית בשביל לוודא שהן מכוסות בשמן ולא נדבקות אחת לשנייה.
10. הוצא את חתיכות הדג מהשקית
הוצא את חתיכות הדג מהשקית.
11. התסס חמאה במחבת
התסס חמאה על מחבת חמה.
12. הוסף את זרעי הכוסברה למחבת עם החמאה
הוסף את זרעי הכוסברה למחבת על החמאה המותססת.
13. צרוב את הדג במחבת עם החמאה
הוסף את הדג וצרוב אותו עם החמאה והכוסברה והשתמש בכפית בשביל לכסות את הדג בחמאה.
14. הוצא את התג והוסף תבלינים
תבלן את הדג עם חמאה ומלח לפי הטעם והגש.[