מתי בפעם האחרונה שמעתם על נתח חדש של בשר? זה לא משהו שקורה הרבה אבל היום זה הולך לקרות 🙂
כן, קראת נכון: חיתוך סטייק שמעולם לא ראינו, ובטח שלא שמענו עליו. אנחנו לא מדברים על חיתוכים איזוטריים או חדשים ממסורות קצבות שונות – אנחנו מדברים על חיתוך חדש שמביא איתו נתח חדש של בקר.
תגידו שלום ל TORO STEAK
בסרטון האחרון של ChefSteps, הקצב המומחה קווין סמית’ מחנות הבשר Beast and Cleaver בסיאטל מפרק חיתוך ראשוני של צלע בקר כדי לייצר מה שהוא מכנה “סטייק טורו” (TORO STEAK).
הטורו סטייק דומה במרקם שלו לפלנאק סטייק אך עם הרבה יותר שומן תוך-שרירי, והוא מגיע מהחלק העליון של שרירי הבטן כאשר הפלנאק סטייק מגיע מהחלק התחתון. סמית’ בחר בשם טורו בגלל העושר שלו והמיקום של השריר שהזכירו לו את בטן הטונה.
צפו בסרטון שבו קווין מסביר על נתח, מראה איך הוא מקצב אותו וגם איך הוא מכין ומגיש אותו.
קרדיט תמונה ומתכון: Toro Steak With Koji Brown Butterby Kevin Smith