להכין את הסטייק המושלם באמצעות טכניקות בישול מסורתיות כמו מחבת-טיגון או צלייה זה די מסובך. לא רק שזה קשה לדעת את טמפרטורת הבישול הנכונה, אבל אתה גם חייב לתזמן את הדברים בדיוק כדי להימנע מהסטייק להתבשל יתר על המידה גם אחרי שהורדת אותו מהאש.
בישול בשיטת סו-ויד מייתר את הדאגה הזאת ומאפשר לך להיות מדוייק מאד בכל הנוגע לרמת העשייה שאתה מעדיף.
בסרטון, החבר’ה של Chefsteps בחרו לבשל את הסטייק במידת עשייה רייר (54 מעלות צלזיוס) אבל כפי שניתן לראות, זה קל מאד לבחור את הטמפרטורה “המושלמת” שלך ולאחר מכן להשיג את זה בכל פעם.
להלן הצעד-אחר-צעד הבסיסי שלהם לבישול סו-ויד של סטייק נהדר והנה הקישור למאמר המקור באנגלית.
מרכיבים
- סטייק
- חמאה
- טימין
- מלח
אופן ההכנה
1. בחר טמפרטורת בישול לפי מידת העשייה הרצויה
- רייר – 54 מעלות צלזיוס
- מדיום רייר – 57 מעלות צלזיוס
- מדיום – 60 מעלות צלזיוס.
- מדיום וול – 64 מעלות צלזיוס.
- וול-דאן – 70 מעלות צלזיוס.
2. לארוז את הסטייק בשקית
3. בשל את הסטייק סו-ויד
בשל עד שטמפרטורת הליבה של הסטייק שלך מגיעה לטמפרטורה של המים במיכל. כמה זמן זה לוקח תלוי בגודל ובצורה של הסטייק, בטמפרטורת ההתחלה ובטמפרטורת הליבה הרצויה.
החדשות הטובות הן שהסטייק שלך יתבשל יתר על המידה אם אתה משאיר אותו זמן רב מדי, כך שאתה יכול להשתמש בזמני בישול האלו להדרכה:
- עובי של 1.25 ס”מ בשל 15 דקות.
- עובי של 2.5 ס”מ בשל 45 דקות.
- עובי של 3.8 ס”מ בשל 90 דקות.
- עובי של 5 ס”מ בשל 120 דקות.
4. להוציא את הסטייק מהאריזה
5. צרוב את הסטייק
צרוב את הסטייק במחבת חמה עם חמאה וטימין והמיצים שיצאו מהשקית.
6. הוסף תבלינים לפי הטעם
הוסף מלח ופלפל לפי הטעם.