אחד היתרונות הגדולים של בישול סו-ויד הוא היכולת להכין בשר בצורה מושלמת פעם אחר פעם וכולנו יודעים שמעטים הם האנשים שבאמת יודעים להכין בשר. הנה מתכון פשוט וקל להכנה של חצי עופיון בתיבול קייג’ון.
מרכיבים
- 2 עופיונים, חצויים על העצם
- מיץ מ-2 תפוזים
- גרירת תפוז מ-2 תפוזים
- 20 גרם מלח
- 6 גרם שחור גרוס
- 4 כפות קייג’ון
- 60 גרם שמן
אופן הכנה
- מחממים את אמבט הסו-ויד ל-67 מעלות.
- מערבבים את כל חומרי הטעם בקערה גדולה. מעסים את חצאי העופיונים בתערובת התבלינים, אורזים בוואקום בשקית ייעודית ומעבירים לאמבט הסו-ויד למשך 4 שעות.
- מוציאים את השקית ובה חצאי העופות מאמבט הסו-ויד, מקררים היטב במי קרח ומעבירים למקרר עד לשימוש.
- מעבירים את חצאי העוף אל הגריל וצולים מספר דקות עד שעורם הופך שחום ופריך.
קרדיט למתכון הולך לרפי אהרונוביץ’.
צילום: ירון ברנר.