משפחת אנובה המורחבת, כל מה שרציתם לדעת

תוכן עניינים

המכשירים של אנובה (ANOVA) הם הפופלריים והנמכרים ביותר בעולם הבישול בוואקום. החברה התחילה את דרכה אי שם בשנת 2014 עם קמפיין מימון המונים בקיקסטרטר שגייס 1.8 מיליון דולר מ 10,508 אנשים מרחבי העולם. אני הייתי אחד מאותם עשרת אלפים רוכשים וכך בעצם נכנסתי לעולם הבישול בוואקום אשר בהמשך הוביל אותי להקמת סו-ויד ישראל ולהנגיש את המידע על העולם הזה לכולם.

בשנת 2017, רק 3 שנים לאחר שהחברה הוקמה, היא נרכשה בסכום מטורף של 250 מיליון דולר בידי הענק השוודי Electrolux כאשר החברה נשארה כמותג נפרד ואת ההשפעות של הרכישה הזאת אנחנו מתחילים לראות השנה עם הצגת דגמי ה NANO, PRO, הפרסיז’ן המחודש וכל ליין המוצרים המשלימים. אני בטוח שיש עוד כמה חידושים בקנה כמו התנור המדובר שלהם אשר מיועד להגיע לשוק ב 2020.

היום נסקור את כל משפחת אנובה המורחבת על ארבעת המכשירים שלה, הנאנו (NANO), פרסיז’ן החדש (PRECISION COOKER), הפרו (PRO) וגם מכשיר האנובה המקורי.

קצת נתונים טכניים:

  אנובה NANO אנובה פרסיז’ן אנובה PRO אנובה פרסיז’ן המקורי
גובהגובה 32.5 ס”מגובה 32.5 ס”מגובה 35 ס”מגובה 37.5 ס”מ
קישוריותBLUETOOTHWIFIWIFIWIFI או BLUETOOTH
קיבולת מים20L32L100L32L
קצב זרימה8 ליטר לדקה8 ליטר לדקה12 ליטר לדקה8 ליטר לדקה
עוצמה750W1000W1800W900W
חסינות למיםIPX7 IPX7 IPX7אין
גובה מים מינימאלי6.5 ס”מ6.5 ס”מ6.2 ס”מ6.35 ס”מ
גובה מים מקסימאלי15.3 ס”מ15.3 ס”מ17 ס”מ15.87 ס”מ
אפליקציהישישישיש

אנובה נאנו / ANOVA NANO

הנאנו (NANO) הוא המכשיר הזול והחלש ביותר וכאשר הוא הוצג היתרון שלו היה בגודל המינימלי שלו בהשוואה לפרסיז’ן המקורי. כפי שאתם יכולים לראות בטבלה למעלה, היתרון הזה נעלם כלא היה כאשר הוצג הפרסיז’ן החדש שהוא באותו גודל כמו הנאנו. כרגע היתרון היחיד שיש לנאנו הוא המחיר שלו והחסרון הבולט שלו לדעתי הוא שהתופסן שלו קבוע ולא ניתן למשחק כמו במכשירים האחרים ושהוא לא תומך ב WIFI (למרות שזה פחות קריטי לדעתי).

אנובה פרסיז’ן החדש / ANOVA PRECISION COOKER

האנובה פרסיז’ן החדש הביא איתו שדרוגים רבים מהדגם הקודם. המידות שלו הצטמצמו משמעותית והוא זהה בגודל למכשיר הנאנו. אמנם הוא יקר יותר אבל היתרונות שמגיעים עם חיבור WIFI, תופסן מתכוונן ועוצמה גדולה יותר בהחלט מצדיקים את התוספת במחיר.

אנובה פרו / ANOVA PRO

האנובה פרו הוא מכשיר הדגל של אנובה שפונה יותר לשוק המקצועי (מסעדות וכו’) ופחות מתאים לטבח הביתי הממוצע. מבחינת גודל מאד הופתעתי לראות שהוא לא גדול באופן משמעותי משאר הדגמים ושאנובה הצליחו לדחוס את כל העוצמה הזאת (1800W ויכולת לחמם 100 ליטר) באריזה כזאת קומפקטית. המכשיר בהחלט מרגיש איכותי מאד מהרגע שמחזיקים בו ואין ספק שאנובה השקיעו פה המון מחשבה בכדי לייצר מכשיר שהוא סוס עבודה בכל הנוגע לבישול בוואקום.

מבחנים והשוואות

כל המספרים הטכניים מאד יפים אבל אותי מעניין מה הם אומרים בתכלס אז לקחתי את המכשירים והרצתי כמה בדיקות והשוואות שבעיקר סובבים סביב כמה מהר כל מכשיר מחמם כמות מסויימת של מים.

כל מכשיר חימם מיכל של 10 ליטר כאשר הטמפרטורת התחלה של שלושתם הייתה 20 מעלות צלזיוס. לצערי שכחתי שהמצלמה שלי מפסיקה להקליט אחרי 30 דקות אז חלק מהמספרים חסרים אבל גם בלעדיהם אפשר לקבל תמונה די ברורה על הביצועים של המכשירים (כמה הפרו מהיר וכמה הנאנו איטי…) ואני אשלים את החסר בקרוב.

והנה התוצאות:

 טמפרטורה אנובה NANO אנובה פרסיז’ן אנובה PRO
25°C5:363:162:06
30°C11:276:584:26
35°C17:3210:466:45
40°C23:5514:399:08
45°C~2918:4911:32
50°C~3523:0114:00
55°C42:4427:2316:34
60°C49:37~3319:15
65°C59:3438:1322:00
70°C1:09:0843:2224:55
75°C1:23:4648:4227:59
80°C1:41:8555:1036:57
85°C2:37:291:04:4940:50

אז כמו שאתם יכולים לראות, ה PRO מצדיק את השם שלו ומחמם את המים מאד מהר בהשוואה למכשירים האחרים. הוא מגיע ל 85 מעלות בפחות זמן משהנאנו מגיע ל 55 מעלות. אני אבצע גם בדיקה ל PRO במיכל גדול יותר של 20 ליטר בשביל לראות איך הוא מתפקד עם כמות מים גדולה יותר כי בתכלס, זאת המטרה המרכזית שלו.

פרט לאיטיות של הנאנו החסרון הנוסף הבולט שלו הוא שהתופסן שלו מקובע ולא ניתן לשחק איתו בגובה כמו שאפשר לעשות בפרסיז’ן ובפרו וזה יכול להגביל את המיכלים שאפשר להשתמש בו. מבחינת קלות החיבור של התופסנים, אני מאד אהבתי את החיבור של הפרסיז’ן ולא ברור לי למה אנובה החליטו לשנות ולהשתמש בבורג שונה במכשיר הפרו כי הוא פחות נוח ולוקח יותר זמן לפתוח ולסגור אותו.

אחרי פרסום התוצאות קיבלתי כמה הערות שהייתי צריך לבצע את הבדיקה במיכלים עם מכסה היות וזה היה משפר משמעותית את הזמנים אז ביצעתי שוב את הבדיקה רק שהפעם הטמפרטורת התחלה הייתה 25 מעלות והנה התוצאות בהשוואה לבדיקה ללא מכסה:

 טמפרטורה אנובה פרסיז’ן בלי מכסה פרסיז’ן עם מכסההפרש אנובה PRO בלי מכסה אנובה PRO עם מכסההפרש
30°C3:423:1900:232:202:1100:09
35°C7:307:0600:244:394:3600:03
40°C11:2310:5200:317:027:0100:01
45°C15:3314:4200:519:269:2800:02 –
50°C19:4518:441:0111:5411:5500:01 –
55°C24:0722:401:2714:2814:2300:05
60°C30:0226:453:1717:0916:5600:13
65°C34:5730:514:0619:5419:2900:25
70°C40:0634:535:1322:4922:0500:44
75°C45:2638:596:2725:5324:461:07
80°C51:5443:158:3934:5127:307:21
85°C61:3347:5213:4138:4430:308:14

 אז כמו שאפשר לראות, למכסה יש השפעה שגדלה ככל שהטמפרטורת יעד גבוהה יותר והחסכון בזמן יהיה יותר משמעותי בחימום לטמפרטורות של 60 מעלות ומעלה אבל אם אתם משתמשים באנובה פרו אין ממש הבדל משמעותי עד 75 מעלות והחסכון בזמן הודות לשימוש במכסה בא לידי ביטוי ב 80 ו – 85 מעלות.

בדיקת חימום 20 ליטר

הבדיקה הבאה היא חימום במיכל של 20 ליטר עם מכסה כאשר הטמפרטורת התחלה היא 25 מעלות לפרו והפרסיז’ן קיבל יתרון קל והתחיל ב 26 מעלות אבל זה לא ממש עזר לו 😉 הנה התוצאות:

 טמפרטורהאנובה פרסיז’ן 20 ליטראנובה פרו 20 ליטרהפרש
30°C5:394:131:26
35°C12:208:443:36
40°C19:1013:205:50
45°C26:0718:018:06
50°C33:1622:4910:27
55°C40:2627:4112:45
60°C47:5432:3715:17
65°C55:3337:4217:51
70°C63:3742:5920:38
75°C71:4148:2623:15
80°C80:2154:1126:10
85°C90:3560:3130:04

אם עושים סיכום של הבדיקות רואים שאנובה פרו חזק יותר מהפרסיז’ן ב 65% ומהנאנו ב 176%. והאנובה פרסיז’ן חזק יותר מהנאנו ב 67.5% מבלי שיש הבדל בגודל בין המכשירים.

אם יש משהו נוסף שתרצו שאבדוק, תרגישו חופשי לשתף בתגובות. ואני אשמח לדעת איזה מהשלושה אתם הייתם רוכשים (או שכבר רכשתם)?

שיתוף ב facebook
Facebook
שיתוף ב whatsapp
WhatsApp
שיתוף ב email
Email
שיתוף ב facebook
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
משלוחים מהירים

לנקודת איסוף או עם שליח עד הבית

איסוף עצמי מרמת גן
100% מאובטח

רכישה מאובטחת בכרטיס אשראי