כמו כל הדגים, סלמון הוא דג קל לבישול, ולכן סו-ויד היא שיטה מצוינת בשביל להכין אותו. שלא כמו דגים שנעשו בתנור מסורתי, החיצוניות של דג הסלמון שמבושל סו-ויד לא מתייבש מחשיפה לחום רב מדי. אנו נותנים לו לנוח באמבטיה ב 50 מעלות צלזיוס. לאחר כ -30 דקות, הדגים מקבלים צבע ורוד בהיר, עם מרקם רך ועדין.
עוד מתכון נפלא מבית היוצר של Chefsteps וכל הקרדיט מגיע להם 🙂
מרכיבים
- פילה סלמון
- שמן זית
- מלח
- פלפל
אופן ההכנה
1. הכן אמבטיית מים
תוך שימוש בשיטת הכיריים או ציוד סו-ויד מקצועי על פי בחירתך יש לחמם אמבט מים עד 50 מעלות צלזיוס.
טיפ: 50 מעלות צלזיוס היא הטמפרטורה החמה ביותר ברוב ברזי הכיור. אם אתה מתחיל עם המים החמים ביותר האפשריים, אתה יכול להביא את המים באמבט עד לטמפרטורה הרצויה במהירות.
סלמון מבושל ב 50 מעלות צלזיוס יהיה רך ופתיתי (מתפרק בקלות). אם אתה אוהב את הסלמון שלך מבושל פחות או יותר, תוכלו להשתמש במדריך הזמן והטמפרטורה על מנת למצוא את השילוב המתאים לך.
2. בשל את הדג
הוסף כמות נדיבה של שמן זית לשקית בסגנון ziplock בגודל ליטר. לפילה דג יש נטייה להידבק זה לזה בתוך השקית והשמן יעזור למנוע זאת.
מניחים את חתיכות הפילה סלמון בשקית. מעבירים לאמבטיה, תוך שימוש בשיטת water displacement כדי להוציא את האוויר מהשקית.
הערה: זמן הבישול ישתנה בהתבסס על הגודל של הדגים שבהם את משתמש. למתכון זה, אנו משתמשים בפילה בגודל 2.5 ס”מ (1 אינץ’) במשקל של 150 גרם והם מבושלים כ 35 דקות.
לאחר הבישול העבר את חתיכות הפילה סלמון לצלחת כאשר העור מופנה כלפי מעלה.
3. צריבה
הוסף שמן למחבת על אש בינונית-גבוהה.
בעדינות הכנס את חתיכות הפילה סלמון למחבת כך שצד העור פונה כלפי מטה (נצרוב רק את הצד של העור) צרוב למשך כ 45 שניות ללא הפרעה וברגע שהעור הוא פריך הדגים יחליקו בקלות מן המחבת מבלי להידבק.
4. תיבלון והגשה
תבלן את הפילה עם מלח ופלפל לפי הטעם והגש.